Modeuge Her er fire afrikanske brands fra Lagos Fashion Week, som du skal holde øje med

Foto: Ritzau/Scanpix

Når man siger Fashion Week tænker de fleste måske straks på de pulserende metropoler såsom Paris, New York, London og Milano. Men det er altså ikke kun de fire største modedestinationer, der formår at fange vores øje.

I slutningen af oktober 2018 løb Lagos Fashion Week nemlig af stablen, og den nigerianske hovedstad havde masser af interessant mode på programmet.

Vi ser masser af mønster i det internationale modebillede for tiden, og meget af det trækker paralleller til de traditionelle vestakrikanske klæder. Men selv om der er masser af fantastisk print hos de afrikanske designere, så er de meget mere end det. Med udgangspunkt i den afrikanske kultur designer de klæder til den moderne kvinde, og her inkorporeres alt fra høje slidser, modige udskæringer og lag-på-lag-styling. 

Vi har kigget nærmere på de mærker, der afholdte show under Lagos Fashion Week og udpeget fire afrikanske brands, som du skal holde nøje øje med.

 

Anyango Mpinga

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Anyango Mpinga er en modedesigner, der er født i Nairobi. I 2015 lancerede hun mærket i eget navn, og visionen var et brand, der lig med sofistikeret elegance. Anyango Mpinga er en del af slow-fashion-bevægelsen, og hun fokuserer på en bæredygtig og transparent tilgang til moden. Anyango Mpingas bruger ofte en klassisk hvid blonde, men på en evig delikat og moderne måde, som vi allerede drømmer om at iklæde os i foråret 2019. Følg Anyango Mpinga på Instagram HER.

 

Fruché

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Det Lagos-baserede modebrand, Fruché, laver delikate looks og nytænker klædernes måde at svøbe kvindekroppen på. Her arbejdes ofte med høje slidser og alternative wrap-skrædderi, mens der også eksperimenters med farver, mønster-match og cut-outs. Følg Fruché på Instagram HER

 

Lisa Folawiyo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Lisa Folawiyo laver delikate kjoler ofte mixet og matchet i blomsterprint. Den nigerianske modedesigner er kendt for at inkorporerer vestafrikanske tekstiler ind i sit meget moderne brand i eget navn. Lisa, der også høster stor ros for sin egen stil, styler delikate silkekjoler med matchende blazere og stropkjoler med skjorter under. Det er så pænt, at du straks må trykke Følg. Det kan du gøre HER

 

Deola

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Det kan være svært at skelne mellem kunstværker og ready-to-wear, når det kommer til det nigerianske brand Deola. Den ene skulpturelle kjole efter den anden blev sendt ned af catwalken, og teknikkerne dufter nærmest af haute couture. Følg Deola på Instagram HER

Relaterede artikler