Foto: Carin Rodebjer
Modeugen

Helt tæt på: Carin Rodebjer om SS16, modeuger og New York

af Emilie Bech Zerlang 17/09/2015
Designeren Carin Rodebjer har netop afholdt sit SS16-modeshow i rå omgivelser i hjertet af New York, og ELLE.dk har snakket med designeren om hvem 'Rodebjer SS16-pigen' er, inspirationskilder og hendes top 3 yndlingssteder i New York...

Designeren Carin Rodebjer er altid garant for et lækkert snit, smukke farver og lækre materialer. Derfor var hun også blandt de designere, som vi her på ELLE-redaktionen har glædet os ekstra meget til at følge under New York Fashion Week.

Som optakt til hendes SS16-show, der blev afholdt i hjertet af New York, fik vi os her på ELLE.dk en lille snak med Carin Rodebjer om hvem, 'Rodebjer SS16-pigen' er, inspirationskilder til kollektionen, og hvor hun elsker at opholde sig i New York...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs med her:

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af New York Fashion Week?

"Det er vigtigt fordi, New York Fashion Week er centrum for den internationale modescene, og er derfor et sted, der kan være med til at styrke brandet og vores vækst på mange forskellige markeder. Derudover er det her, hvor jeg bor, og på den måde virker det helt naturligt for mig. Jeg har også fundet et virkelig godt team i New York, som jeg elsker at arbejde sammen med."

Hvad er dine tanker bag valget af location til dette års show

"Temaet for SS16-kollektionen er, at der skal være plads til den enkelte. Jeg var derfor meget opsat på at finde et sted, der var stort og inspirerende og som matchede tanken om, at den kvinde, som kollektionen er designet til, har brug for et sted, hvor hun kan trække vejret og finde ro. Det sted, som jeg valgte til showet, er derfor et fantastisk, stort og råt loft med to store skylight-vinduer – og det store rum var præcist det, jeg ønskede – luftigt, råt og med masser af plads til kreativitet."

Hvordan vil du beskrive 'The Rodebjer girl?' Hvilken musik lytter hun til? Hvor rejser hun? Hvor fester hun?

"‘Rodebjer-kvinden’ vil gøre en forskel. Hun er en karrierekvinde, og så er hun tidløs. Hun er moden, men ikke gammel - og ungdommelig uden at være ung. Hun rejser meget, er åbensindet og nysgerrig, og så har hun modet til at være sig selv. Hun tilhører flere verdener. Hun fester sammen med sine nærmeste venner og dér, hvor de spændende ting sker. Af musik er hun vild med en masse forskelligt – alt fra Youtube klip af Stevie Nicks singing Wild Heart capella backstage til et smukt arrangement og mere grounded og moderne beats"

Hvad har din inspirationkilde været til SS16-kollektionen?

"Min inspiration til kollektionen tager udgangspunkt i tanken om plads, bevægelse og selvbestemmelse. Jeg ønskede en kollektion, der var legesyg, disciplineret og alsidig nok til, at der var plads til forskellige personligheder. En kollektion, der skulle gøre det nemt at pakke sin taske og rejse væk. Kollektionen er bygget op om jordfarver, og vi har brugt en masse forskellige overflader som frynser og 3D broderinger og originale prints, der er lavet af illustratoren Liselotte Watkins, der er en af mine tætte veninder".

Ada Kokosar styler dit show - hvad bidrager hendes stil med til dit show?

"Ada Kokosar er en fantastisk og meget kreativ person. Hun er mere end talentfuld, og så er hun meget tilstede i ethvert øjeblik og meget passioneret omkring dét, som hun laver. Hun er virkelig professionel og bringer en masse energi ind i vores arbejde. Hun mister ikke sin sans for værdighed omkring sit arbejde, selvom det hele går stærkt. Derudover har hun ikke mindst en fantastisk stil og smag. Kort sagt, så bidrager hun positivt til alle dimensioner af showet".

Top 3 yndlingsteder at besøge i New York?

Hvis du vil slappe af: Spa på Greenwich Hotel. Hvis du vil vintage-shoppe: en dagstur til Williamsburg. Hvis du vil spise en Michelin-middag: Chef's table på Brooklyn Fare.

Vi har samlet alle de smukke looks fra Carin Rodebjers SS16-show i galleriet!

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig gennem galleriet!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her