Foto: Copenhagen Fashion Week
Modeugen

Fra 'Real Housewives'-øjeblik på catwalken til kaosmiddag hos (di)vision: 3 virale øjeblikke fra Københavns modeuge

af Christoffer Mygind Juul 3/02/2023
Københavns modeuge AW23 blev for alvor et samtaleemne på sociale medier, hvor der gennem ugen var flere ikoniske øjeblikke, der blev delt og beundret både herhjemme og i udlandet.

Modeugen i København sluttede torsdag med det allersidste show på Arken i Ishøj, hvor Ganni kunne vise sin efterår/vinter-kollektion 2023. Det var kulminationen på en dansk modeuge, der i den grad gjorde sig bemærket både i ind- og udland. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For mens modeugen henover de seneste par år har fået udlandets opmærksomhed for sine ambitioner indenfor bæredygtighed samt visionære danske brands, så var det for alvor i år, at flere shows og øjeblikke fik internettet over hele verden til at følge med i den københavnske modeuge.

For der var både stjerner på catwalken og iscenesatte shows, der var så gennemførte, at det skabte virale øjeblikke, der fyldte både i feeds og hos internationale medier på samme måde som modeugerne i Paris og Milano plejer at gøre.

Vi har samlet tre af de største øjeblikke, der gik sin sejrsgang på internettet i løbet af ugen.

'Real Housewives'-stjerne på catwalken til Rotate
Da Rotate, som influencerne Jeanette Madsen og Thora Valdimars står bag, torsdag præsenterede sin nyeste kollektion i sit vanlige festlige setup, var det med en stjernekaliber på catwalken, der fik salen til kollektivt at gispe og famle telefonerne frem i fart fra lommen, hvis ikke de allerede sad klar.

For ud trådte 'Real Housewives of Beverly Hills'-stjernen Lisa Rinna med sin velkendte 'Own it'-attitude. Hun var iført en sort bodestocking med spaghettistropper, en pelset leopardfrakke og stylet med højt, tilbagetrukket hår mens hun stampede ned af catwalken og kastede stjerneglans over det store show.

Middagsbord bliver til kjole hos (di)vision
På modeugens første dag sluttede (di)vision dagen af med et show på restaurant Josty på Frederiksberg, hvor gæsterne ankom til et show iscenesat som en forladt middagsfest komplet med madrester, vinpletter på dugene og halvfyldte vinglas. Allerede der var der sikret et habilt Instagrammable øjeblik.

Men det var først til sidst, at brandet, der er skabt af søskendeparret Simon og Nanna Wick og som er blevet kendt for deres todelte bomberjakke, for alvor fik både internettet og de fremmødte gæster til at gispe i ren begejstring.

Til finalen rejste model Sarah Dahl, der danner par med Simon Wick, sig fra bordet, hvor hun havde siddet igennem hele showet. Derefter slog hun slået på glasset, som om hun skulle holde en tale, rejste sig og begyndte at gå, alt imens hendes nederdel viste sig at være fæstnet til dugen, som hun i et dramatisk øjeblik trak med sig med - og dermed inklusiv alt, hvad der hedder fade, madrester og glas faldende efter sig.

Et øjeblik, der hurtigt gik viralt og fik flere til at rette blikket mod København for at holde øje med, hvem der kunne overgå det øjeblik til modeugen.

Strikdesigner genskaber hypet Coperni-øjeblik
Alexander McQueen har gjort det. Coperni har gjort det. Og nu har danske A. Roege Hove, der er kendt for sine kropsnære og gennemsigte strikkreationer, og klædt en model live på foran sine gæster til et show.

For da A. Roege Hove onsdag holdte show i Skuespilhuset, troede flere måske, at de havde deja vu. For ud i det mørklagte lokale med spotlys trådte en model kun iført trusser og med hænderne for sin barn, hvorefter to syersker begyndte at iklæde hende et stykke af A. Roege Hoves strikdesigns til lyden af didgeridoo-musik.

Mens flere så betagede til, mens det smukke øjeblik udfoldede sig for øjene af dem, var andre mere kritiske overfor modeøjeblikket, da de så det efterfølgende på sociale medier.

Her pointerede flere, at iscenesættelsen mindede lige lovlig meget om Copernis virale show fra 2022, hvor model Bella Hadid fik spraymalet en kjole. For både modellens posering, lyssætningen og stemningen lagde var meget lig Copernis ikoniske øjeblik.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-02-14/arket.png

Skjorte, Arket, 590 kr.

Køb her
/2023-02-14/corali.png

Øreringe, Corali, 2.900 kr.

Køb her
/2023-02-14/frama.png

Håndsæbe, Frama, 290 kr.

Køb her
/2023-02-14/other-stories.png

Bh, & Other Stories, 280 kr.

Køb her
/2023-02-14/ganni.jpg

Top, Ganni, 1.830 kr.

Køb her
/2023-02-14/h2o-fagerholt.jpg

Jeans, H2O Fagerholt, 1.800 kr.

Køb her
/2023-02-14/westman-atelier.png

Blush, Westman Atelier hos I Love Beauty, 380 kr.

Køb her
/2023-02-14/prada.png

Slippers, Prada, 6.500 kr.

Køb her
/2023-02-14/holzweiler.png

Blazer, Holzweiler hos Boozt, 3.400 kr.

Køb her
/2023-02-14/hay_0.png

Rispapirslampe, Hay hos Bahne, 460 kr.

Køb her
/2023-02-14/rowse.png

Serum, Rowse, 360 kr.

Køb her
/2023-02-14/loewe.jpg

Duftlys, Loewe, 620 kr.

Køb her
/2023-02-14/cos.png

Strik, Cos, 1.750 kr.

Køb her
/2023-02-14/damernes-magasin.png

Rose, Damernes Magasin, 350 kr.

Køb her
/2023-02-14/trine-tuxen.png

Keramikskål, Trine Tuxen hos Wood Wood, 2.500 kr.

Køb her