Filippa K: "Alle vores AW18-looks er lige til at hoppe i, og modellen kunne derfor træde lige ud i gadebilledet"

Foto: Mathias Nordgren, Studio Bon
Stockholm Fashion Week blev skudt igang med shows fra to af svensk modes store darlings; Elin Klings Totême og Filippa K.
 
Filippa K var igen at finde på den svenske modeuge-kalender, og denne gang under ledelse af Filippa Knutsson selv, som er tilbage som kreativ direktør på brandet. 
 
Derfor var der også ekstra store forventninger til det svenske brand, som er kendt for sine klassiske og tidløse design, og alene ved synet af den første model på catwalken, var der ingen tvivl om, at der lagt op til et ekstraordinært show og comeback til Filippa K og Filippa Knutsson.
 
Det var nemlig ingen andre end 90'er-supermodellen Georgina Grenville, som åbnede showet. Georgina Grenville var en af 90'ernes mest velkendte ansigter og var blandt andet Tom Fords første 'Gucci-girl', da han blev udnævnt som Creative Director for Gucci tilbage i starten af 1990'erne. Derefter var Grenville i front for blandt andre Versace, Christian Dior, Valentino og Armani Exchange, men valgte i 2001 at trække sig tilbage fra catwalken.  
 
Et andet kendt ansigt på catwalken var den danske Nadja Bender og de to svenske topmodeller Caroline Winberg og Hedvig Palm. 
 
Vi mødte Filippa Knutsson et par minutter før showstart og spurgte lidt ind til inspirationen og tankerne bag brandets AW18-kollektion.
 
Hvor har du fundet inspiration til AW18-kollektionen?
Jeg er lige kommet tilbage til brandet som Creative Director, og min primære inspiration har derfor været, hvad Fillipa K er. Vores DNA. Og det er de tidløse og klassiske styles, som du gerne vil have i din garderobe, og som man har lyst til at have på. Selvfølgelig moderne, men også meget rent og simpelt. Så jeg har ikke arbejdet ud fra et tema, men ud fra devisen om at designe tøj, som folk virkelig har lyst til at tage på. Ethvert outfit fra AW18-catwalken er lige til at hoppe i, og modellen kunne derfor træde lige ud i gadebilledet og se fuldstændig naturlig ud - og det er jo lidt usædvanligt for et catwalk-show, men det har virkelig været vores mål med den her kollektion. At vi er gode til at lave de her basis-styles, og derfor er det, det vi fokuserer på. 
 
Hvem er Filippa K-kvinden anno 2018?
For mig handler det ikke om kvinden anno 2018. Jeg bliver primært inspireret af det virkelig liv og alle de kvinder, jeg møder og har omkring mig, hvor jeg prøver at forstå deres behov, hvad der får dem til at føle sig godt tilpas. Og det er virkelig her, jeg får min inspiration til mine designs, og det er derfor ikke en bestemt kvinde, jeg har i tankerne fra sæson til sæson, men mere et generelt Fillipa K-mindset, der har handler om simplicitet, kvalitet og tidløse design. Jeg bruger også mig selv som reference, fordi jeg føler, at jeg har et Fillipa K-DNA i mig, og derfor kan jeg hurtigt mærke, om noget er Filippa K eller ej. Så for mig handler det ikke så meget om sæsoner, særligt heller ikke i den her digitale tid, hvor sæsoner flyder mere og mere sammen. 
 
Nævn en person - død eller levende - som ville være den perfekte Fillipa K-muse, hvem skulle det så være?
Jeg kan faktisk ikke lide at være så specifik. Jeg synes mere det handler om værdier end om en eller bestemte personer. På samme måde som jeg ikke arbejder med temaer, synes jeg mere det handler om, at vi udtrykker den her skandinaviske og minimlistiske stil, der emmer af simplicitet og renhed - og enten kan du lide det, eller også kan du ikke. Jeg synes i højere grad det handler om at samarbejde med inspirerende mennesker, som fx vores samarbejde med duoen Say Lou Lou denne sæson, hvis musik bliver spillet til showet. Det er så inspirerende at samarbejde med nogle spændende mennesker inden for design, musik eller lignende.
 
I galleriet har vi samlet hele Filippa K's AW18-kollektion, som på alle måder lever op til Fillipa Knutsson ønske at om omfavne lige præcis det, vi kender Fillipa K bedst for: tidløse, klassiske styles, som kunne tages direkte fra catwalken ud i gadebilledet.
 

Filippa K AW18

 
 

Relaterede artikler