Haute Couture Dior skød haute couture-modeugen i gang med et vaskeægte cirkus

Foto: Christian Dior

Få ting kan få vores hjerter til at banke så hurtigt som den parisiske haute couture-modeuge.

Cremen af modens fineste folk samles for at bevidne fremvisningerne af den überste skrædderkunst, og mandag den 21. januar 2019 blev dette års haute couture-modeuge skudt i gang på bedste cirkusmaner hos Christian Dior.

Diors kreative direktør, Maria Grazia Chiuri, overtog i 2016 posten fra Raf Simons, og dermed blev hun den første kvindelige kreative direktør i mærkets 69 år lange historie.

Kvinder var der til gengæld masser af, da Maria Grazia Chiuri fremviste Diors haute couture-show mandag den 21. januar 2019. De kvindelige modeller skred en efter en ned af catwalken, mens hobevis af kvindelige cirkusartister fra cirkusfirmaet, Mimbre, omfavnede dem med akrobatiske performances.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Den indflydelsesrige modeskaber, Christian Dior, der blev født i år 1905, nød at besøge det parisiske cirkus Cirque d’Hiver. I 1955 fotograferede fotografen, Richard Avedon, Christian Diors majestætiske haute couture-kreationer blandt elefanter, og cirkusreferencen til Dior var født.

John Galliano, der sad ved roret hos Dior fra 1996 til 2011, genbesøgte cirkustemaet flere gange, og i år 2019 blev det atter tid til Cirque d’Dior under Maria Grazia Chiuris befaling.

Læs også: 7 modeugeevents, du kan komme med til i januar 2019.

Det eventyrlige Dior-cirkustelt blev lyst op af meterlange lyskæder, mens gulvet var udført i cirkusgenkendelige tern i pastelfarver.

Foto: Christian Dior

En egentlig catwalk var der ikke tale om, men modellerne skred en efter en ned igennem teltet i de fornemme haute couture-kreationer, der hele tiden forholdte sig til cirkustemaet via glimmer, store kraver, stjerner og tern.

Alle modellerne bar en Pjerrot-inspireret makeup og et net over ansigtet. Om det sagde Dior i en pressemeddelelse: ”Er det en mand eller en kvinde? Det er ingen af delene – det er en klovn”.

Du kan se alle de klovneudklædte haute couture-modeller i galleriet herunder, hvor vi har samlet hele kollektionen:

Dior skød haute couture-modeugen i gang med et vaskeægte cirkus

Du kan også se hele showet – inklusiv de kvindelige cirkusakrobater - i videoen herunder:

Relaterede artikler