Copenhagen Fashion Week Den københavnske modeuge udvider showkalenderen med nye brands

Foto: Imaxtree

Den københavnske modeuge er Skandinaviens eneste, og derfor tiltrækker den sig alle de bedste indenfor Nordens designere, pressefolk, influencers og indkøbere, når den hvert år løber af stablen to gange i henholdsvis januar/februar og august.

Snart er det tid igen, for fra den 28. til 31. januar 2020 er det atter tid til modeuge i vores hovedstad, når danske såvel som udenlandske brands er klar til at vise deres A/W 2020-kollektioner frem.

Den officielle showkalender for næste modeuge er netop blevet offentliggjort, og her begejstres vi både over at se de velkendte show-brands som Ganni, Baum und Pferdgarten og By Malene Birger, men særligt også over de ”nye i klassen”, idet vi spotter newbies som Carcel (der netop har vundet Magasin du Nord Fashion Prize 2019), Rains og Gestuz på showkalenderen.

”Man kan virkelig mærke engagementet omkring Københavns modeuge, både når vi taler med kontakter udenfor Danmark samt vores internationale ELLE-kollegaer. Personligt glæder jeg mig over at se nye navne som Carcel og Gestuz på showkalenderen, og så har jeg høje forventninger til både Rotate, Stine Goya og Ganni ud fra de showoplevelser de skabte sidste sæson – men mon ikke de godt kan leve op til det?” lyder det fra ELLEs Fashion & Digital Director, Josephine Aarkrogh.

Giv et ELLE-abonnement på 12, 8 eller 4 numre af ELLE.

Under sommerens modeuge, der løb af stablen i uge 32, så vi netop flere og flere brands tage showoplevelsen til nye højder, hvilket kun er med til at øge hypen omkring Copenhagen Fashion Week og den danske modebranche generelt.

Da Ganni holdt show i silende regnvejr på tennisbanen på Mercur Hotel var det fx med live koncert fra Mø, og da Saks Potts senere samme aften viste deres S/S 2020-kollektion var det i et fyldt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med et fuldt symfoniorkester.

Foto: Imaxtree

Hvordan de mange brands på A/W 2020-showkalenderen vil leve op til de danske og internationale gæsters forventninger, kan vi kun gisne om.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at København snart bliver (endnu mere) fashionabel, når creme de da creme fra den Skandinaviske modebranche rykker ind.

Mens vi venter på, kalenderen atter skriver modeuge, ser vi tilbage på ELLE-redaktionens 18 favoritlooks fra sommerens modeuge:

Her er ELLEs 18 favoritlooks fra Copenhagen Fashion Week

 

 

Relaterede artikler