Foto: CPHFW
Interview

Anne-Dorthe Larsen fra Lovechild: ”Hvis jeg skulle investere i tre items fra SS21-kollektionen, ville det være disse"

af Nikita Hoffmann Andersen 12/08/2020
Tirsdag den 11. august 2020 stod Anne-Dorthe Larsens Lovechild 1979 på showkalenderen under den københavnske modeuge. Det intime show med få inviterede fandt sted på Indre Bys Café Victor, og her viste Anne-Dorthe endnu engang det, hun mestrer til perfektion: anvendelige styles, man bare vil have på med det samme. Vi mødte hende kort før showet til en snak om kollektionen.

Fortæl om SS21-kollektionen med dine egne ord?

Jeg arbejder ikke rigtig ud fra et mood eller noget specielt tema. Jeg bruger enormt meget tid på at kigge historisk på, hvad der har fungeret for Lovechild, og hvor vi kan blive endnu bedre. Så man kan ikke sådan sige, at der er et specielt tema for kollektionen. Den er jo blevet til under corona, og vi har været meget frem og tilbage omkring det her med, at naturen har sin egen måde at tage over på. Der er jo mange af vores materialer, der er naturlige, men der er også det menneskeskabte så som polyester, og så har vi vores bomuld, som er et naturmateriale. Så hvis man skal tale om, om corona har haft en indvirkning, så fremkommer det lidt i mixet af vores materialer. Vi har været kendt for at lave print i rigtig lang tid, og det har vi oftest gjort på silker, men vi har brugt lidt flere ressourcer denne gang på at få noget ’roughness’ ind til det lidt pæne og feminine, som vi jo også er, som brand. Der er også kommet langt mere struktur ind i kollektionen, end der måske har været tidligere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Man lægger særligt mærke til det grønne, blomstrede print, der kommer i kjole og bluse. Hvordan er det anderledes, end Lovechilds tidligere print?

Det er lidt noget nyt, som lige præcis viser, at vi prøver at tage Lovechild et lidt andet sted hen og prøve at se lidt udover det, som jeg er dygtig til og blive lidt udfordret på at få en lidt mere international målgruppe på. Og det synes jeg helt klart, at det her kan! Det larmer meget.

Larmer det for meget til dig?

Nej. Jeg er her (Anne-Dorthe hiver den printede bluse frem, red.).

Foto: CPHFW

Du laver anvendeligt tøj, der holder sæson efter sæson. Men hvilken style i kollektionen er den mest trend- og sæsonbetonede?

Det er klart det grønne, blomstrede print, der stikker ud og larmer. Nogle gange kan du investere i noget, der larmer på den rigtige måde, så du egentlig får den følelse af, at du har lyst til at bruge det hele tiden. Det er det, jeg synes, er så fantastisk med tøj – man skal finde ud af, hvorfor noget betyder noget for en, og den her (Anne-Dorthe hiver igen den grønne, blomstrede bluse frem, red.) kunne jeg godt forestille mig kom til at betyde noget særligt for mig, fordi den stikker ud, og den kan fortælle noget særligt. Jeg tror, jeg vil føle mig powerful med den her på.

Hvordan ville du selv style den?

Jeg ville style den med et par sorte bukser, hvis jeg skulle ud, eller et par vintage Levi’s-jeans, hvis jeg er casual. Man skal have lyst til at bruge mine ting på forskellige måder, så det ikke bare bliver et quick fix.

Der bliver jo hele lavet og vist rigtig meget tøj, og alle brands vil jo gerne sælge. Hvordan skal kunden vælge, så det ikke bliver i overflod? Skal man vælge en ting fra denne her kollektion?

I og med, at der er så mange mærker, så synes jeg, at man skal tænke ”hvad gør Lovechild for mig, hvad er det, jeg kan lide ved dem?” Og så købe ind i det. Forskellige brands kan levere forskellige ting, der passer til den enkelte.

Hvilke tre items fra kollektionen tror du mest på?

Jeg ved, at vores kjoler fungerer, og jeg ved at den kan styles på mange forskellige måder og folk bruger dem på tværs af sæsoner. De kan styles op og ned, til fest og til hverdag, så 100% ville jeg gå i den her retning (Anne-Dorthe fremhæver den gule, printede silkekjole, der er stylet med en vest udover, red.). Så ville jeg også investere i et par bukser, for det synes jeg, vi er sindssygt gode til. Og så har jeg en favorit, fordi den bare så lækker og kan bruges på forskellige måder (Anne-Dorthe fremhæver den brune safari-inspirerede-vestkjole, red.) Enten åben som en vest, lukket som en kjole eller udenpå jeans, bukser, shorts.

Foto: CPHFW

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til størrelsen på kollektionen?

Vi har taget et aktivt valg om at prøve og komme ind til kernen af det, vi synes, er det bedste af det bedste, som vi kan levere. Nu vil jeg ikke ’oute’ nogle af mine kollegaer, men vores kollektioner er jo nogle gange en tredjedel af andres. Jeg kan tage Isabel Marant, hun er alligevel ikke dansk, hendes kollektioner er jo fire til fem gange større en Lovechild-kollektion, og der tror jeg måske, jeg synes, at der kan man godt skære ned.

Hvordan har du det, når du går på gaden og du spotter en kvinde i Lovechild?

Jeg bliver så stolt. Altså virkelig. For det er jo derfor, jeg gør det her. Jeg har ikke som sådan brug for anerkendelsen fra branchen. Jeg vil bare så gerne have, at folk kan lide det, jeg kan lide, og se hvordan de bruger det, for jeg har jo en tanke om, hvordan jeg som person ville kombinere tøjet, men hvad ville en anden gøre? Det elsker jeg at se.

Kan du nogensinde finde på at approache en pige, hvis du ser hende i noget af dit tøj?

Det har jeg faktisk gjort engang, hvor jeg havde fået lidt at drikke. Det var til en julefrokost for hele firmaet, hvor der var en, der havde en kjole på – en Nué Notes kjole (Anne-Dorthe er også kvinden bag Nué-gruppen, red.), og så blev vi nødt til at fortælle hende, at det var os, der havde lavet den kjole, hvilket både var sjovt for hende og os. Jeg bliver bare så umådeligt stolt, når jeg ser nogen i mit design. Hvilket desuden er oftere og oftere.

De fleste af os er tilbage på arbejde efter corona og sommerferie, så vi skal til at tage almindeligt tøj på igen i stedet for bare at sætte os i vores pyjamas foran skrivebordet. Hvad er dit eget go-to office-look?

Corona har fået mig til at tænke enormt meget over, at jeg gerne må udtrykke mig hver dag. Jeg behøver ikke at gemme mit fine tøj, til jeg skal noget særligt. Hvad nu hvis hver dag er særlig? Eller hvad nu hvis der aldrig kommer en særlig dag? Så lige nu går jeg virkelig meget på opdagelse i mit klædeskab.

Se hele Lovechilds SS21-kollektion her:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her