Foto: Copenhagen Fashion Week
Backstage ved Copenhagen Fashion Week

7 hurtige til modellerne Juliane Grüner, Julier Bugge og Clara McNair

af Nikita Hoffmann Andersen 31/01/2019
ELLE mødte de tre danske modeller, Juliane Grüner, Julier Bugge og Clara McNair backstage til Munthes A/W 2019-show torsdag den 31. januar 2019. Vi stillede dem 7 hurtige spørgsmål om livet som model under den hektiske modeuge…

Der er fart på under den københavnske modeuge, og for nogle af de største danske modeller, betyder det op til fem shows om dagen.

Backstage hvor makeuppen bliver lagt og morgenkaffen drukket, er der dog en hel særlig ro, som alle gør deres for at opretholde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jovist er der en konstant lyd af kameraets linse og de travle makeup-artisters arbejde, men da ELLE møder modellerne Juliane Grüner, Julier Bugge og Clara McNair backstage ved Munthes A/W 2019-show torsdag den 31. januar 2019, er der ro på.

Læs også: Alt, du skal vide om A/W 2019-modeugens første dag.

Hvad er specielt ved den københavnske modeuge? Hvilke produkter er 'need to have' med så travlt et skema, og hvad drømmer de tre modeller om at opnå i 2019?

ELLE spurgte dem…

Hvad er så specielt ved den københavnske modeuge?

Clara: Det er en hyggelig modeuge, fordi man kender alle i forhold til i udlandet. Det er bare hyggeligt og meget stille og roligt og ikke så stressende. Så er det dejligt.

Julier: Det er gode gamle sammenhold, det er de dejlige mennesker, man får lov til at se to gange om året. Det er sådan en hjemlig følelse.

Juliane: Jeg synes, det fedeste er, at du møder så mange mennesker, du kender. Og det er bare hyggeligt, det er nærmest en stor familiefest, især når man har været i gang i lang tid, så er det jo bare folk, du har arbejdet med en million gange, og alle kender bare hinanden. Det er superhyggeligt.

Foto: Nikita Hoffmann Andersen
juliane-gruner-elle-dk.jpg
Juliane Grüner, da vi møder hende backstage under den københavnske modeuge.

Hvad er dit bedste fashion week minde?

Clara: Det fedeste show jeg har gået var i sommer til Gucci Cruise, det var i Sydfrankrig, og det var bare et helt vildt set up på en gammel kirkegård og hel vild styling. Mega crazy, som Gucci-shows jo generelt er.

Julier: Bare generelt modeugen i Paris, fordi det er en smuk by, og det er nogle flotte store modehuse, og det er bare meget grandiost. Det er altid dejligt at gå til castings der, fordi der altid er noget pænt at kigge på. Hvis jeg skulle vælge nogle helt særlige shows, som jeg aldrig glemmer, ville det være Balenciaga og Louis Vuitton. Jeg startede hos Balenciaga, da Nicolas Ghesquiere var der, og det var den vildeste oplevelse, jeg fik lov til at åbne showet, lige da jeg var startet som model. De var bare så søde og tog sig godt af mig, og så var det jo fantastisk tøj.

Juliane: Det største indtryk var nok det første Prada-show, jeg gik som mit første rigtige show, fordi det var så vildt i forhold til, at jeg ikke rigtig havde lavet noget på det tidspunkt, og jeg var ikke særlig gammel. Det var en overvældende oplevelse, men rigtig fedt.

Er der et særligt show, du drømmer om at gå?

Clara: Jeg vil jo gerne gå nogle af de helt store som Prada eller Louis Vuitton, og der er selvfølgelig også mange, der siger Chanel, så generelt de store show i Paris.

Julier: Nu har jeg jo været i branchen i 8-9 år, så jeg synes, jeg har været rimelig godt rundt omkring. Jeg går ikke de internationale modeuger mere. Jeg tror, jeg har nået de fleste på min bucketliste.

Juliane: Det er svært at svare på. Det hele er jo en fed oplevelse på hver sin måde, fordi der er lagt den energi, som der er, i alle shows, og den kreativitet, der ligger bag det hele. Hver show har sin egen charme, så jeg ved ikke, om der som sådan er et goal-show.

Foto: Nikita Hoffmann Andersen
julier-bugge-elle-dk.jpg
Julier Bugge, da vi møder hende backstage under den københavnske modeuge.

Hvilke produkter får dig igennem en travl modeuge?

Clara: Jeg er ret glad for Ole Henriksens Banana Bright øjencreme, fordi jeg godt kan blive ret mørk og hævet omkring øjnene, når jeg får så meget makeup på, så det er dejligt med en god øjencreme til at berolige og lysne.

Julier: Fugtighedscreme og læbepomade især her om vinteren. Jeg elsker Weledas Skin Food og Tromborgs læbepomade.

Juliane: Ansigtscreme og baobab-olie fordi min hud tørrer fuldstændigt ud om vinteren, og det gør det jo ikke bedre, når jeg så skal have makeup af og på fem gange på en dag.

Bliver du nervøs inden et show?

Clara: Ikke så meget længere. Ikke i Danmark i hvert fald.

Julier: Ikke mere.

Juliane: Ja, og det er lige meget hvilket show, det er. Jeg får bare lidt nerver på den gode måde.

Foto: Nikita Hoffmann Andersen
clara-mcnair-elle-dk.jpg
Clara McNair, da vi møder hende backstage under den københavnske modeuge.

Hvad drømmer du om at opnå i 2019?

Clara: At få nogle fede jobs selvfølgelig, og så skal jeg til optagelsesprøve på Den Danske Scenekunstskole på mandag. De optager kun 2, men det vil jeg virkelig gerne.

Julier: Jeg synes, det går ret godt. I morgen overtager min mand og jeg vores nye sommerhus oppe i Odsherred, hvor jeg kommer fra. Det er lidt en kontrast til modeugen, så vi skal bare op og male og være helt handy.

Juliane: Gøre mit bedste. Jeg vil gerne lære at elske alle mennesker. Jeg vil gerne være medmenneskelig over for alle lige meget hvor stresset, jeg er, og hvor træt jeg er. Jeg synes, jeg er meget god til det i udgangspunktet, men jeg kan godt blive irriteret, hvis jeg er i en stresset situation, eller hvis der er en, der går langsomt foran mig på gaden, og så skal jeg blive bedre til at tænke ”okay, de har nok også deres eget mål i livet”, så der er nok en grund til, at det hele er, som det er.

Fortæl lidt om dit look ved dagens Munthe-show.

Clara: Jeg elsker de bukser, jeg skal have på. Det er sådan nogle højttaljede store gule bukser, de er ret flotte.

Julier: Mit look er meget lag-på-lag og vinteragtigt. Jeg har fløjlsbukser, en hættetrøje, en jakke og en ekstra jakke med hætte. Det er megasejt, jeg er helt vild med den yderste jakke, den er megavarm og vildt lækker.

Juliane: Jeg har tre looks. De er rigtig pæne og sindssygt anvendelige. De er sindssygt behagelige, de er dejligt varme, og så ser det mega pænt ud. Dem kunne jeg godt bruge i vinteren.

Psst! I galleriet har vi samlet Juliane, Julier og Claras looks fra dagens Munthe-show. Scroll løs!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her