Foto: Hungarian Fashion & Design Agency
Modeugen

5 designere fra modeugen i Budapest, du skal kende

Af Aram Ostadian-Binai 8/09/2022
Modeugen i Budapest er netop løbet af stablen. Sæsonens fokus var på vigtigheden af ​​samarbejde, og i den anledning samarbejdede den ungarske modeuge med den ukrainske, som indtil videre er blevet aflyst to gange på grund af krigen i Ukraine.

Budapest Central European Fashion Week er kommet for at blive, og den centraleuropæiske modescene blomstrer trods krig i Ukraine.

Det viste designerne, der med hver deres unikke DNA samledes om at hylde moden og det stærke sammenhold landene imellem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Modemærker fra Centraleuropa skaber i stigende grad et navn for sig selv rundt om i verden og tiltrækker særligt de modeinteresserede, som søger den rette balance mellem komfort, kvalitet og design.

Flere lokale mærker er nu en del af de større, internationale modeugers officielle programmer. Her kan nævnes Aeron, som afholdte deres første internationale show nogensinde under Copenhagen Fashion Week, Nanushka, som viser under Paris Fashion Week, og kommende centraleuropæiske designere som Szigmond og Gudu, der viser under Milanos modeuge.

Den første weekend i september viste BCEFW for 10. gang i træk, at hovedstaden i Ungarn byder på både nytænkning i designs og materialevalg.

Byen, der gemmer på museer, gallerier, kunst og termiske bade, bød også velkommen til over 4000 gæster i løbet af modeugen. I det pompøse og historiske Museum of Fine Arts Budapest, ved siden af ​​Henri Matisse-udstillingerne, fremviste BCEFW mere end 30 ungarske, ukrainske og regionale designere.

Sæsonens fokus var på vigtigheden af ​​samarbejde i anledning af samarbejdet med den ukrainske modeuge, som indtil videre er blevet aflyst to gange på grund af krigen i Ukraine. I Budapest kunne de ukrainske designere sammen med ungarske og regionale modemærker fremvise deres forårs- og sommerkollektioner SS23.

"Vi bestræber os på at støtte regionale designere og styrke relationerne på tværs af nabolandene. Vi anser humanitær bistand for at være ekstrem vigtigt, så der var ingen tvivl hos os om, at vi i anledning af 5-års jubilæet for BCEFW gerne ville støtte den internationale bevågenhed på ukrainske designer.” siger Anita Forintos-Szűcs, vicedirektør for det ungarske mode- og designagentur, Hungarian Fashion & Design Agency.

Vi har samlet fem designere fra modeugen i Budapest, som du skal holde øje med:

GUDU
GUDU blev grundlagt i 2015 af den Kyiy-fødte ukrainske kreative direktør Lasha Mdinaradze. Mdinaradze lægger i sit design vægt på kvindelig empowerment gennem dristige og arkitektoniske silhuetter. Hans nye kollektion har en stærk karakter og er et mesterligt arbejde med sort farve, subtilt spil på det maskuline/feminine og upåklagelige jakker, blandt dem en vintage og patchwork denim-trenchcoat.

"Jeg ønsker at skabe outfits til kvinder, der vil afsløre hendes magt, personlighed og lidenskab på én gang," siger Mdinaradze, der har store ambitioner om at opnå en stærk tilstedeværelse i Skandinavien. Senere på efteråret åbner han butik i stormagasinet NK Stockholm.

Foto: Hungarian Fashion & Design Agency / The Sparkle Content
Gudu

Aeron
Aeron har positioneret sig som et ansvarligt, luksuriøst strikmærke. De lancerede for nylig deres tidløse og bæredygtige kernekollektion, kaldet Zero, med størrelser fra XXS til XXL. Til deres SS23-show besluttede de at fokusere på signaturstykker: tænk hæklede overkjole, strikkede elementer og kanter, samt designdetaljer som A-monogramspænder, nitter og knapper. Tidløs kollektion og æstetik, som man kan iføre sig med det samme.

Foto: Hungarian Fashion & Design Agency / The Sparkle Content
Aeron

Nanushka
Nanushka, et go-to-mærke for bæredygtigt tøj og veganske læderalternativer, viste sig også i hjembyen denne sæson. Nanushkas kreative direktør Sandra Sandors mål er at skabe tøj, der tilpasser sig kvindens krop i alle faser af livet. Symmetriske silhuetter i halsudskæringer, kjoler i strækbart stof, overtøj med flatterende taljedesign for at fremhæve kurver. Dertil kommer også deres mange kønsflydende looks.

Foto: Hungarian Fashion & Design Agency
Nanushka / The Sparkle Content

Kata Szegedi
Et af de vigtigste ungarske mærker på den moderne modescene. Inspiration hentet fra samtidskunst, ungdomskultur og urban livsstil kombineres med skræddersyede detaljer og brug af specialudviklede stoffer. Et af de stoffer, der skiller sig mest ud, er lavet af genbrugt Levis-denim, en patchwork-teknik lavet i hånden og derefter påsat på blazer and bukser. Kata Szegedi er én stor fejring af ​​ungarsk håndværk og urban stil. Til at åbne og lukke showet havde hun den ungarske supermodel Epres Panni.

Foto: Hungarian Fashion & Design Agency / The Sparkle Content
Epres Panni for Kata Szegedi

Pelso
Pelso præsenterede sin SS23-kollektion på et af de mest betagende steder i Budapest lige ved den berømte sø Balaton, kendt som Hamptons af Ungarn. I solnedgangens skær var et udvalg af internationale og lokale gæster inviteret til middag på søens bred. En perfekt scene for en kollektion, der er inspireret af Balatonsøens lavvandede kanter. PELSO-print bringer et lille stykke Balaton til live og kombinerer solnedgangs farver og håndlavede malerier i deres digitaliserede print af fisk og søens natur

Foto: Pelso
Pelso

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her