MF
Foto: Ditlev Rosing
Mode

Kom med til stylist Marie Heyman og Filip Lüttichaus sensommerbryllup på Lolland

af Christoffer Mygind Juul 21/09/2023
De personlige detaljer gav det traditionelle et meningsfuldt tvist, da stylist Marie Heyman og Filip Lüttichau blev gift på Søholt Gods. Kom med til festen her, og få alle detaljerne om det store, men intime bryllup.

Hun havde mødt ham én gang og havde ikke kunnet stå for hans livlige, krøllede hår. Da de så mødte hinanden for bare anden gang en sen aften i 2013 på den københavnske natklub Simons, fik han også øjnene op for hende, og så greb hun muligheden for at byde ham på en øl.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nu, 10 år senere, har stylist og influent Marie Heyman og Filip Lüttichau, der er Investment Manager, endelig bundet en stor sløjfe på deres forhold og sagt ja til hinanden ved et bryllup, der lørdag den 9. september 2023 omdannede Søholt Gods på Lolland til en lille bid af et personligt eventyr.

Her havde parret inviteret 180 venner og familiemedlemmer til frokostbryllup og fest for ikke bare at fejre kærligheden til hinanden, men i lige så høj grad for at give deres nærmeste den allerbedste fest, der med brudens egne ord blev “klassisk og weird”.

For det var det, parrets visioner for dagen i særdeleshed var – et miks af det traditionelle tilført masser af personlighed. Fra stedet og maden til ringen og kjolen, så var det de personlige detaljer, der gennemsyrede enhver faktor ved det store bryllup.

Foto: Ditlev Rosing
Foto: Ditlev Rosing

Det startede på sin vis allerede den 25. december 2022, da Marie skulle bruge juledagene med Filip og hans familie på Søholt Gods, hvor Maries svigerfamilie bor.

Her inviterede den kommende gom Marie på en spadsertur i godsets have, og allerede ved ankomsten kunne hun godt mærke, at der var noget anderledes over hendes kæreste. Da de nåede ned til Maries favoritspot i haven en hemmelig, lille del af grunden omgivet af store rhododendronbuske hang der fra træet et indrammet billede af haven med påskriften ‘Bølges Have’, som markerede, at Filip officielt havde døbt haven efter Maries kælenavn ‘Bølge’, som hun er kendt som blandt venner og familien. Da hun vendte sig om, sad Filip på knæ og friede til hende.

Samme kælenavn gør sig også gældende for forlovelsesringen, der er tegnet og lavet af brudens søster, smykkedesigner Adelaide Minch Heyman, og forestiller en diamantbesat bølge med en større, central diamant og et lille, diskret hjerte i venstre side.

Også brudekjolen er skabt med hjælp fra brudens familie, hendes mor Charlotte Minch, der er tidligere designer og i dag indretningsdesigner. For Marie var det nemlig ikke vigtigt, at der var et designernavn i nakken på kjolen, men at den derimod var “så meget hende” som muligt.

Foto: Ditlev Rosing
Foto: Ditlev Rosing

“Jeg er nok meget klassisk i min stil, men jeg kan også godt lide at skille mig ud. Så jeg er ret vild med, når det klassiske møder det lidt mere flippede og fjollede, så det bliver mere ‘Bølge’. Men også at jeg kan kigge på den om 50 år og stadig synes, at den er smuk,” fortæller Marie Heyman om sin brudekjole, som hun og hendes mor tegnede på bare fem minutter.

Til at bringe kjoledrømmen til livs havde bruden allieret sig med skrædder og underviser ved Kunstakademiets Designskole, Ane Rønne, der sikrede, at den opfyldte alle Maries drømme. Heriblandt at kjolen trak opmærksomheden op mod brudens hals, hvor et helt særligt smykke hang - en halskæde i et bredt velourbånd, som sidst blev båret ved brudens mors bryllup og som fremover skal bæres af familiens kvinder på deres bryllupsdag. Halskæden har været ejet af Grevinde Danner, der var gift med kong Frederik 7. frem til i 1863, og blev erhvervet af Maries far ved en auktion.

Foto: Ditlev Rosing
Foto: Ditlev Rosing

Det personlige islæt var også altafgørende for selve middagen og festen, som både brudens og brudgommens familier har været tæt med inde over. For selv om bryllupper af mange anses for at skulle være den bedste dag for brudeparret, var Marie og Filip opsatte på at skabe den bedste fest for deres venner.

“Det vigtigste for os var at give vores venner en fed fest. Og at vi selvfølgelig også selv fik en fed dag. Men også at det blev så personligt som overhovedet muligt. Det er ret skønt, at det er en af mine bedste venner, der lavede blomsterne, at min mor var meget inde over hele brylluppet, og at det blev holdt hjemme hos min kærestes familie, som er et sted, der betyder meget for os.”

For at komme i mål med netop det, var det bryllupsplanlægger og indehaver af Vivere Weddings, Rigmor Nikander, der stod for afviklingen og planlægningen af den store dag. Her var telte opsat i godsets store barokhave omgivet af gamle æbletræer og pyntet med blomsterdekorationer lavet af brudens bedste ven, Jeppe Grosmann, der for en stund havde byttet sit virke som PR-manager for Saks Potts ud med blomster og flora.

For at få endnu mere af parrets kærlighed til omgivelserne ind i selve brylluppet, var der på menuen blandt andet en tarte tatin lavet på æblerne og blommerne fra godset, mens også alle krydderurterne fra haven blev brugt i retterne.

Foto: Ditlev Rosing
Foto: Ditlev Rosing

Nok lagde rammerne – sammen med dresscoden kjole og hvidt bestemt af brudgommen – op til et formelt bryllup. Men netop derfor var det afgørende for parret at skabe en afslappet atmosfære, som de begge vægter højt. Og det lykkedes.

“Det var en fantastisk fest. Det var vildt fantastisk med alle de taler og den kærlighed, man fik. Da vi var færdige med at spise, blev alle ført ud i barokhaven, hvor der et band spillede musik med latinamerikanske elementer, et stort lysshow med lanterner og alle dansede. Da man stod der, var det fuldstændig som at være i udlandet. Det var så fedt,” fortæller Marie Heyman, da vi fanger stylisten på sin bryllupsrejse på vej til Italien.

Og der var særligt én ting, som Marie Heyman blev overrasket på dagen, som hun ikke havde kunnet forberede sig på.

Foto: Ditlev Rosing

“Det overraskede mig, hvor fattet jeg var. Kirken var jeg nervøs for inden - jeg troede, jeg ville græde vildt meget og være nervøs. Men der følte jeg mig virkelig fattet. Der var jeg i total kontrol over mig selv og det eneste, jeg fokuserede på, var at se Filip ved alteret. Jeg lukkede alt andet ude. Jeg så ikke nogle af gæsterne. Det skete bare af sig selv, at jeg kom ind i min egen zone.”

Derfor er netop det, at kunne slippe kontrollen et af de råd, som Marie Heyman vil give videre til kommende brude.

“I starten tænkte jeg meget over, om alle havde det godt. Der ville jeg gerne have kunne slappe mere af, men det tog mig nogle timer. Men de havde det jo godt. Så læg lidt af kontrollen fra dig. Men det hjalp også med et glas champagne.”

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her