JWA x UNIQLO
Foto: PR
Mode

J.W. Anderson om nyt UNIQLO-samarbejde: "Jeg designer items, man kan bruge året rundt"

af Dina Saugman 23/11/2021
I år falder julen tidligere end normalt; ELLE har fået et eksklusivt interview med designeren, Jonathan W. Anderson, i forbindelse med hans 2. samarbejde med UNIQLO, og i dag udkommer deres AW21-kollektion, der i selskab med Peter Kanin og Benjamin Langøre sender dine tanker mod idylliske og hyggelige weekender på landet.

I dag den 25. november, lanceres det andet samarbejde mellem J.W Anderson og UNIQLO. Vi har talt med den irske designer, Jonathan Anderson, om den nye unisex-kollektion, der får dig til at tænke på weekender på landet iført bløde og komfortable items.

Julen venter lige rundt om hjørnet, og Jonathan W. Anderson, grundlægger og designer for brandet J.W.Anderson og kreativ chef for Loewe, fortæller i et eksklusivt interview med ELLE, hvordan han med den 2.  kollektion for UNIQLO har set tilbage på sit foretrukne juleminde: Som 7-årig byggede han en 'Anderson-butik' af sne sammen med sine forældre og søskende.

Det har altså altid ligget Jonathan nært at skabe noget ekstraordinært, der sent vil gå i glemmebogen, og meget tyder på, at han har gjort netop det med den nye kollektion for UNIQLO. 

I dag ser Jonathan frem til første juledag, der for hans vedkommende indebærer et overdådigt julemåltid, der skal indtages foran fjernsynet.

Foruden julen og dets mange traditioner kan Jonathan også se frem til en spændende december af helt andre årsager. 

Designerens andet samarbejde med UNIQLO lanceres nemlig den 25. november, og kollektionen sender tankerne mod idylliske weekender på landet i selskab med forfatter Beatrix Potters barnlige karakterer, Peter Kanin og Benjamin Langøre. To karakterer, som er gengivet på nogle af kollektionens pæneste styles.

Beatrix Potter var forfatter bag den første bog, Jonathan ejede, og siden dengang har han været fortryllet af hendes skrivemåde og univers. Han fortæller, at "uanset, hvor du er fra i verden, kan man føle sig helt ydmyg på grund af hendes magi".

Magien, som Jonathan oplevede som barn er altså gengivet i UNIQLOs kollektion, og ifølge Jonathan bør alle have en sweatshirt med Benjamin Langøre på maven.

Foto: PR
Jonathan W. Anderson

Jonathan fortæller:

”Et godt samarbejde holder på langt sigt. Jeg nyder at designe items, man kan bruge året rundt, og det kan jeg i samarbejdet med UNIQLO".

Jonathan har tidligere udtalt, at mode skal få os til at tænke og få os til at drømme. Med denne kollektion fortæller han: "Jeg drømmer om at trække stikket - tage ud på landet sammen med mine venner, hvor vi bare skal have det rart".

Kollektionen indeholder udelukkende items, der føles behagelige og rare at have på, og som skriver sig ind i Jonathans drømme. Med denne kollektion er det som at iføre sig sin pyjamas, også når man skal på arbejde, uddyber Jonathan.

I galleriet herunder har vi samlet et mindre udpluk af nogle af de fine og hjemlige items til ham og hende fra den nye J.W. Anderson x Uniqlo kollektion.

Kollektionen kan købes online og i Uniqlos butikker fra den 25. november 2021.