Arizona Muse Topmodellens tips til garderobe-detox og vintage-shopping

Foto: @arizona_muse

Onlineplatformen, Vestiaire Collective, der hver dag faciliterer salget af tusindvis af luksusvarer over hele verden, har netop søsat sit nyeste tiltag: ‘Wardrobe Reality Check’, der inviterer modeelskere til at overveje deres garderobes miljøpåvirkning.

Formålet er at informere, inspirere og motivere forbrugere til at bryde med gamle vaner; slippe af med det tøj, de ikke længere behøver og lære at sammensætte en miljøbevidst garderobe.

For at fejre lanceringen af ‘Wardrobe Reality Check’ har Vestiaire Collective teamet up med 5 inspirerende kvinder, som alle er passionerede omkring bæredygtig mode. En af de fem kvinder er den 31-årige britisk/amerikanske topmodel Arizona Muse, som vi fangede til en Q&A om, hvordan hun rydder ud i garderoben, og hvad hun går efter, når hun shopper vintage.

Hvornår begyndte du først at tænke på din garderobes effekt på miljøet?

Jeg har været engageret i miljøet i et stykke tid nu. Jeg tror på, ​​at det at vide noget om miljøpåvirkningen i forbindelse med ​​dine garderobevalg gør, at du har en mulighed for at redde verden, hver gang du tilføjer noget til din garderobe. Det er vigtigt at vide, at bomuld fx er en af ​​de mest skadelige afgrøder i verden (sammen med soja og hvede), fordi den bruger en enorm mængde kemiske gødningsstoffer, pesticider og herbicider hvert år, der derefter forurener jorden og ender i vandforsyningerne.

Hvad er dine bedste tips til at opbygge en mere bæredygtig garderobe?

Første skridt: Altid køb brugt fremfor nyt.

Andet skridt: Hvis du er nødt til at købe noget nyt, skal du købe fra et brand, der driver en bedre bæredygtig forretning.

Tredje skridt: Læs altid etiketten. Vid, hvilke materialer, der er i dit tøj. Organiske naturlige fibre er de bedste, og syntetiske stoffer er altid et ’no no’.

Holder du fast i tingene i din garderobe, eller slipper du let de ting, du ikke længere bruger?

Jeg ved, at nogle mennesker kæmper med at slippe af med ting, men det gør jeg ikke. Jeg elsker at slippe af med ting! Jeg går altid efter den regel, at hvis du ikke har brugt et item i årevis, betyder det, at du ikke vil gå med det, og så skal det videre. Jeg prøver altid at fokusere på, hvor godt mit tomme skab føles, når det ikke er så fyldt, at jeg ikke kan finde noget, og det føles så dejligt at kunne have alt ordentligt organiseret.

Kan du huske dit første vintage-item?

Ja, det var et par smukke, højtaljerede, lyse pink Yves Saint Laurent-bukser, jeg købte dem på Vestiaire Collective, og jeg elsker dem.

Hvilke items kan skal man skal have i garderoben for altid?

En fest-blazer, en sort frakke, et par bukser med høj talje, sorte flade støvler, en let uldbuks og en fedora-hat.

Læs mere om Vestiaire Collectives ‘Wardrobe Reality Check’ HER.

Relaterede artikler