Do's and don'ts Sådan får du det bedste fra 90’erne og 00’erne med dig ind i 2021

Der var dem, der gjorde det godt: Tænk Rachel Green i Friends, tidlig Carrie Bradshaw, og real life stilikoner som Kate Moss, Gwyneth Paltrow i sin Brad Pitt-periode, Julia Roberts, Prinsesse Diana og Caroline Kennedy. Fællesnævneren for ovennævnte er naturligvis deres flair for at klæde sig uhyre lækkert på, på den uomtvisteligt ikoniske 1900’er-minimalistiske manér, som få har formået at gøre kunsten efter siden da.

Omvendt var der, cirka samtidig (eller med mindre end 10 år i mellem) dem, der skejede lidt mere ud stilmæssigt og gjorde det (ahem-ahem) knap så godt, eller bare gik lidt for meget all-in på mavebælter, chokers, ultra-lavtaljede jeans, croptops, similisten og shiny materialer – på én gang vel at mærke. Ingen nævnt, ingen glemt.

Med andre ord: 1990’erne og årene lige omkring årtusindeskiftet bød både på noget af det bedste og værste modeverdenen nogensinde har set. Og nu er flere elementer end vi kan tælle på én hånd tilbage i gadebilledet for fuld styrke.

Men hvordan er det lige, at man nailer det nostalgiske 1990’er look, uden at ligne en, der er på vej til årsbestemt udklædningsfest, eller *gys* som en 1:1 version af Britney på vej til MTV Music Awards i 1999? (Spoiler, det er ikke en vej, du har lyst til at gå ned af…)

Det gør man på ganske simpel vis, og det er, at gøre alt med måde. Det lyder dødkedeligt, men det var immervæk ikke et talent mange, der rent faktisk allerede har prøvet trenden af én gang i livet, mestrede. Som i overhovedet ikke.

Bukserne kunne ikke blive lange og vide nok, hvilket (takket være det usamarbejdsvillige våde danske klima) ofte resulterede i, at ens bukseben var våde fra ankel til knæ. Tro os når vi siger, at livet er for kort til at lave denne eklatante modefejl to gange:

Og det var ikke kun bukseviden, hvor mere ville have mere. Alt ville have mere, og der var ingen, der sagde stop, når vi svingede den ene accessory over hovedet efter den anden.

Og så gik det så galt…

Og så var der de looks, hvor vi tænker, at det er et under, at vi stadig er nævnt som retmæssige arvinger i vores familiers testamenter, efter at have vist os offentligt i mere eller mindre grelle udgaver af looks som dette. Herfra skal lyde et klokkeklart ’undskyld ’til dem, der har måtte være vidne til disse modemæssige udskejelser og ikke mindst særlig til dem, der har skulle vedkende sig at dele arvemasse med os.

Men det var altså, når det gik galt!

Omvendt, når det gik godt, så gik det så godt, at vi stadig sukker hver gang, vi ser billeder fra 'back in the days'.

Need we say more?

Og vi har da også up-to-date stilikoner, der formår at føre 1990’erne og de tidlige 00’ere med ind i (snart) 2022 med uhørt god stil.

Tag bare danske Sophia Roes sans for on point minimalisme, Camille Charrieres smagfulde og humoristiske leg med nostalgiske elementer som mini glimmerkjoler, chokers og fjer (hver for sig, vel at mærke) eller Hailey Biebers evne til at kopiere Prinsesse Dianas sporty hverdagslooks 1:1.

Det kan noget.

Det, de moderne stilikoner formår, er at håndplukke det der fungerer, overrasker eller sender tankerne durk 30 år tilbage i tiden og sætte dem sammen med mere simple og neutrale elementer, der gør dem modeaktuelle og ikke ligner en tur i klædeudkassen.

Scroll gennem billederne nedenfor og find inspiration til at få lidt 90’er og 00’-vibes ind i din garderobe.

DO: Minimalisme

Sådan får du stilen:

Nederdel, Yuzefi, 2.550 kr. Køb her Foto: PR

Nederdel, Yuzefi, 2.550 kr. Køb her

DO: Croptop

Foto: Mega

Sådan får du stilen:

Cardigan, Jacquemus, 1.880 kr. Køb her Foto: PR

Cardigan, Jacquemus, 1.880 kr. Køb her

DO: Smækbukser

Sådan får du stilen:

Smækbukser, Citizens of Humanity hos Mytheresa.com, 2.450 kr. Køb her Foto: PR

Smækbukser, Citizens of Humanity hos Mytheresa.com, 2.450 kr. Køb her

 

DO: Bindebånd

Sådan får du stilen:

Skjorte, & Other Stories, 560 kr. Køb her Foto: PR

Skjorte, & Other Stories, 560 kr. Køb her

 

 

Do: Casual

Sådan får du stilen:

Sneakers, Converse hos Naked, 750 kr. Køb her Foto: PR

Sneakers, Converse hos Naked, 750 kr. Køb her

 

DO: Denim

Sådan får du stilen:

Jeans, Tomorrow Denim, 1.400 kr. Køb her Foto: PR

Jeans, Tomorrow Denim, 1.400 kr. Køb her

 

DO: Fendi Baguette

Sådan får du stilen:

Taske, Fendi, 18.590 kr. Køb her Foto: PR

Taske, Fendi, 18.590 kr. Køb her

 

DO: Læder

Sådan får du stilen:

Læderblazer, Samsøe Samsøe, 3.500 kr. Køb her Foto: PR

Læderblazer, Samsøe Samsøe, 3.500 kr. Køb her

 

DO: Smalle solbriller

Sådan får du stilen:

Solbriller, Le Specs, 410 kr. Køb her Foto: PR

Solbriller, Le Specs, 410 kr. Køb her

 

Relaterede artikler