Streetstyle Her er 6 streetstyle Instagram-profiler, du skal følge

Foto: MEGA

Instagram er manges foretrukne medie, når det kommer til modeinspiration, herunder at blive inspireret til nye måder at style på eller nye brands.

Og på Instagram er streetstyle et af de mest populære modefænomener, og noget, som både influencere, modemagasiner og modehusene har taget til sig.

Faktisk var det Boston-fødte Bill Cunningham (1929-2016), der i sin tid opfandt fænomenet ’streetstyle’, og han forstås dermed, ifølge Business of Fashion, som faderen af streetstyle-billeder.

Læs også: Paris Fashion Week: De bedste streetstyle-looks

Bill Cunningham var en selvlært fotograf og en aldeles respekteret herre i streetstyle-domænet. Han leverede sine streetstyle-billeder fast til avisen 'The New York Times' i perioden 1978 til 2016, og i de første mange år nægtede han faktisk at modtage betaling for sine billeder, da han mente, at han jo bare stjal folks skygger, og ville derfor få dårlig samvittighed hvis han tog penge for det. I 1994 blev han dog ansat som fast medarbejder hos The New York Times, da han havde brug for en sunhedsforsikring, fordi han var blevet kørt ned af en bil, mens han cyklede rundt i New Yorks gader med sit kamera.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.  

Chefredaktør for amerikansk Vogue, Anna Wintour, har endda også udttalt om Bill Cunningham, ifølge Business of Fashion, at "Vi klædte os alle sammen ordentlig på for Bills skyld".

Og nu hvor de mange modeuger er veloverstået, og de mange streetstyle Instagram-profiler er blevet spækket med friske gadebilleder, har vi derfor lavet en oversigt over 6 af de bedste streetstyle-profiler, som du kun for langsomt kan hoppe ind på Instagram og give et follow for den bedste streetstyle-inspiration: 

1. @styledumonde

Med 469.000 følgere er @styledumonde en af de mest populære streetstyle-profiler. Ejeren af profilen, Acielle, leverer faste streetstyle-billeder til både Vogue og The New York Times, og hvis du scroller igennem hendes feed, kan du også ofte spotte de danske influencere. 

2. @lestreetedit

@lestreetedit er ELLEs go-to-fotograf, når det gælder streetstyle-billeder til både de danske og internationale modeuger, og derfor naturligvis på vores liste over favorit streetstyle-profiler. 

3. @thestyleograph

Denne streetstyle-profil er med sine 338.000 følgere også en af de velkendte profiler indenfor streetstyle. Ejeren af profilen, Christian, har endda gjort det nemt for dig ved at fremhæve højdepunkter fra de forskellige modeuger, så du hurtigt kan se, hvordan stilen udspiller sig alt efter hvilken modeugeby, der er tale om!

4. @aks

@aks er en profil med lidt mere fokus på detaljerne og ikke nødvendigvis billeder af det fulde outfit. Så hvis du hellere vil have billeder up-close, er @aks bestemt et follow værd!

5. @thelocals

Danske Søren Jepsen står bag Instagram-profilen @thelocals, og Søren leverer smukke gadebilleder, og bidrager faktisk også med sine gadebilleder til modemagasinet Vogue.

6. @thestylestalkercom

@thestylestalkercom er også en af de mere populære streetstyle-profiler - og med god grund. Fotograf, Szymon Brzóska, leverer smukke billeder og rejser også hele verden rundt for at fange alle de smukke streetstyle-outfits til de mange modeuger.

Relaterede artikler