Interview Fem minutter med Edition Poshette

Foto: Andreas Houmann
Du kender Edition Poshette for deres lækre og poetiske tasker, nøgleringe, clutches og punge, og med den nye planet-inspirerede kollektion er der endnu mere at drømme om …! Men vidste du, at tvillingerne bag – Simone Bendix og Helene Schjerbeck – også laver de fineste papirklip? Den 18. november er de aktuelle med en papir-workshop på Louisiana i forbindelse med museets Månen-udstillingen, og i den forbindelse spurgte vi dem om … 
 
I har netop lanceret en ’Planète Poshette’-kollektion. Hvad er det ved planeter, der fascinerer jer?
”Vores atmosfære og alt hvad der bevæger sig rundt om os, har en indflydelse på, hvem vi er, og hvor vi er i livet. Det er interessant, at Galileo blev fængslet, fordi han mente, at jorden var rund. På vej ud af domhuset sagde han: ”Eppur si muove” - “og dog bevæger den sig “. Det vi i dag tager for ganske givet, har været meget længe undervejs. Universet er så ubegribeligt spændene, og hvis vi lærer at lytte til dets signaler, respekterer dét vi ser og hører – i stedet for at være bange for det, og tro at vi skal kontrollere det – kan månens og planeternes former og forandringer vise os ufatteligt meget.” 
 
 
Hvad er jeres eget yndlings-item fra ’Planète Poshette’-kollektionen?
”Uh, det er svært at sige! Vi bliver altid så begejstrede for det, der lige er kommet. Det må være uglen … eller vandmanden … eller planeterne. Nej, giraffen. Dem alle! Det er lige som med børn – man kan ikke udpege én yndling!”
 
 
I holder en workshop på Louisiana den 18. november i forbindelse med deres udstillingen Månen. Hvad kan man opleve på jeres workshop?
”Vi vil lave planet- og stjernemobiler og en buket med stjerner. Planeter som bliver klippet op i spiraler, og så skal alle lære eller blot genopfriske, hvordan man fletter en stjerne”.
 
Julen nærmer sig – holder også juleworkshops? 
”Vi holder et par stykker, men ind til videre er det lukkede arrangementer. Mange af de ting vi laver, er dog forklaret og vist i vores bog Paper Poetry, som netop er udkommet. Julen er for os noget, der skal være lys og let, og på det plan er papir jo oplagt – vi genbruger indpakningspapir til dørkransen og laver blomster af overskydende silkepapir og landkort. Julen er en vidunderlig anledning til at pynte og skabe sammen.”
 
Psst … Se den nye ’Planète Poshette’-kollektion og få inspiration til papirklip på Edition Poshettes Instagramprofil @editionposhette

Relaterede artikler