Marie My: "Er der den mindste mulighed for at drive en forretning med sin passion, bør man undersøge det"

Foto: Marie My

Du kender måske allerede Marie My bag 'Nemesis, Babe', som både er navnet på hendes blog og Instagram-profil. Udover at dele fine outfit-billeder og inspirere sine næsten 17.000 følgere med sit farverige univers, så har Marie My også et andet projekt, der har fyldt hverdagen.

Et projekt, som både omfavner noget hun selv er, men også tusindvis af andre kvinder i Danmark. Projektet hedder 'Kreative Kvinder' og har fokus på kvindelige iværksættere. Simplethen fordi der, i følge Marie My, er for lidt fokus på netop det, når det gælder unges karrierevalg.

"Jeg synes, at der mangler fokus på og information om livet som selvstændig, når unge står og skal vælge en karrierevej, hvorfor jeg endte med at lave Kreative Kvinder-projektet. Helt specifikt har vi en mangel på kvindelige iværksættere i Danmark, hvilket måske kommer af den risiko, der er i forbindelse med at satse det hele på drømmen. Jeg kom selv i gang som selvstændig ved et tilfælde, fordi jeg, da jeg begyndte at tjene penge på min blog og begyndte at arbejde som fotograf, var nødsaget til at få mig et CVR-nr. Siden har min virksomhed med bloggen og mit kreative arbejde med den været mit deltidsjob ved siden af bl.a. studiet"

Med projektet 'Kreative Kvinder' har Marie My mødt 3 selvstændige, erhvervsdrivende kvinder i Danmark og produceret 3 små videoer om livet som selvstændig kvinde, hvilke udfordringer man kan møde og hvordan hverdagen føles, når man arbejder med sin passion.

En af kvinderne er Thilde Kristensen fra Poppy Kalas, hvor hun tilbyder blomsterstyling i mode- og interiørbranchen. Og vi gætter på, at du allerede er stødt på de smukke blomsterstylinger fra Poppy Kalas det seneste år i enten modebilledet eller på Instagram?

Som blogger og influencer gennem mere end otte år, er Marie My i den grad også selv et eksempel på en selvstændig kvinde, og til spørgsmålet om, hvad hendes bedste råd til andre med en lignende drøm, er svaret enkelt. Spring ud i det. Tro på det. 

"Hvis jeg skal give et råd, som jeg i særdeleshed mærkede, da jeg interviewede de tre kvinder om deres vej ind i livet som selvstændig - og som jeg selv kan stemme i med - er at man skal tage sin passion om at arbejde med drømmen seriøst. I stedet for at tænke, at det da kunne være sjovt at lave en virksomhed med det, man drømmer om og så skyde idéen hen, synes jeg man skal gå helt ind i projektet, og se om det rent faktisk kan lade sig gøre. Er der den mindste mulighed for, at man kan drive en forretning med det, man er passioneret omkring, bør man undersøge det!"

Og i en verden hvor bloggere og influencere går som varmt brød hos de danske brands, mediebureauer og PR-bureauer, er det nærliggende at tro, at Marie My med en velbesøgt blog, flere blogpriser bag sig og en voksende Instagram-profil vælger at gøre, som de danske bloggere og influencere gør mest i dag - går all-in på bloggen og Instagram og gør disse platforme til en levevej.

Med en Bachelor i Visuel Kommunikation til næste sommer, drømmer Marie My dog om mere: 

"Bloggen er min baby. Den fylder 8 år denne måned, så ikke at holde fast i den ville være underligt da hele mit voksne liv har drejet sig om den på en eller anden måde. Men mit mål med alt det her kreative ståhej, krea-projekter, fotografi og modehalløj er i sidste ende at arbejde som Art Director. Bloggen kommer stadig til at findes, men når jeg får min bachelor i Visuel Kommunikation næste sommer er planen også at starte eget kreativt produktionsbureau.

... Så full time influencer? Nej! Men full time kreativ lady? Ja tak!"

Foto: Marie My

Relaterede artikler