It-bag Derfor koster din Chanel-taske det, den gør

Foto: Imaxtree

Den ikoniske Chanel ’2.55’-taske, som er designet af Coco Chanel, har sit navn efter det år og den måned, den blev skabt; nemlig februar 1955.

Du er garanteret stødt på den; kendetegnene for '2.55'-tasken er nemlig sort læder, guldkæder og kvilt, men den laves i utallige variationer og blandt andet også i bouclé og denim.

Den klassiske Chanel '2.55'-taske Foto: PR

Den klassiske Chanel '2.55'-taske

Men da Karl Lagerfeld i 1980’erne overtog roret for Chanel, kreerede han en ny version af den klassiske ’2.55’-taske (også kaldet 'Flap Bag'), hvilket faktisk førte til, at Coco Chanels udgave gik ud af produktion i en årrække, da Karls version viste sig at være mere populær.

Den klassiske Chanel 'Flap Bag'-taske Foto: PR

Den klassiske Chanel 'Flap Bag'-taske

Men så i 2005 da den klassiske ’2.55’-taske havde sin 50års-fødselsdag, kom den dog i produktion igen og sælges stadig den dag i dag.

Læs også: Den utænkelige tanke: Hvis nu Hedi Slimane kom til Chanel…

Siden 1990 har Chanels taskemagere siddet i værkstedet Ateliers de Verneuil-en-Halatte i byen af samme navn nord for Paris, og faktisk tager det en mand omkring fire-fem år at blive udlært i de 180 trin, en Chanel-taske gennemgår for at blive til. Vildt ikke?

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

De mange timers arbejde, som der ligger i kreationen af en Chanel-taske, afspejler sig derfor også i prisen for tasken. Den klassiske ’2.55’-taske starter nemlig på 34.000 kroner, og jo, det er utroligt mange penge, men måske du har et andet syn på det, efter du har været med en tur bag facaden...

Så se med i galleriet, hvor ELLEs Fashion Director, Josephine Aarkrogh (pt. på barsel), har været med bag facaden, og set hvordan materiale og hardware bliver til den klassiske Chanel ’2.55’-taske, som vi kender den.

Derfor koster din Chanel-taske det, den gør

Denne taskeguide blev også bragt i ELLEs januar-nummer 2019.

Relaterede artikler