Interview Brøgger x & Other Stories: Capsule-kollektionen til den feminine power-kvinde

Foto: PR

Julie Brøgger står bag det danske brand Brøgger fra 2017 - og hun har nu designet en capsule-kollektion for & Other Stories.

Kollektionen består af 12 items, der er inspireret af Julies mor, som var advokat i 80’er og 90'erne. 

Læs også: 20 ting, du ikke vidste om The Crown

Oversized blazere med guldknapper, fine prints og pufærmer, der mest af alt minder os om prinsesse Dianas ikoniske stil, som vi (igen) er helt besat med, efter den nye sæson af The Crown er udkommet. 

Foto: PR

ELLE har taget en snak med Julie Brøgger om den nye kollektion - læs interviewet herunder. 

Hvad skal kollektionen udtrykke?

"Jeg arbejder med kontrasten mellem det, vi opfatter som feminint og maskulint. Det er i det spændingsfelt, jeg ser ‘Brøgger-kvinden’."

Hvordan kommer inspirationen fra din mor til udtryk?

"Min mor var advokat i 80’erne og 90’erne og var lidt en hård nyser. Hun elskede et godt power-suit, men miksede det altid med feminine elementer. Kollektionen spænder fra jakkesæt, blazere med store skuldre til kjoler med print, og meningen er, at det skal kunne mikses. Det kommer i høj grad fra min mor."

Læs også: Her er de 20 største supermodeller fra 1990'erne

Hvilke farver er der fokus på?

"Sort, hvid og svag rosa er hovedfarverne med orangerød som kontrast. Vi arbejder med to blomsterprint i kollektionen, som begge er på sort baggrund. Det giver de fine blomster en mørk slagside."

Er kollektionen tiltænkt en speciel anledning?

"Jeg designer generelt ikke til specielle anledninger eller sæsoner. Alt i kollektionen kan bruges ‘day to dinner’. Føles noget lidt for fint til hverdag, kan det styles med store støvler eller sneakers og omvendt. Formålet er at skabe tøj, der bliver brugt – ikke bare et par gange eller en enkelt sæson."

Hvorfor er Brøgger et godt match med & Other Stories?

"& Other Stories er et af de high street-brands, der fokuserer på ’investment-pieces’, og det er også mit fokus med Brøgger. Brøgger er et dansk brand med base i London, og krydsfeltet mellem det skandinaviske og internationale matcher også det, man ser hos & Other Stories."

Du kan snart få fat på Brøgger x & Other Stories-kollektionen, som bliver lanceret d. 3. december i & Other Stories og på stories.com med priser fra 560 kr.

Relaterede artikler