Chanel-skolen Alt, du skal vide om Chanels klassiske tasker: Flap Bag, 2.55 og Reissue

Foto: Imaxtree

Chanels klassiske kviltede taske kan måske siges at være verdens mest berømte taske.

Jo jo, den har kollegaer i form af Hérmes' Birken, Diors Saddle-bag og Louis Vuittons Alma, men alligevel er der få tasker, der tiltrækker lige så mange fashionistaers blikke som klassikeren fra Chanel.

Chanel-taskerne, og deres korrekte navn, er et af de større mysterier i taskemodehistorien. Du kender måske allerede navnene 2.55, Flap Bag og Reissue, men ved du, hvad de står for?

Chanels Classic Flap Bag bliver nemlig ofte forvekslet med Chanels langt ældre 2.55-taske, men de to minder da også meget om hinanden, hvorfor man godt kan sammenligne dem.

Chanels 2.55-taske blev designet af selveste Gabrielle 'Coco' Chanel, som navngav den efter den måned og det år, den udkom i. Altså februar 1955.

Chanels 2.55 Foto: Chanel

Chanels 2.55

Chanels Classic Flap Bag er Cocos efterfølger, Karl Lagerfelds, videreudvikling af designet fra 1980'erne. Da Karls taske blev sat i produktion, blev den langt mere populær end sin storesøster, hvorfor 2.55-tasken blev taget ud af produktion til fordel for den nymoderne Flap Bag.
 

Psst! I 1986 begyndte Chanel at sætte et serienummer i alle tasker, som du kan spore taskens fødselsår ud fra.

Chanels Flap Bag Foto: Chanel

Chanels Flap Bag

I 2005 på 2.55-taskens 50-års fødselsdag blev den dog sat i produktion igen, og nu solgt under navnet Reissue (hvilket helt basalt betyder at producere noget igen, der allerede har været publiceret).

Teknisk set er Reissue altså kun navnet på taskerne, der er produceret fra 2005 og frem - og altså ikke originalerne fra 1955.

Læs også: Derfor koster din Chanel-taske det, den gør.

Nu har du altså styr på navnene og kan roligt ’name droppe’ den rigtige Chanel-model. Men ved du også, hvad forskellen på læderet er? Hvorfor nogle kæder indeholder læder, mens andre udelukkende består af guld eller sølv hardware? Hvad forskellen er på en single eller dobbelt flap? Og låse med eller uden Chanel-tegnet?

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Klokkerne i Chanel-skolen har ringet ind, og i galleriet herunder guider vi dig til alt, du skal vide om Chanels klassiske tasker: Flap Bag, 2.55 og Reissue.

Alt, du skal vide om Chanels klassiske tasker: Flap Bag, 2.55 og Reissue

 

Relaterede artikler