Foto: PR
Annonce

Husker du sports-bh'en når du styrketræner?

Af ELLE Native - Annonce for Adidas 11/04/2022
Sports-bh'er forbindes ofte med træning med højt tempo og intensitet som ved løb. Men den rigtige støtte er lige vigtig når det gælder de små bevægelser såsom styrketræning. Når vi laver styrketræning, udfordres kroppen i andre positioner og stræk, som med den forkerte bh kan forårsage langvarige skader og gener.

Brysterne består primært af muskler, fedtvæv og ligamenter. Ligamenter er tyndt, papirlignende væv, som fordeler sig jævnt over brystet og fæstner til brystbenet. Dette væv giver mere og mere efter, jo mere bevægelse det bliver udsat for og ligamenterne bliver overstrukkede. Kort sagt, så mister man fastheden i brystet, selvom musklerne trænes, og når skaden først er sket er det meget svært at kunne gøre noget ved skaden efterfølgende. Derfor er det vigtigt at vi støtter vores bryster under træning, også selvom styrketræning sætter mindre krav til støtte, end eksempelvis løb.

Foto: PR

DET AFHÆNGER AF TYNGDEN

Hvilken sports-bh du har brug for, afhænger af densiteten af dit bryst. Det vil sige at, hvis du af natur har et større og hermed tungere brystparti, er det vigtigt at du finder en sports-bh, der kan sørge for at støtte vægten. Dette sikrer at huden omkring brystet ikke bliver udstrakt under træningen.

Adidas’ S/S 2022-sportskollektion er den største kollektion af sports-bh’er nogensinde og består af 43 forskellige styles inklusiv tights. Alle bh’er er designet på baggrund af et omfattende bryst-studie og samarbejde med Portsmouth University. Kollektionen er tilpasset alle kropstyper, forskellige aktivtitetsniveauer og træningsformer og er opdelt i fire kategorier: Train, Run, Everyday og Studio.

Kategorien 'Train' fra Adidas er special-designet til træningsformer med medium intensitet, dvs. styrketræning men også spinning og tennis, hvor der fokuseres på de små bevægelser uden mange gentagne hop. Læs mere om kollektionen her.

Foto: PR
Bh'erne er nemme at trække over hovedet og har udtagelige skåle, så du kan tilpasse efter dit eget bryst. Bryderryggen giver en fri bevægelighed samt skåner din nakke for belastning. Der er ingen hægter eller spænder, der fjerner fokus fra din træning. Det fugtabsorberende materiale AEROREADY giver din hud en åndbarhed, så svedgener ikke bliver en del af din træning uanset intensitet og tempo.

3 gode råd til at vælge din trænings-bh

  • Jo større bryst du har, jo mere støtte skal der til for at sikre dit bryst ikke tynger på nakke og ryg.
  • Sports-bh'er med brede stropper, fordeler vægten bredre og dermed støtte over et bredere areal, så du undgår mærker efter bh'en.
  • Hvis du træner med stor belastning (styrketræner) anbefales det, at det at vælge en bh med 'quick release' da dine lunger udvider sig under træning. Dvs. at der er en hægt foran, som hurtigt kan åbnes efter øvelserne, uden at du behøver at tage bh'en helt af. Få mere guidance og hjælp til den rigtige bh med Adidas Bra Finder her.

Se med i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet vores favorit sports-bh'er fra Adidas nye kollektion, der passer perfekt til din træning, alt efter om du ønsker høj, mellem eller lav støtte.

ADIDAS

Ifølge Adidas bruger 90 % ikke den rigtige størrelse sports-bh. Adidas’ nye S/S 2022-kollektion og tilhørende kampagne ’Support is Everything’ sætter fokus på sports-bh’ens betydning for vores træning samt vigtigheden af at passe på kroppen, når vi bevæger os. Naima Yasin og Frederikke Brasch, som ses i artiklen, er ambassadører for kampagnen i Danmark.

Denne artikel er den sidste i en serie af tre, hvor ELLE zoomer ind på sports-bh'er fra Adidas og vigtigheden af at bruge den rigtige sports-bh.

#supportiseverything