jennifer-lopez-fortaeller-historien-om-den-groenne-versace-kjole-der-staar-bag-en-af-nutidens-mest-anvendte-teknologifunktioner-elle-dk.jpg
Foto: MEGA
The dress

Hør Jennifer Lopez fortælle om den grønne Versace-kjole, der inspirerede til en kendt Google-funktion

af Nikita Hoffmann Andersen 23/09/2019
Den 50-årige sangerinde, Jennifer Lopez, stod for Milano-modeugens mest Instagrammede moment, idet hun gik ned af Versaces catwalk i en kjole magen til den, hun bar ved Grammy Awards i 2000. Men er du egentlig klar over kjolens betydning, og at den kjole står bag en af nutidens mest anvendte teknologifunktioner? Hør Jennifer Lopez fortælle om "the dress" i ny video.

Den 23. februar 2000 mødte den dengang 30-årige Jennifer Lopez op til den 42. Grammy Awards-ceremoni i en kjole, der senere skulle vise sig at skrive historie.

Ikke bare fordi den grønne Versace-kjole senere er blevet omtalt som ”the dress”, og ikke bare fordi, at den skulle vise sig at sjæle rampelyset for hele Milano-modeugen i 2019.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nej, for den grønne Versace-kjole fra 2000 er nemlig ”bagmanden” bag en af de mest anvendte teknologier, som du med garanti benytter dig af dagligt helt uden at tænke over det.

”Okay, lad os tale om kjolen,” starter Jennifer Lopez i en ny video lavet i samarbejde med Vogue, hvor omdrejningspunktet netop er den grønne Versace-kjole, som efter Milano-modeugen (igen) er på alles læber.

Klip tilbage til år 2000, hvor kjolen så dagens lys for første gang.

J.Lo fortæller, at hendes daværende stylist mødte op på settet til filmen ”The Wedding Planner”, som Lopez arbejdede på på det tidspunkt, med en masse kjoler i håbet om at finde ”The One”, som sangerinden og skuespillerinden skulle bære ved Grammy Awards i februar, hvor hun i øvrigt var nomineret.

Ingen af de medbragte kjoler virkede, så Jennifer og hendes stylist, Andrea Lieberman, aftalte, at Andrea ville medbringe flere kjoler på selve dagen.

Læs også: Kom med indenfor til Jennifer Lopez’ 50-års fødselsdagsfest – og se stjernens vilde look.

Stylisten mødte så op på dagen for Grammy Awards med tre nye kjoler – og Jennifer påpeger humoristisk i videoen, at man i dag medbringer 1.000 kjoler til en ”fitting”, men dengang bestod udvalget altså af tre kjoler.

Én af de tre kjoler var den grønne ’showstopper’ fra Versace, og selv om Andrea Lieberman prøvede at tale Jennifer fra at bære den (fordi flere andre kendisser som Donatella Versace selv allerede havde båret den i offentligheden), så endte J.Lo altså med at tage til Grammy Awards i netop den kjole – og heldigvis for det!

Foto: MEGA
jennifer-lopez-grammy-2000-versace-kjole-elle-dk.jpg

Men hvordan kan en Versace-kjole have inspireret til en kendt Google-funktionen, tænker du sikkert, og det skal vi sige dig:

På det tidspunkt eksisterede billedfunktionen under Google ikke. Man kunne altså udelukkende søge på internetartikler, når man Googlede, men efter Grammy Awards 2000 stod det klar for Google, at folk ville have mere end tekst, idet tonsvis af mennesker havde søgt på billeder af Jennifer Lopez iført kjolen, og voila, Google Images blev født.

Under Milano-modeugen i september 2019 var det så igen tid til at genbesøge ”the dress”, og som afslutning på Versaces S/S 2020-show gik Jennifer Lopez ud på catwalken iført en ny version af den grønne sag – og selv om sangerinden tidligere i år fyldte 50 år, var denne version kun mere bar og sexet end sin storesøster fra 2000.

Foto: MEGA
jennifer-lopez-milano-2019-versace-kjole-elle-dk.jpg

Den 50-årige sangerinde beviste altså hermed, at hun står mere skarpt end nogensinde før – og er du ligesom os interesseret i hemmeligheden bag hendes krop og udstråling, så kig med herunder hvor vi har samlet nogle af J.Los bedste tips til den ultimative drømmekrop selv i 50’erne:

  • ”Det allervigtigste tip er at få nok søvn. Jeg kan ikke understrege det nok,” har Jen tidligere udtalt til InStyle. Ideelt set stræber sangerinden efter 9-10 timers søn og minimum 8.
  • ”Jeg drikker meget vand særligt inden en træning, da det hjælper mig til at give den ekstra gas,” har Lopez udtalt til Hello.
  • ”Jeg vil træne og være i mit livs bedste form,” skrev Jennifer i et Instagram-opslag i september 2018. Jen kan bedst lide at få dagens workout overstået så hurtigt som muligt, og hun presser 3-4 træninger ind om ugen med trænerne David Kirsch og Tracy Anderson.
  • ”Jeg ryger ikke, jeg drikker ikke alkohol, og jeg indtager ikke koffein,” har Jennifer tidligere udtalt til Hollywood Life.
  • ”Jeg går aldrig i seng uden at fjerne min makeup,” har Jen udtalt til People.
  • ”Jeg tror fuldt og fast på solcreme, og jeg er aldrig ude i solen for længe,” har Lopez fortalt til InStyle.
  • ”Jeg er ung og tidløs.” Det fortæller J.Lo sig selv op til flere gange dagligt, da den indre workout er lige så vigtig som den ydre. Det har hun udtalt til Well + Good.
  • ”Jeg spiser mange grønne grøntsager som asparges, broccoli og kål,” har Jennifer fortalt til Hello.

Med de tips givet videre fra Jennifer Lopez selv er det altså bare med at komme i gang – men inden du kaster dig over træningstøjet og kålen, kan du lige se videoen, hvor Jennifer fortæller om den grønne Versace-kjole og historien bag:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her