Foto: PR
Samarbejde

H&M lancerer farvestrålende blomsterkollektion i samarbejde med high end-designer

af Nikita Hoffmann Andersen 26/11/2019
H&M præsenterer i dag sit nyeste samarbejde, og denne gang har den svenske high street-gigant slået pjalterne sammen med en farvestrålende ready-to-wear-designer, der normalt bevæger sig i high end-klassen. Se det kommende pre-drop her.

Den svenske high street-gigant H&M er ukronede verdensmestre i designsamarbejder, og derfor ligger de også på lur for at spotte talenter, som de kan teame up med.

Dét er endnu engang lykkedes dem, og i dag præsenterer de en farvestrålende blomsterkollektion med en flamboyant farvepalet, eksotiske blomsterprint og glamourøse silhuetter i samarbejde med en high end-designer, du normalt kender fra de eksklusive webshops som Mytheresa og Net-a-porter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er den colombianske designer, Johanna Ortiz, der har fået H&Ms hjerter til at banke, og de to har derfor slået pjalterne sammen om en farvestrålende kollektion fyldt med blomsterprint.

Johanna Ortiz lancerede sit brand i eget navn i 2001, og siden da har hun designet festligt tøj med ferie-vibes ud fra devisen om at hverdag både er en fest og form for ferie.

I dag præsenterer H&M et eksklusivt pre-drop fra Johanna Ortiz-samarbejdet bestående af fire kjoler - tunikakjolen, slå om-kjolen, minikjolen og den lagdelte maxi-kjole - der alle lander i udvalgte H&M-butikker samt online den 3. december 2019 – lige i tid til festsæsonen – mens resten af samarbejdet lanceres i marts 2020.

Foto: PR
Johanna Ortiz selv i en af kjolerne fra kollektionen.

I anledningen af samarbejdet bringer ELLE her en eksklusiv Q&A med designeren.

Hvad motiverede dig til at lancere dit eget modebrand i 2001?

”Jeg har altid elsket at lege med udklædning og vidste, at jeg ville være modedesigner fra en ung alder. Efter at jeg blev færdiguddannet fra Art Institute of Fort Lauderdale i Florida, vendte jeg tilbage til mit hjemland Colombia, hvor jeg havde svært ved at finde tøj, der faldt i min smag. Jeg startede med at lave mit eget tøj, og folk begyndte at spørge, hvad jeg havde på. Efterhånden begyndte mine venner at søge råd hos mig, og jeg besluttede derfor at starte mit eget brand. Jeg ønskede at skabe en drømmegarderobe for kvinder, der elsker mode, og som ikke tager det at klæde sig på for seriøst – det skal være sjovt! Alle de styles jeg designer, er styles, som jeg tidligere har manglet i min garderobe.”

Hvordan kommer dit hjemland Colombia til udtryk i dit design?

”Minderne fra min opvækst og det sted jeg bor nu, er altid at finde i Johanna Ortiz-kollektionerne. Latinamerika har en unik festlig atmosfære, og jeg elsker at indfange rytmen fra salsadansen, skønheden ved vores nationalblomst orkideen og den ubesværede stemning med palmetræer, der blæser i en lyserød solnedgang. Jeg håber, at folk kan fornemme den latinamerikanske kultur i mit design og bliver nysgerrige på at gå på opdagelse i andre kulturer.”

Hvordan føles det, at folk fra hele verden kommer til at gå i dine design?

”Jeg er meget glad for at have fået muligheden for at dele min vision af det sofistikerede Latinamerika med resten af verden. Jeg vil elske at se alle kvinder leve deres liv fuldt ud i en af disse smukke kjoler. Jeg elsker tanken om, at så mange kvinder i verden kommer til at have en lille del af Colombia i deres garderobe takket være Johanna Ortiz x H&M-samarbejdet.”

Hvordan har du udviklet de smukke print til kollektionen?

”Printene stammer fra min fascination af blomster, palmetræer og de smukke farver, jeg vågner op til hver dag i mit hjem i Cali, når jeg kigger ud ad vinduet (kendt som hovedstaden for salsa!). I sidste ende handler det om en naturlig æstetik for mig: Jeg kommer fra et tropisk klima og lever i et tropisk klima. Det er, hvad jeg ser, indånder, føler og drømmer om hver dag.”

Foto: PR
Den spanske model og influencer Gala Gonzales i Johanna Ortiz x H&M-samarbejdet.

Kan du fortælle mere om de fire kjoler fra samarbejdets pre-drop – hvordan ville du selv style dem?

”De fire kjoler i den første lille kollektion, består af brandets mest ikoniske silhuetter med en ny fortolkning. Jeg udvalgte fire forskellige print fra vores seneste kollektioner – “Wild Roses”, “Orchid Paradise”, “Cacatua” og “Coquelicots” – og nyfortolkede farver og silhuetter. Jeg elsker dem alle sammen, men hvis jeg skulle vælge min favorit, ville det være den gule ”Coquelicots”-kjole på grund af dens elegance og sensualitet. Den er ubesværet og sofistikeret på samme tid, men samtidig også flirtende på grund af de fine detaljer. Jeg ville bære kjolerne barfodet eller med et par sandaler, iøjnefaldende øreringe, ”no makeup” makeup-looket, tilfældigt hår som om jeg lige havde været på stranden og en traditionel colombiansk stråtaske.”

Se de fire kjoler fra pre drop-kollektionen i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her