Foto: PR
Annonce

Få bedre løbeture med den rigtige sports-bh

Af ELLE Native - Annonce for Adidas 21/03/2022
At løbe er den absolutte følelse af frihed, den friske luft, endorfinerne i kroppen og det minimale udstyr som det kræver. Det fantastiske ved løb som motionsform er, at det er nemt at komme i gang med og at man hurtigt bliver bedre. Det mindre fantastiske ved løb er, at løbeskader er hyppige, hvis vi ikke er skånsomme og opmærksomme på at have det rigtige udstyr på når vi løber,

Den rigtige bh optimerer løbeturen

Vidste du, at når du løber, bevæger dine bryster sig i flere forskellige retninger og helt op til 19 cm? Det viser et nyt studie fra University of Portsmouth som Adidas har lavet i forbindelse med lanceringen af deres nyeste kollektion af sports-bh'er. Den nye kollektion er med hele 43 nye styles, den mest omfattende kollektion til dato. Under temaet "Support is Everything" ønsker Adidas at sætte fokus på at alle kroppe er forskellige og derfor har brug for den optimale støtte ved motion. Og her er løb altså en af de helt store udfordringer.

Den store belastning ved løb kan nemlig både forårsage brystsmerter og skade brystvævet, så dine bryster bliver mere slappe og ømme. Derfor er det vigtigt at bruge en sports-bh, der støtter brysterne korrekt når du løber.

Foto: PR
Her ses Naima Yasin og Frederikke Brasch som er de danske ambassadører for "Support is Everything"-kampagnen.

Løb er generelt hårdt for brystvævet, og jo tungere bryster, des hårdere er belastningen, men uanset størrelse er støtten vigtig, og det er både i forhold til at passe på brysterne, men også ift. ryg og nakke, da din holdning ændres med den rigtige støtte. Herudover vil den rigtige sports- og løbe-bh ofte føre til langt mere behagelige løbeture, og de fleste vil derfor ikke kunne undgå at mærke en stor forskel på deres præstation også.

Adidas nye sportskollektion er udviklet og designet med viden og indsigter fra det omfattende studie og samarbejde med University of Portsmouth.

For 17 år siden startede University of Portsmouth og Joanna Wakefield, som er professor og forsker i "breast health & movement" en undersøgelse omkring brystets bevægelse under aktivitet. På daværende tidspunkt var der kun 6 dybdegående studier på området. Til sammenligning var der flere tusinde undersøgelser og studier omkring sportssko og fødder. Meget er sket siden, men det er desværre stadig et område, hvor vi er mange som mangler indsigt og viden. Adidas "support is everything"-kollektion er i butikkerne nu og du kan se hele kollektionen her.

Funktioner, Adidas sports-bh med høj støtte:

  • Tætsiddende pasform, justerbare rygstropper og dyb halsudskæring som støtter de rigtige steder men samtidig gør bevægeligheden nem.
  • Hurtigtørrende Adiform-stof + power-mesh og fugtabsoberende AEROREAD, så huden kan trække vejret uden gener med sved.
  • Udtagelige bh-indlæg
Foto: PR
FASTIMPACT LUXE RUN HIGH-SUPPORT BH, 649 kr
Læs mere og køb her

5 fordele ved at tage en løbetur

Har du det rigtige udstyr og en krop som gør det muligt at bevæge dig. Så er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted. For løb har mange positive side-effekter så længe vi ikke overbelaster vores krop og tager det stille og roligt. Mangler du stadig lidt motivation til at komme i gang, så har vi samlet fem gode argumenter nedenfor.

1) Frisk luft

En løbetur er en perfekt måde at komme ud i den friske luft på. Er du heldig at bo ved naturen vil du også have glæde af at kunne følge sæsonernes skiften på nært hold. Bor du i byen, kan du løbe i parkerne eller udforske nye ruter som med garanti får dig til at se byen med nye øjne.

2) Der er hjælp at hente

Der findes mange gode hjælpeprogrammer som kan hjælpe dig i gang med at løbe. Prøv forskellige løbeprogrammer for begyndere og sørg for ikke at starte ud for hårdt. Meget hurtigt vil du kunne mærke at trapperne bliver lettere og du generelt får en hurtig bedre kondition. Det er altid en god ide at skifte mellem langsommere ture og intervaltræning, men dette tager alle hjælpeprogrammerne højde for.

3) Hjælper koncentrationen

Det er ingen hemmelighed at en løbetur både gør dig mere klarsynet men også giver dine tanker et afbræk. Især på lange dage eller efter intense perioder, er det sundt at få tankerne ledt væk og ud i kroppen. Prøv at mærk forskellen før og efter en løbetur.

4) Styrker hjertet og sænker blodtryk

Løb er effektiv kredsløbstræning. Det styrker hjertet, sænker blodtrykket og mindsker risikoen for en masse sygdomme. Ligeledes styrkes knogler, led og lunger.

5) Humøret

Når vi dyrker motion, frigives endorfiner, så du kortvarigt kommer i bedre humør. Men motionen har også en effekt over tid, hvor dine dagligdag og gøremål vil føles lettere. Du får altså mere overskud.

ADIDAS

Denne artikel er nummer to i en serie af tre, hvor ELLE zoomer ind på sports-bh'er fra Adidas under temaet 'Support is Everything'. I artikelserien dykker vi ned i research og guider vores læsere til vigtigheden af den korrekte brug af sports-bh'er.