Foto: Asger Mortensen
Annonce

"Respekt til ELLE for at personlighed vinder over tøjstørrelse"

af annonce 25/05/2017
Årets ELLE Style Awards værtinde, Signe Lindkvist er ikke bange for glimmer og fjer, og trives med sin blonde 'fuglerede'-frisure. Her fortæller hun om sit makeup-look fra L'Oréal Paris til ELLE Style Awards 2017.

Når den erfarne tv-vært, 'cirkusprinsesse' og producer Signe Lindkvist indtager værtsrollen til årets ELLE Style Awards er det med lige dele ydmyghed, stolthed og respekt. Hun skal nemlig ikke bare hylde branchens talenter, men har også selv vundet en stor personlig sejr.

Hvordan vil du beskrive dit look til årets ELLE Style Awards – og har du selv været inde over kjoler og makeup?

Jeg har været meget inde over: næsten alle tingene er skabt særligt til dagen, og så handler det jo også meget om, at det skal være noget tøj og makeup, som jeg kan bære. Og samtidig skal det jo også ligne mig. Så nogle af elementerne er meget Signe’sk og andre ikke. Det vigtigste for mig er, at de kreative designere, der har laver mine outfits er glade og kan lide resultatet. De bruger så meget tid – og er så dygtige, så dygtige. Jeg kan godt afsløre, at jeg aldrig har været flottere, end jeg bliver til ELLE Style Awards.

Du er vant til at have mange roller – cirkusprinsesse, studievært, producer, børnebogsforfatter – og nu også vært for ELLE Style Awards. Hvordan var det at blive udvalgt som værtinde til årets modebegivenhed?

Jeg var meget, meget ydmyg omkring det. Jeg ved godt, at jeg er god til at lave show – og en erfaren vært. Men jeg havde aldrig troet, at jeg var lækker nok til at lave et show som dette. I min tv-branche ville jeg aldrig få en værts job á la shows eller underholdning som Vild med Dans. I tv-branchen er der en tradition for, at de lækre piger skal være yngre, tyndere og højere end mig. Så jeg tager det som en personlig sejr og en kæmpe respekt til ELLE, at de vælger kvinder, der er mere respekterede for deres personlighed end deres tøjstørrelse.

Hvilke tanker har du gjort dig om din værtsrolle?

En god vært er den, der nyder at være vært – så når jeg har forberedt mig ordentligt, så er det bare at nyde det på dagen. I forhold til vores konkrete roller, så vil jeg da gerne have at Oh Land og jeg både skal være skægge, kloge, fjollede og lækre. Men det vigtigste er, at gæsterne har det godt, og at de nyder aftenen.

Du lægger sjældent skjul på, at du elsker glimmer, fjer og netstrømper. Er du ligeså farverig privat, eller kører du en mere incognito stil?

Både og. I mit arbejde er jeg meget, meget mere festlig end privat – men jeg bruger ofte de enkelte festlige ting, men så styler jeg dem bare ned. Jeg kan sagtens finde på at tage cirkusprinsesse strømper med rhinsten på til fest – eller en tylnederdel til en uldtrøje på arbejdet. Fjer og glimmer elsker jeg altid.

Hvad er forskellen på din hverdags- og din fest makeup?

Jeg går tit slet ikke med makeup – sikkert fordi jeg har så meget på, når jeg arbejder, så det er dejligt at have helt fri. Den makeup, jeg næsten altid lægger, er sort liner over øjet og masser af mascara. Hvis det så er fest, tilsætter jeg mineralpudder, blush og måske en øjenskygge. Den eneste læbestift, jeg bruger, er rigtig rød. Det er den eneste farve, jeg synes klæder mig. Ellers bruger jeg bare en læbepomade.

Hvis du ikke skulle være blond, hvilken farve ville du så vælge til dit hår?

Jeg har i de sidste 20 år også været blå, grøn, lyserød, turkis, mørkebrun og leverpostej. Det er ikke nogen af de farver, der var pænere, end det jeg har nu. Så måske ville jeg vælge rødt og så krydse fingre for, at jeg kunne bliver bare halvt så lækker som Stine Goya.

I aften deler du scenen med en anden power kvinde. Hvordan vil du karakterisere hende og hvordan er jeres indbyrdes dynamik?

JEG ELSKER ELSKER ELSKER OH LAND! Du tænker måske, at jeg bare siger noget sødt, fordi hun kommer til at læse den her artikel, men hun er simpelthen sådan et dejligt menneske. Hun er så generøs i livet. Jeg syntes virkelig, at vi har fundet hinanden. Hun er den lidt mere flyvske – kunstneriske – nogen gange distræte og jeg holder ligesom styr på butikken. Det fungerer vidunderligt. Og så er hun så sjov og livskraftig. Og det er enormt inspirerende at arbejde med en der har lyst til alt muligt – fremfor en der er usikker. I går sendte hun mig en video af sin lille søn, hendes hund og et 12 meter vidunderligt Ole Yde slør hjemme i hendes køkken… fordi hun havde glemt hvor fantastisk et slør det er. Og nu opdagede det igen! Det er en af de sødeste hilsner jeg har fået. Hun har virkelig et hjerte af guld.

Temaet for årets ELLE Style Awards er CabarELLE. Har du ofte et særligt tema i tankerne når du styler dine outfits og vælger makeup?

Ja, jeg kan ret godt lide at elementerne ligesom leger med hinanden. Og at tingene går igen eller matcher. Jeg har en kjole med flotte sølvfugle. Når jeg har den på, føler jeg mig som en skovprinsesse og kan godt lide at putte efeublade i håret. Til ELLE Style Awards har jeg en vidunderlig Stine Goya kjole på med persiske perler… så det er temaet jeg arbejder med der.

Hvad er dit favoritprodukt fra L’Oréal Paris?

Mit yndlings produkt fra L'Oréal Paris er en vidunderlig øjenskyggepalet, der hedder La Palette Nude. Jeg har den lidt rosa version, og jeg elsker den. Den er lille og praktisk at have med over alt, vildt gode farver – 10 tror jeg – og så er den til at betale.

Har du et skønhedstip, som du vil dele?

Det vigtigste skønhedstip, der findes, er at kigge realistisk på dig selv i spejlet, og indrømme de gode og knap så gode sider, som vi alle har. Jeg kommer aldrig til at sætte mit hår med hårtørrer og glattejern om morgenen, så derfor skal jeg have en frisure, der trives godt som en fuglerede. Jeg har for store bryster, så dem prøver jeg altid at pakke lidt væk, mens jeg viser ben så meget som muligt, fordi de er det pæneste, jeg har.

Genskab Looket

Hud: Dup Nude Magique Cushion Foundation på huden i et let lag og dæk yderligere og efter behov med True Match Touche Magique Concealer. Brug Infallible Cover Palette til at dække evt. urenheder i huden.

Øjne: Brug Infallible Eyeliner i farven 301 Night & Day Black til at tegne en streg langs vipperne på øjenlåget. Afslut med en Volume Million Lashes So Couture mascara på de øverste og underste vipper. Bryn redes opad med Brow Artist Plumper og fyldes kun ud hvis der er huller for at skabe smukke naturlige bryn.

Blush: Giv kinderne et frisk touch med Glam Bronze La Terra Healthy Glow midt på æblekinderne. Træk farven en smule ud over kindben for at forme ansigtet.

Læber: Duppes med Infallible Sexy Balm i farven 101 We Wear Pink.

Negle: Afslut looket med to lag Color Riche Le Vernis 403 Femme Fatale på neglene.

Psst... Vil du have meget mere ELLE Style Awards? Så glæd dig til den 8. juni, hvor du får et helt ELLE Style Awards tillæg med det nye nummer af ELLE, med ALT om Danmarks største modefest!