Foto: Lasse Bak Mejlvang
Annonce

”Man er ikke det man har på: man er sig selv!”

af annonce 15/05/2019
Til årets ELLE Style Awards var en af de vigtigste gæster forfatteren og kvindeforkæmperen Sara Omar, som vandt prisen for Årets Kvinde. Vi tog en lille beauty-snak med Sara Omar i L'Oréal Paris' beauty lounge, der hurtigt kom til at handle om kvinder...

Sara Omar har ordet i sin magt som få. Og det bruger hun vist til at tale kvindernes sag – særligt de kvinder, der lever under undertrykte og mishandlende forhold. Netop derfor var Sara Omar nomineret til prisen Årets Kvinde til ELLE Style Awards 2019 – en pris, som hun modtog på aftenen til stående ovationer i flere omgange. Men inden Sara Omar modtog prisen, som blev præsenteret i samarbejde med L’Oréal Paris, mødte vi Sara i L'Oréal Paris' beauty lounge inden festen…

Hvad betyder chik for dig?

Ordet ’chik’ er beslægtet med ’elegance’, og når man kombinerer det med intellekt, bliver det en form for feminin styrke. At være chik er forskellig fra person til person, da vi jo alle kan lide forskellige ting, så jeg tror, at fortolkningen af ordet er meget nuanceret. Men chik for mig betyder ungdom, uanset hvor gammel man er.

Hvordan kommer temaet til udtryk i det du har valgt at have på i aften?

Jeg har en relativt enkel kjole på, men den fremhæver den kvindelige figur. Jeg oplever ofte, at kvinder er bange for at vise deres former og går rundt og gemmer dem under stort tøj. Men der er jo en selvstændighed i, at vise sig frem. Derfor er min kjole et symbol på min selvstændighed, men det er jo også forbundet med den sårbarhed vi bærer rundt på som kvinder. Det håber jeg, at min kjole kan udtrykke. Men man skal huske, man er ikke det man har på: man er sig selv. Det er kjolen, der skal følge med og ikke omvendt.

Foto: Lasse Bak Mejlvang

Har du et kvindeligt forbillede?

Jeg er nomineret til Årets Kvinde, men i min verden er alle kvinder ’Årets Kvinde’ - uanset hvor man kommer fra, og hvad ens baggrund og historie er. Så denne aften er for mig en hyldest til alle kvinder. Vi er alle hinandens forbilleder, uanset hvad vi fortager os. Det er kun på den måde, vi kan komme hinanden ved og anerkende hinandens eksistens. Der er er også styrke i den indbyrdes anerkendelse, for vi kvinder er desværre også gode til at være hinanden værst… Men hvis vi anerkender hinandens væren, så tror jeg at vi kommer rigtig langt. Enhver kvinde der åbner sit hjerte op for det, er mit forbillede.

Hvordan adskiller din festmakeup sig fra din hverdagsmakeup?

Jeg bruger fem minutter på at lægge makeup til hverdag, så jeg har langt mere på i aften end jeg plejer. Men det skal jo også komplementere min kjole. Jeg har valgt ikke at have smykker på, fordi jeg synes en kvinde i sig selv er en diamant. I det øjeblik man giver slip på alt det materialistiske i livet, som smykker kan være en del af, så tror jeg også man begynder at acceptere og sætte lidt mere pris på sig selv. Nogle gange tror jeg, at vi foretrækker et pyntet spejlbillede af os selv, men forestil dig, at man gjorde kvinden helt nøgen og tog alt det materialistiske væk, og lod kvinden være sig selv? Så det er det jeg prøver i aften; være mig selv, min egen diamant, uden smykker, kun båret af mine egene træk.

Læs også: Cecilie Haugaard: "Der må gerne være en ting i et festlook, der larmer lidt"

Hvad beskriver et godt festlook?

Et festlook må gerne skabe opmærksom hed og larme – men man ska også huske på, at der også kan være larm i stilhed eller et underspillet look – det kan jo også være vanvittig chikt!

Se med i videoen nedenfor fra L'Oréal Paris' beauty Lounge hvor Sara Omar blev gjort klar med udvalgte VIPs og ELLE-redaktionen.

Fem hurtige:

Champagne eller Gin & Tonic? Gin & Tonic

Læbestift eller neglelak? Læbestift

Nude eller rød? Begge

Kort eller lang kjole? Begge

Stiletter eller sneakers? Altid stiletter

Se hvilke produkter fra L'Oréal Paris, der er blevet brugt til at skabe Saras beauty-look til ELLE Style Awards i galleriet nedenfor:

Artiklen er udgivet i samarbejde med L'Oréal Paris