ELLE Style Awards 2019: Her er alle aftenens vindere
Foto: Lars H. Laursen
Annonce

Her er alle aftenens vindere

af Redaktionen 11/05/2019
ELLE Style Awards 2019 er veloverstået, og det blev en aften fyldt med glade og taknemmelige vindere til de i alt 17 priser, der blev uddelt på aftenen. Se hvem, der løb der løb med priserne her...

Fredag den 10. maj 2019 var ELLE-redaktionen, årets værtspar og presentere sammen 350 af modebranchens dygtigste mennesker og VIP-gæster samlet til årets største modefest.

Til årets ELLE Style Awards blev der uddelt i alt 17 priser, og det var syvende gang, at den prestigefyldte modefest fandt sted. Men hvor prisuddelingen tidligere har været afholdt i DR Koncerthuset, var festen i år rykket ind i Aller-husets smukke rammer, der til dagligt huser ELLE-redaktionen.

Årets værtspar var Andrea Elisabeth Rudolph og Nikolaj Koppel, som styrede slagets gang under hele aftenens sammen med årets presentere, musikalske indslag og naturligvis ELLEs chefredaktrice, Cecilie Ingdal.

Ud af aftenens i alt 17 priser var én af dem ny. Prisen for 'Årets Kvinde' var nemlig på agendaen til årets show, og prisen var udformet som en læserpris, hvor ELLEs læsere og brugere den sidste måned op til showet har kun afgive deres stemme blandt de 3 nominerede i kategorien: Caroline Wozniacki, Sara Omar og Eva Kruse.

Prisen for 'Årets Kvinde' gik suværent til forfatteren Sara Omar, som modtag prisen og æren for sin storsælgende roman Dødevaskeren, der løfter sløret for en mandsschauvenistisk kultur, der har taget Islam som gidsel. Siden bogen udkom, har Sara Omar ikke haft mange dage uden henvendelser fra undertrykte kvinder, der qua hende har fundet mod til en ny livsvej, eller fra medier, der tørster efter hendes nuancerede syn på en ellers fastfrossen debat ligesom Sara Omar har som sit erklærede mål at kæmpe for kvinder - og få gør det bedre end hun. O gpræcis dét var ELLEs læsere - og for ikke at tale om de 350 tilhørende gæster - enige i.

Der var ingen tvivl om, at Sara Omar på alle måder var den rigtig vinder af prisen, efter hun leverede aftenens uden tvivl stærkeste, mest rørerende og vigtigste tale til dato, som bogstaveligt talt tog salen med storm, og som mindede alle om, hvor vigtig en sag og et budskab hun står for og brænder for at udleve hver eneste dag. Wow, stærkere og mere rørerende blev det ikke.

I galleriet har samlet alle vinderne af årets 17 priser til ELLE Style Awards 2019.