Mode

ELLE-redaktionens ferieplaner

af Redaktionen 25/06/2010
Toscana, St.Tropez, Roskilde, Buis, Mallorca, Samsø, Paris, Sverige, Rødekro... ELLE-pigerne skal vidt omkring

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og ELLE-pigerne fortæller her om ferieplanerne.

Læs om hvor rejsen går til, hvad man SKAL have med eller SKAL købe på destinationen. Hvilke bøger skal med? Og hvilke cocktails skal drikkes...


Cecilie Christiansen, chefredaktør
Jeg skal efter mange års fravær tilbage til et af mine yndlings feriespots; St. Tropez i det Sydfranske med min kæreste og hans to døtre. Formentlig en noget mere stille version end mine ferier dertil i midt 90'erne;-).

Feriens mest uundværlige items: En Etro bikini, Dyrberg Kerns aviator solbriller, solcreme (La Roche-Posay), Chanel-lakken 'Mistral' eller den turkise 'Nouvelle Vague' og min kæreste

Favoritdrik: 42 Raws rødbede, æble og ingefær-juice eller pink 'pagne (gerne Gosset …), hvis det skal være lidt kækkere

Ferielæsning: Marian Keyes 'Den klareste stjerne' og Pamela Keoghs 'What would Audrey do'?

Cindie Hiort, stylingredaktør
Min sommerferie starter, som altid, med en tur på Roskilde Festival - i år bliver de store oplvelser for mig Patti Smith og Alice in Chains. Derefter skal jeg til Schweiz og Toscana med min kæreste i 14 dage - ren afslapning, med masser af god mad og sol!

Uhm - en mojito er altid godt - og når det kommer til læsestof, så er det jo en del af mit job at læse modemagasiner, så når jeg har fri, er det de tykke bøger, jeg giver mig i kast med og gerne en blanding af biografier, historie og krimier. Jeg plejer at få slugt tre - fire bøger på min ferie.

Katrine Damgaard, skønhedsassistent
Hver sommer drager jeg med min familie sydpå, hvor vi har fundet en fantastisk plet i Toscana. Vores sommer-oase er et lille hide-away in the middle of nowhere, hvor et amerikansk ægtepar har istandsat en gammel hestestald og ansat et par lokale italienere til at drive stedet sammen med den sødeste skotte, som laver den mest fantastiske mad - naturligvis hjemhentet fra de lokale italienske markeder.

Her skal jeg adaptere den lækre sydlandske livsstil, drikke rødvin, spise pasta og olivenolie, sove længe, læse bøger og ikke mindst nyde den varme, vi så længe har måttet være foruden.


Maria Munch, webjournalist og skønhedsassistent
Hver sommer tager jeg på ferie med mine tre søskende. Vi kalder det 'søskenderejse', og i år går turen til Paris, hvor vi skal shoppe, spise lækker fransk mad, se YSL-udstillingen på Petit Palais og ligge i parken ved Versaillesslottet. Jeg skal også holde ferie med min kæreste. Da vi regner at tage til NYC i efteråret, bliver ferien i år holdt i Danmark. Jeg tror, det bliver noget med at besøge vores familiers sommerhuse.

Hele sommeren igennem skal jeg drikke den brasillianske drink Caipirinha, og sommerferielæsningen skal først og fremmest være 'L'échapée belle' af den franske forfatterinde Anna Gavalda. Bogen handler sjovt nok om fire søskende, der tager på rejse sammen. Jeg vil også læse Morten Sabroes seneste roman 'Det 13. spil'. Jeg er vild med den mand (Morten altså).

Sarah Emilie Ginsborg, modepraktikant
Denne sommer skal jeg til Italien med en veninde og min familie - ned til vores dejlige oase lige midt i det hele, på en bjergtop, blandt fårene og oliventræerne. Her skal vi slappe fuldstændigt af: Ligge ved poolen fra morgenstunden af og rykke ned på terrassen blandt cikaderne, når solen er gået ned. Vi skal højest sandsynligt ned til vores lokale venner og spise hjemmelavet pizza, til jazz festival og nok også en smuttur til Firenze for at kigge lidt italiensk design.

Yndlingsdrink: Bellini. Champagne mikset med fersken, uhm

Yndlingslæsning: Magasiner som er lige så tunge som telefonbøger. Gi' mig noget mode, kultur og eksklusive brandkampagner!

Mette Marie Lei, digitalredaktør
Jeg starter min ferie på Club La Santa på Lanzarote med en god veninde. Jeg har det lidt klemt med stedets poppede image, så jeg forsøger at gøre det lidt edgy ved at tilmelde mig undervisning i windsurfing og kamelrideture.
Når der går sommercocktails i den er det gerne ginger/passion, Watermelonman (jeg har kun set dem i berlinske barer, desværre) eller en god, gammel gin/tonic.

I juli skal jeg til Buis i sydfrankrig, hvor min bedste veninde og hendes mand har det smukkeste landhus med kæmpe swimmingpool på terrassen! Jeg får mit eget gæste-anneks og har tænkt mig at bruge hele ugen på at læse kriminalromaner (Harlan Coben: I Skoven), lege med deres datter, verdens smukkeste Vega på 2 år, drikke Orangina, spise feta/tomat-salat, bade i poolen, dase i solen og med jævne mellemrum og Morten Korch'sk accent slå ud med armene og ytre ordene "Haaar vi det ikke deeejligt her i det fraaanske?"

Josephine Aarkrogh, koordinator
Min sommer skal gå med en ren afslapnings-uge på Mallorca med mine forældre, hvor vi skal sole, spise masser af frisk frugt og god mad på altanen, og bare hygge. Til september skal jeg på en længe ventet (og -opsparet) tur til Californien og New York med min kæreste.

Jeg glæder mig allermest til Californiens gode vejr, milkshakes og burgere, yoghurtis, mani- og pedicures, strandture, roadtrips og så kan man jo ikke tage til USA uden at komme hjem med et par Essie-lakker, lidt Redken-shampoo og Converse-sko. Min fødselsdag fejres i New York, og jeg har ladet mig fortælle at en Proenza Schouler-taske har en bedre pris i dens hjemland, så den står muligvis på ønskelisten - om ikke andet som en gave fra mig selv!

Sandra Winther, modepraktikant
En sommerhustur med min kæreste er et must. Vi låner mine forældres skønne sommerhus i Sverige, hvor den omgivende natur er noget af det smukkeste, jeg kender til. Her glæder jeg mig til at fordrive tiden med lange gåture i skoven, baden i vandfaldet og solbadning på den private strand.
Jeg elsker London og besøger ofte byen, så håber også, at det bliver til et par uger derovre med inspirerende udstillinger, intime koncerter og gode shoppingfund.

Min favoritlæsning er biografier. Bl.a. Jimi Hendrix og Tom Waits er to spændende personligheder, som der er blevet skrevet flere biografier om. Derudover vil jeg genlæse Patti Smiths erindringer i bogen "Just Kids", som er helt fantastisk.

Moderedaktør Mie Juel
Til sommer skal jeg til Barcelona med min kæreste, hans kusine og hendes mand. Vi har lejet en lejlighed i det trendy Barri Gotic der ligger i centrum af Barcelona - tæt på ALT! Sidste sommer var jeg også i Barca så alt hvad der hedder sightseeing har jeg fået 'overstået', så denne gang kan jeg med god samvittighed koncentrer mig om at koble helt af fra den travle hverdag herhjemme og bare nyde at have fri.

Favorit sommer drink: Jeg er ikke til alle mulige fancy drinks, men derimod til cremede pina coladas, strawberry daiquiris og en kande sangria når jeg er i det spanske.
Yndlingslæsning: Charlaine Harris fantasy og spændingsroman True Blood. Jeg er total bidt af Twilligt-filmene! Jeg har ikke fulgt med i TV serien om True Blood, så jeg ved ikke rigtig hvad de handler om andet end vampyrer.

Kreativchef Stine Tidselbak Jacobsen
For mig er Camping er det nye SORT.
En uge på Samsø (Strandskovens Camping) med 4 smækre veninder og alle vores børn - ren Quinde-camp.

Min sommercocktail bliver klart champagne - det er nemt at have med på køl og kræver ikke isterninger og en shaker, når man lever simpelt i en uge.

Hyggelæsning denne sommer bliver:
Jakob Ejersbo triologi

Art director Louise Lyngbo
Min sommerferie foregår i år sammen med Prince, Robyn og Alice in Chains på Roskilde - smukkere kan det vist ikke gøres.

Senere på sommeren regner jeg med at tilbringe en uge i mine forældres fantastiske sommerhus på Langelang. Elsker det sted. Her skal der læses krimier gerne vinderen af Politikens Krimikonkurrence 'Skrig under vand' af Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg og så kan jeg næstn heller ikke vente til august når Anna Grues nye bog udkommer 'Den skaldede detektiv'!

Alt dette skal jo selvfølgelig nydes med verdens bedste sommer-cocktail - en Gylden Dame! Redaktionschef Marie Louise Wedel Bruun
Sommerferien er helliget Danmark - først gode koncerter på Roskilde Festival, så sommerhus i Gilleleje med fisk fra havnen og jordbær og rabarber fra haven, og så den nye staycation-trend: bondegårdsferie deluxe med gode venner.

Vi indkvarteres på en gård ved Rødekro, hvor gårdejerne sørger for maden, mens børnene leger med dyrene, og vi voksne skal spille bridge. Og så skal vi i øvrigt også en tur til Krakow med hele svigerfamilien i anledning af min svigermors fødselsdag - jeg forventer poetisk og anderledes arkitektur, bøhmisk glas og god fadøl.

Lekture: Jeg skal have læst en masse bøger, der bare ligger og venter på mig - bl.a. Jakob Ejersbos Afrika-trilogi. Jeg var i Sydafrika for et par måneder siden, og turen har mere end vakt min appetit på at vide mere om det fascinerende kontinent.

Favoritdrik: Kold hvidvin og rosé går man aldrig fejl af. Der må også gerne snige sig et glas champagne eller to ind! Og så serverede de en genial cocktail til Dansk Beauty Award i år, som jeg vil prøve at kopiere: Martini Rosso, tranebærjuice & vodka. Ren saftevand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her