Årets stilikon
Annonce

Her er de nominerede i kategorien Årets stilikon

af Rose Maria Boelsmand 15/04/2019
Kategorien fokuserer på et stilikon, som har sat modedagsordenen i 2018. Hun har været dygtig til at tage tidens trends og tendenser til sig uden at gå på kompromis med sin personlighed. Hun har således med sin personlige stil gjort sig bemærket, inspireret og skabt et genkendeligt univers, som beundres. Kategorien Årets stilikon præsenteres i samarbejde med DS Automobiles

Et er at have god stil. Et helt andet er, at have så uhørt god stil, at folk inspireres, husker og fascineres af den. En stil, der er så bemærkelsesværdig og original, at den i sig selv bliver ikonisk. Dét kan et stilikon – og de kvinder, der besidder netop den evne, det er at sætte tøj og accessories smagfuldt sammen på en måde, der er helt deres egen, ja dem hylder vi til ELLE Style Awards i kategorien Årets stilikon.

Årets stilikon er en kategori, der grundet Instagrams voksende magt og streetstyle kunstens stadigt voksende effekt under de danske så vel som de internationale modeuger, kun bliver tiltagende mere betydningsfyld og prestigefuld i modebranchen. Der findes mange velklædte kvinder derude, og der skal efterhånden ikke meget til, at man kan kalde sig ’influencer’ eller streetstyle-darling i dag. Og dog, for nogle kvinder forår alligevel at skille sig så tilpas meget ud, og holde fast i deres grundstil, uanset hvad moden dikterer eller hvad fotografernes linse higer efter at forevige. Og dem, der netop kan den kunst, hylder vi i kategorien Årets stilikon.

Sidste år, i 2018, var det unge, men modige og velklædte Emili Sindlev, der iført Chanel fra top til tå, modtog prisen med tårer i øjnene og en umiddelbar glæde og ære, der var svær at tage fejl af. Tidligere har chikke kvinder som Pernille Teisbæk, Anni Lu designeren Helle Vestergaard og Medina vundet prisen hele to gange, dengang prisen blev uddelt som en læserpris (Psst … Læserprisen er i år Årets Kvinde – stem her og vind billetter til ELLE Salon!)

Køb billet til årets største modefest - ELLE Style Awards 2019

Kategorien fokuserer på et stilikon, som har sat modedagsordenen i 2018. Hun har været dygtig til at tage tidens trends og tendenser til sig uden at gå på kompromis med sin personlighed. Hun har således med sin personlige stil gjort sig bemærket, inspireret og skabt et genkendeligt univers, som beundres. Kategorien Årets stilikon præsenteres i samarbejde med DS Automobiles.

… Og det kunne ikke være mere passende, at den avantgarde franskmand, DS Automobiles, er afsender på netop denne katogori. Det forførende franske luksusbilbrand er nemlig selv leveringsdygtige i stilikoner, der ikke går på kompromis, ikke er bange for at shine på en mandag, gøre sig positivt bemærket og indtage rummet med personlighed og charme. Præcis som Årets stilikon til ELLE Style Awards, så er DS Automobiles indbegrebet af avantgarde, der udfordrer de eksisterende regler og hæver standarden, hvilket kommer til udtryk i kombinationen af velvalgte, udsøgte materialer, fine detaljer og flair for finesse, hvor intet er overladt til tilfældighederne. DS Automobiles udnytter mange års knowhow fra modeindustrien og kombineret med en stærk ideologi er mærket bilernes svar på Haute Couture. Lækkert, nes c’est pas? Det er også i DS biler at ELLE redaktionen og udvalgte VIPs ankommer til ELLE Style Awards i år – og det kan man vel kalde, at ankomme med stil.

Læs også: Her er de nominerede i den nye kategori, Årets kvinde

… Men hvem bliver det så, der løber med prisen som Årets stilikon i år?

Feltet er skarpt, og spænder aldersmæssigt vidt!

De nominerede i år er it-pigen Sophia Roe, der er braget ind på de danske og internationale lister over bedst klædte med sin fine, feminine og originale 90’erstil. Desuden er power-kvinden Lotte Mørch nomineret igen i år (ligesom i 2018), da hun stadig er en af de bedst klædte kvinder i den danske modebranche. Sidst men ike mindst er Barbara ’Bibi’ Husted Werner, kvinden bag den smukkeste konceptbutik i København, Holly Golightly, nomineret for første gang. Barbara kan som få kuratere sin garderobe og få hvert et stykke tøj til at ligne unikakunst. Men hvem skal vinde? Læs mere om de nominerede i galleriet nedenfor.

Skynd dig at sikre din billet til ELLE Style Awards dag 2: ELLE Salon her!

ELLE Style Awards 2019 består af tre events: den 10. maj, hvor ELLE samler den danske modebranche til middag, show og prisoverrækkelse ved en stor gallaevent. Det er altså for første gang ikke muligt at købe billet til selve prisoverrækkelsen, men du kan naturligvis følge med live på ELLEs sociale medier hele aftenen. Til gengæld har vi i år lavet et skræddersyet event for alle vores skønne læsere, der bestemt ikke skal snydes for magien ved ELLE Style Awards. Derfor inviterer vi til en eksklusiv champagne-frokost, ELLE Salon, hvor 360 ELLE-læsere den 11. maj har en helt unik oplevelse i vente, der samler alt det bedste fra ELLE Style Awards med champagne, mode, musik, VIPs, rød løber og goodiebags. Den tredje dag ELLE Boutique er et gratis shoppeevent, der afholdes i samarbejde med Boozt.com. Mere info herom følger snarest…

I galleriet nedenfor kan du læse mere om de tre nominerede i kategorien ’Årets uundgåelige 2019’.