margot robbie Barbie
Foto: Lee Jin-Man/AP/Ritzau Scanpix
Celebrity style

Margot Robbies vintage looks fra ’Barbie’-presseturen er alt, vi kunne drømme om

Af Rose Maria Boelsmand 5/07/2023
Der er dømt ægte ’vintage Barbie’ med arkivlooks fra Moschino, Chanel og Valentino, oprindeligt båret af Claudia Schiffer og Karla Bruni.

Man skulle næsten tro, at Margot Robbie var født til at indtage rollen som Barbie. I hvert fald at dømme efter de looks, hun har iført sig på presseturen op til premieren, der er så ’spot on’, at vi ikke i vores vildeste fantasi havde kunne forestille os, hvor godt et match Margot, moden og den ikoniske dukke udgør.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvor det ikke er unormalt at se skuespillere tage elementer fra deres karakter ind i egen garderobe og udleve dette til diverse promoveringsarrangementer i forbindelse med den pågældende film (tænk blot på Jenna Ortegas næsten en til en garderobe med sin karakter, Wednesday Adams), så har vi sjældent set personificeringen udlevet til så udstrakt perfektion, som det er tilfældet med Margot Robbie og den kommende ’Barbie the Movie’.

For ikke nok med at hun holder sig stort set eksklusivt til Barbies foretrukne farvekode (pink), så har hun også været en tur i modearkiverne hos de allerstørste modehuse, for at finde looks, der ikke blot siger noget om alle de tidsperioder, Barbie har gennemlevet, men som også er fuldkommen forenelige med det tøj, vi forventer at se Barbie i.

På listen findes alt fra pink kjoler med polkaprikker fra Valentino, finurlige sæt fra Moschinos evige leg med det chikke, nostalgiske og barnlige, elegante Chanel-looks og glimtende Versace baseret på Barbie-dukkens oprindelige kjolegarderobe.

Vi ser nærmere på Margot Robbies bedste arkivlooks fra ’Barbie’-presseturen, som indeholder mindst lige så mange vigtige modereferencer, som de indeholder referencer til dukkens lange karriere som (mode)ikon.

Prada

Under den amerikanske biograffilmskonference, CinemaCon, gav Robbie den første smagsprøve på, hvad hendes ’Barbie’-garderobe ville indeholde. Til konferencen bar skuespilleren et todelt, lyserødt og hvidternet Prada-sæt tilsat pink stiletsandaler fra Christian Louboutin, lyserød Prada-taske og en matchende ternet frakke.

Prada-looket er ikke vintage, men det ternede mønster på kjolen samt den bustier-inspirerede overdel tilsat miniskørt minder påfaldende meget om bikinimoden anno 1960, altså årene, hvor Barbie-dukken for alvor blev populær. Desuden bærer Margot Robbie, aka Barbie, en lyserød-og-hvidternet kjole i filmen, hvilket dette Prada-look med sikkerhed også er en reference til.

Foto: Bridget Bennett/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Mega

Valentino

Første stop på den officielle ’Barbie’-pressetur, der blev indledt en måned inden filmens premiere 21. juli 2023, var Los Angeles. Her ankom Margot Robbie i en Barbie-ficeret replika af en polkaprikket Valentino-kjole fra 1993, som i anledningen af Barbie-filmen havde fået et kortere skørt en mere pigmenteret pink nuance, end den brunlilla version, Karen Mulder oprindeligt bar på Valentinos SS93 catwalk.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Chanel

Man kan næsten ikke sige Margot Robbie uden at sige Chanel, eftersom skuespilleren de sidste mange år eksklusivt har været klædt på af det franske modehus til store begivenheder som Met Gala, Oscar-uddelingen, Golden Globes og diverse premierer.

Derfor er det også kun naturligt, at Chanel har vundet indpas i hendes pressetursgarderobe. Case in point? Det lækreste bud på et lufthavnslook, vi længe har set, bestående af højtaljede, beige habitbukser med et sort bælte i taljen, hvid bandeau croptop, en løstsiddende, åbenstående bouclé-blazer med lyserøde og hvide pipittatern tilsat Chanels klassiske beige slingbacks med sort snude og en lyserød og beige rullekuffert.

Hele looket (på nær rullekufferten) blev oprindeligt båret af Claudia Schiffer på Chanels SS96-catwalk, og sjældent har vi set et look, der indkapsler Barbie-stilen bedre.

Foto: Bgau/Backgrid/Ritzau Scanpix

Hervé Léger

Det første look vi fik at se fra ’Barbie the Movie’ var Margot Robbie iklædt den sort-og-hvidstribede badedragt, den allerførste Barbie-dukke havde på, da hun så dagens lys i 1959.

Dette look genskabte Robbies stylist (som er ansvarlig for hele hendes garderobe til presseturen) med en tilsvarende stribet Hervé Léger-kjole tilsat hvide solbriller, sorte Manolo Blahnik slip-in stiletsandaler og håret i en bobbet hestehale – præcis som dukken oprindeligt så ud.

Foto: Media-Mode/Splash/Ritzau Scanpix
Foto: Mega
Den første Barbie fra 1959

Versace

Hvis der er en, der før Margot Robbie, kunne have været selvskrevet til rollen som Barbie, så var det uden tvivl 1990’ernes absolut største supermodel, Claudia Schiffer.

Derfor er det også kun naturligt, at Robbie i sin tur gennem arkiverne har fundet flere looks båret af den legendariske model, som den metalliske lyserøde minikjole fra Versace, Robbie havde på til en promoveringsfest for ’Barbie’-filmen. Versace-kjolen blev oprindeligt båret af Claudia Schiffer i 1994.

Foto: Bgau/Backgrid/Ritzau Scanpix

Versace

Og Robbies Versace-valg er slet ikke forbi. Hun har nemlig også kastet sin kærlighed på et look, der opsummerer alt, vi forbinder med Barbie; fra metallisk miniskørt, kort sweater, pastellilla ankelsokker og hvide pumps.

Looket blev oprindeligt båret af supermodellen Karla Bruni i en legendarisk kampagne for det italienske modehus’ AW94-kampagne, hvor hun poserede sammen med blandt andre Claudia Schiffer og Linda Evangelista.

Foto: Media-Mode/Splash/Ritzau Scanpix

Moschino

Mod den populære mening, går Barbie ikke kun i lyserød og pink. Hun er så sandelig også til falds for et godt, nuttet print, som den Moschino-kjole fra husets SS19-kollektion, som Robbie hev frem tilsat hvide Manolo Blahnik slip-in stiletsandaler (magen til Barbies originale sorte sandaler), hvidrammede solbriller og den OG-Barbie-hestehale med bløde krøller og sideredt pandehår.

Foto: Media-Mode/Splash/Ritzau Scanpix

Versace

Da Barbie blev ’født’, var det ikke kun med en stribet badedragt, men med en komplet garderobe. En af hendes første kjoler var en tidssvarende kjole – naturligvis i pink og fuld af glimmer – med bustier-overdel og vidt tylskørt, der nåede til lige under knæet. Denne sag genskabte Versace til Margot Robbie til presseturens stop i Seoul.

Foto: Mega

Versace

I Seoul kom endnu et Versace-look frem i dagens lys (Versace har netop udsendt en hel kollektion, der er som taget ud af Barbies garderobe, så sammenfaldet er ikke så underligt). Dette look er også baseret på et originalt Barbie arkivlook; en pink spadseredragt med pencilskirt, figursyet jakke og en fiks lille hat.

Foto: Mega

Moschino

Hvis det ikke er Versace og deres dedikerede fortolkning af Barbies garderobe, så er det modehus hvis originale stil bedst læner sig op af Barbies klassiske garderobe uden tvivl Moschino. Med husets altid finurlige leg mellem modent og barnligt, nostalgisk og besynderligt, elegant og påtaget er det præcis essensen af den leg, børn altid har leget med de voksent udseende dukker. Derfor er det pink sæt bestående af mininederdel, kort jakke og croptop tilsat sløjfe i håret og hjerteformet taske – alt sammen fra Moschinos SS15-kollektion også som taget ud af en ægte Barbie-garderobe.

Foto: Mega

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her