Foto: All Over Press
Celebrity style

Mandagsmuse: Aura Dione

af Pernille Hammershøj Madsen 7/11/2016
I det nye december-nummer af ELLE varmer vi op til julens fester. Og er der én, som ikke er bange for at være festens midtpunkt, så er det Aura Dione, som med sine kreative outfits gang på gang overrasker. I det aktuelle magasin kan du møde hende i et stort interview, og Aura er denne uges mandagsmuse…

I ELLEs aktuelle december-nummer kan du møde Aura Dione i et stort interview, og så sætter vi også fokus på julens mange fester - og er der én, du kan hente inspiration fra til dit festoutfit, så er det Aura Dione. Den kreative sangerinde har nemlig sandsynligvis aldrig prøvet at troppe op til en fest iført det samme som en af de andre gæster, og så er hun forresten også denne uges mandagsmuse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem:

Aura Dione (hvis borgerlige navn er Marie Louise Joensen), født d. 21. januar 1985 i København, Danmark.

Derfor skal du kende hende:

Aura Dione er til januar klar med albummet ”Can’t Steal The Music”, og albummets titel taler for sig selv. Siden 2014 har Aura Dione nemlig ligget i juridisk strid med sin tidligere forlovede, Skype-milliardæren Janus Friis, og derfor besluttede Aura sig for at viske tavlen ren og skrive nye sange til sin tredje udgivelse.

Den unikke sangerinde har altid gået sine egne veje og efter at have tilbragt tiden som gademusikant i Australien, udgav hun sit første album i 2008. Kunstnernavnet ”Aura” har hun uofficielt fået af sine venner, fordi de begyndte at kalde hende det. Og ”Dione” kommer af hendes færøske aner – Auras mor kommer nemlig fra de tågefyldte øer, og mændene i moderens familie har i generationer båret navnet.

Læs også: Aura Dione er tilbage: Ingen kan stjæle min musik

Men eksperimenterende Aura Dione har altid haft en legesyg tilgang til sit udtryk – både i forhold til sit navn og i forbindelse med sin ekspressive og unikke stil. Den kreative sangerinde er nemlig ikke bange for at skille sig ud fra mængden – hun synes nemlig, at man skal være en rebel og få det maksimale ud af livet.

Men selvom Aura Dione udefra minder om et legebarn, så er hun samtidig dybt seriøs i forhold til sin musik og ved, hvad det vil sige at ofre sig selv for musikken – og f.eks. rejse væk fra de vante rammer for at forfølge drømmen om en musikkarriere. Aura Dione har nemlig boet i både London og Los Angeles, og hun fortæller, at navnlig årene i Los Angeles var meget hårde men samtidig inspirerende, fordi hun mødte andre, dygtige mennesker som også brændte for musikken og var kompromisløse ligesom hende selv.

Se også: Aura Dione: Derfor elsker jeg Roskilde Festival

Og når det kommer til den udholdenhed, som karrieren har krævet af Aura, tænker hun endnu en gang tilbage på sine færøske aner. Sammen med sine 15 søskende stod hendes mormor nemlig udenfor i al slags vejr og skrællede fisk på havnen, og på øen undrede man sig over, at de ikke frøs. Aura fortæller, at de fleste af hendes mormors søskende var piger, og at hun må have fået en sejhed fra dem.

Det hele skal dog ikke kun handle om Auras hårde karrierevej og hendes færøske rødder. Efter bruddet med Janus Friis har den unikke sangerinde nemlig fundet kærligheden i musikeren Thomas Troelsen, som hun i 10 år har arbejdet sammen med. Og i forholdet kan Aura dele sin passion for musikken, og så ved Thomas Troelsen også, hvad det vil sige at ofre sig for dét man brænder for – som i Auras tilfælde er pop. Ifølge Aura er pop nemlig det sværeste at lave, fordi det skal ramme tidsånden, og hvis man kan det, så kan man virkelig give noget til andre. Og det er dét, Aura Dione gerne vil.

Højdepunkter:

2008: Udgiver sit første album ”Columbine”

2009: Vinder priserne som ”Årets kvindelige danske kunstner” og ”Årets danske popudgivelse” ved Danish Music awards

2011: Udgiver albummet ”Dinosaurs”

2017: Er til januar aktuel med albummet ”Can’t Steal the Music”

Der findes utallige skønne billeder af Aura Dione, og ikke to ligner hinanden. Kig med i galleriet og se Auras unikke stiløjeblikke på den røde løber:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her