Stylist Alexandra Carl: "Her er mit bedste tip til et fashionabelt hverdagslook"

Foto: PR
 
Modeugen i København er i fuld gang, og gaderne er fyldt med smukke modeller, streetstyle-dronninger og folk fra modebranchen, som i stiletter og oversized jakker skynder sig fra det ene store show til det andet. 
 
 
Den danske stylist og streetstyle-darling, Alexandra Carl, har også haft travlt under denne uges Copenhagen Fashion Week, hvor hun blandt andet har været stylist for Holzweilers store AW18-show. 
 
ELLE var med backstage i den store hal, hvor Alexandra Carl havde travlt med at holde styr på de forskellige outfits og styling af de sidste modeller. For alt skulle selvfølgelig stå skarpt, da de langbenede modeller gik ned ad catwalken iført Holzweilers nye AW18-kollektion. 
 
 
I de sidste timer før show-start, fangede vi Alexandra Carl til et par spørgsmål om modeugen i København, hendes liv som Fashion Director i London og om stylingen af Holzweilers AW18-show. 
 
Læs med her, hvor den dygtige stylist svarer på seks hurtige spørgsmål... 
 
Hvad har inspireret dig i stylingen af Holzweilers AW18 show?  
 
”Vi byggede showet op omkring ’lost winter’. Showet er meget mixet mellem det sporty look, som Holzweiler jo rigtig meget har, men vi ville også bringe nogle andre referencer ind. Der var noget tribal i kollektionen, som vi prøvede at få med på en mere nutidig måde, For eksempel ved at tage nogle kapper og lave dem i tern. Nogle af de mønstre har inspireret mig, fordi de har et lidt mere contemporary take på noget, vi kender i forvejen”. 
 
Hvad skal man gå efter fra Holzweilers AW18-kollektion? 
 
”Jeg tror, at det ville være de fløjlsjakker, der er i kollektionen. De er i kort fløjl, mixet med fake fur. Jakkerne er ligesom en bomberjakke, men de findes også i lang. De er så varme og virkelig flotte!” 
 
Hvor finder du inspiration i dit arbejde som Fashion Director og stylist? 
 
”Det gør jeg mange steder. Jeg bor jo i London, så det er meget mennesker, former og farver der inspirerer mig. Mange af de ting jeg laver, bygger jeg op omkring en farve, en form eller et lag. Så det kan være mange ting! Jeg kan godt lide ideen om, at noget er effortless, men stadig har et twist. Jeg er meget inspireret af fotografer og malere, der arbejder meget med farver og former. Det er altid fedt at se kombinationer, man ikke lige havde regnet med! Jeg prøver ikke at kigge så meget på mode – men selvfølgelig bliver man nødt til det, fordi man bliver også nødt til at informere sig. Men jeg synes også, at man bliver nødt til at prøve at finde sine historier andre steder. Ligesom i Londons gadebillede – det er derfor, at jeg så godt kan lide at bo der. Fordi der hele tiden er nogle nye mennesker, man ikke har set før, nye ansigter og nye kombinationer. Det er vildt inspirerende, at folk ikke er bange for at slippe sig løs. Når man er i en stor by, føler man ikke, at man er så vigtig. Så er man mere en del af et stort tæppe”.
 
Hvad er dit bedste tip til et fashionabelt hverdagslook?
 
”Jeg har nogle gode basics, og så kan jeg altid mixe med noget andet. For eksempel kan jeg rigtig, rigtig godt lide at gå i jeans. Jeg kan godt lide at have mine basics i orden, derfor ved jeg, at jeg har nogle gode suits, gode frakker, gode jeans og gode blazers, som jeg så kan veksle mellem forskellige t-shirts eller turtlenecks. Og så har jeg sindssygt mange sko, fordi sko er sådan noget, man kan have noget helt vildt basic på til. Man kan putte et par røde sokker og et par trainers på, og så ændrer det hele ens look og den følelse, man har i looket. Hvis man har et par fede støvler, så kan man bruge et basic look på rigtig mange måder! Så gode basics og gode sko!”
 
 
Som Fashion Director er man altid på farten – hvad kan du ikke rejse uden at have med?
 
”Åh, det er mange ting - jeg rejser jo hele tiden lige nu. Min bog, min iPad, min kæmpe taske og min specielle hovedpude, som jeg er blevet afhængig af at have med på flyveren. Også mit kashmir-tæppe, som jeg engang har fået til et show, rejser med mig over det hele.  Jeg har hele mit liv med i min taske, for så har jeg min egen lille base under den 11 timers flyvetur”. 
 
Du bor til dagligt i London, men er i København under modeugen – hvad savner du mest ved Danmark/København? 
 
”Cykler og rugbrød - og så min familie. Jeg bor hos dem, når jeg er hjemme, men jeg har ikke lavet modeuge i København i tre år, faktisk. Så det er ret sjovt at være hjemme til det”. 
 
Pssst... Se de mange outfits fra Holzweilers show, som Alexandra Carl har stylet i galleriet nedenfor: 
 

Copenhagen Fashion Week: Holzweiler AW18