Foto: Matt Baron/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Mode

5 overraskende ting, du ikke vidste om ‘Sex and the City’-stylist Patricia Field

af Christoffer Mygind Juul 8/02/2023
Den kendte kostumedesigner udgiver for første gang en biografi, og i den forbindelse afslører hun i nyt interview detaljer om sit lange liv og rige karriere.

Få har sat aftryk på moden gennem film og serier som den legendarisk stylist og kostumedesigner Patricia Field, der ikke er bare er kendt for sit faste greb om en velbalanceret filmgarderobe, men også sit postkasserøde hår og rustne stemme.

Med ansvaret for garderoberne i blandt andet ‘Sex and the City’, ‘The Devil Wears Prada’ og de første to sæsoner af ‘Emily in Paris’ har Field skabt nogle af de mest omtalte outfits i film og tv. Og arbejdet med dem kan du blive klogere på fra den 14. februar, hvor Field udkommer med sin erindringsbog, ‘Pat in the City: My Life of Fashion, Style, and Breaking All the Rules’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og der er meget at glæde sig til. I et nyt interview med The Guardian giver Field en forsmag på nogle af de historier, du kan glæde dig til at få udfoldet i bogen, som i den grad gemmer på overraskende ting om den kendte stylist, som du måske ikke kendte til. Vi har samlet fem af dem her.

1. Patricia Field stylede ikke første afsnit af ‘Sex and the City’
Det er ikke til at komme udenom, at Pat Field er allermest kendt for sit arbejde med ‘Sex and the City’, der har budt på nogle tv-historiens mest mindeværdige modeøjeblikke. Men sådan kunne det meget vel ikke have været.

For da Field blev ansat som kostumedesigner til serien, havde man allerede optaget pilot-afsnittet, hvor Carriers stil er markant anderledes end i resten af serien. For eksempel bærer hun i den originale intro en blå kjole, som Field skiftede ud med det nu ikoniske tylskørt. Og i en scene i første afsnit bærer hun en oversize blå skjorte og et par løse, grå joggingbukser. Det ville Patricia aldrig tillade, fortæller hun i interviewet.

Foto: HBO
Still-billede fra introen til 'Sex and the City' inden Patricia Field fik den ændret.

2. Hun opfandt leggins
... Eller hun gjorde det i hvert fald til en af tidens mest elskede (og senere hadede) trends. Field påstår nemlig, at det er hende, der er ophavskvinde til at gøre leggins populære.

I interviewet fortæller hun, hvordan hun var så betaget af Olivia Newton-John iført leggins i filmen 'Grease', at hun med det samme bestilte dem hjem og fik dem til at gå som varmt brød i de sene 70’ere og op gennem 1980’erne, hvor de for alvor overtog modebilledet.

Foto: Mpp/Ritzau Scanpix
Olivia Newton-John iført leggins sammen med John Travolta i 'Grease' fra 1978.

3. Hun ejede en af New Yorks mest hippe butikker inden hun blev stylist
Selvom mange måske tror, at Field altid har været kostumedesigner, så er det et erhverv, hun først betroede sig til forholdsvis sent i livet. For lang tid inden, i 1966, åbnede hun en butik i New York, der blev et kultsted for modenørder og det ultimative mødested for en række af nogle af verdens mest kendte stjerner og kunstnere.

Kunderne talte blandt andre Britney Spears og Paris Hilton, mens også Madonna lagde vejen forbi og måtte vente en time udenfor, da hun kom inden butikken åbnede. Også Cardi B handlede i Fields butik inden hun blev kendt, hvor hun oftest betalte i en-dollarsedler på grund af sit daværende stripperjob. I butikken kunne du helt frem til 2016, hvor butikken lukkede, blandt andet købe den berømte Carrie-halskæde.

Foto: Mega
Vinduesudstilling fra Patrcia Field X Barbie-samarbejdet.

4. Hun hader trends og tendenser
Det kan lyde paradoksalt, når Patricia om nogen har været med til at afføde nogle af de største trends gennem sit arbejde - vi nævner i flæng tylskørter, nittebæltet, Manolo Blahnik-stiletter, herreskjorter som kjole og besættelsen af Baguette-tasken fra Fendi.

Alligevel afskyr Patricia Field tendenser, fortæller hun i interviewet, hvor hun blandt andet siger “At følge tendenser? Det er spild. For mig er mode mere en kusine til kunst, og ligesom kunst er det originaliteten, der tæller.”

Foto: Hbo/Allstar/Ritzau Scanpix
Sarah Jessica Parker og Patricia Field i 1998 under optagelserne til 'Sex and the City'.

5. Hun var en del af New Yorks ballroom-scene
Patricia Field var også en indædt fan af New Yorks natteliv og kom blandt andet på Studio 54. Men hun var også en del af New Yorks legendariske club- og ballroom-scene i 1980’erne, hvor hun blandt andet fik den nu afdøde modejournalist André Leon Talley til at være dommer og Blondie-stjernen Debbie Harry til at stille op som finalist.

Tiden var dog ikke én lang fest, for stadig den i dag føler Field sig mærket af Aids-krisen, der i 80’erne på tragisk vis tog livet af særligt homoseksuelle mænd, hvor hun mistede flere af sine tætte venner som blandt andre stjernedesigneren Halston.

Foto: Adam Scull/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Designeren Halston med sin muse Liza Minnelli i 1978.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her