Skuespillerinde Marie Bach Hansen
Foto: @missmariebach
Kultur

Venindebog: 20 spørgsmål til Marie Bach Hansen

af Dina Saugman 26/11/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE. I denne uge kan du møde skuespillerinden Marie Bach Hansen.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Gun-Britt Zeller, Flora Ofelia, Julie Lillelund Langer og Barbara Egholms venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge besvarer skuespillerinde, Marie Bach Hansen, ELLEs venindebog, der med sit store smil og havblå øjne har taget Danmark med storm.

Marie blev uddannet på Statens Teaterskole i år 2010 og var de fire efterfølgende år fastansat på Mungo Park Teater.

Vi kender blandt andet Marie fra hendes roller i tv-serierne 'Arvingerne' og 'Hvide Sande', men ikke mindst som Tulle i filmen 'Hvidstensgruppen'. Den 25. december får efterfølgeren 'Hvidstensgruppen II – De efterladte' premiere.

I modsætning til den første film giver 'Hvidstensgruppen II – De efterladte' et indblik i kvinderne fra Hvidstengruppens egne historier. Derudover handler filmen i overvejende grad om sammenhold, håb og familie samt medfølelse for sine fjender.

Marie elsker at arbejde sammen med nyuddannede instruktører, fordi de besidder en stor gejst, tænker i nye retninger og har en enorm fortællelyst. Derudover har hun en stor drøm om at arbejde sammen med Lars Von Trier og Phoebe Waller Bridges.

Ønsker du også at blive klogere på denne uges veninde, kan du opleve hende dele ud af sin spændende hverdag på Instagramprofilen: @missmariebach, eller du kan læse med herunder, hvor hun blandt andet fortæller, hvad hun er allermest stolt af, hvilke tre ord, hun beskriver sig selv med og hvad, der gør hende vred.

Foto: Lis Kasper Bang
Skuespillerinde Marie Bach Hansen

Udover mit navn kalder folk mig: Mary, Marisse, Mariebach.

Alder: 36 år.

Livret: Spaghetti bolognese.

Da jeg var lille, ville jeg være: Ronja Røverdatter. Jeg løb engang væk fra min familie på en gåtur i skoven, og gemte mig bag en træstub, fordi jeg bare ville være Ronja. De kunne ikke finde mig i lang tid. Derudover har min mor fortalt, at jeg som 3-årig sagde til hende, at jeg ville være "spilskuer".

Mit bedste køb nogensinde: Mit klaver.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Passioneret, en grinebidder og eventyrlysten.

Min absolut yndlingsby er: Det er meget svært at vælge. Jeg har boet i Barcelona, så den har en stor plads i mit hjerte, men jeg havde en vild tur til Beirut, som i den grad slog benene væk under mig med dens kontraster, utrolige historie, inspirerende mennesker og fantastiske mad.

Det har jeg altid i tasken: "Rod," fortæller min kæreste.

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg lyttede til Susanne Sundførs "Memorial".

Mit næste køb er: Årskort til Glyptoteket, som jeg ELSKER og kommer alt for lidt på.

Jeg vil gerne blive bedre til at: "Ikke at rode," fortæller min kæreste.

All time favorite movie: 'Deer Hunter' eller 'Dum & Dummere'.

Jeg er komplet afhængig af: Mine venner. Jeg har simpelthen en flok helt vilde og fantastiske mennesker omkring mig, som inspirerer mig konstant. Jeg tænker tit på, hvor heldig jeg er med mine venner.

Det gør mig vred, når: Folk ikke behandler ældre mennesker ordentligt. Jeg bliver sådan helt varm indeni af raseri, hvis jeg oplever det. De har levet et helt liv og er så erfaringsrige, at vi burde spørge dem til råds om alt konstant. Og så kommer jeg altid til at tænke på, hvis det nu var en sød ældre person fra min egen familie.

Jeg er gladest, når: Er på vej.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: "Bam Bam" med Sister Nancy.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Min skindjakke.

Mit højeste ønske er: At vi fik en sød og dejlig diktator - en vildt klog, dygtig og sjov leder, som ALDRIG blev korrumperet af magt og som så rykkede max på klimasituationen – hurtigt – således alle forstod hvorfor og hvordan.

Guilty pleasure: Jeg køber hele tiden nye covers til min telefon. Jeg elsker det så meget. Det er så sygt dumt og ligegyldigt og overforbrugsagtigt. Men jeg elsker det bare.

Jeg er stolt af at: Være min søsters søster.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her