Josefine Lynderup
Foto: @josefinelynderup
Kultur

Venindebog: 20 spørgsmål til Josefine Lynderup

af Dina Saugman 10/12/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE. I denne uge kan du møde den danske og internationale model, Josefine Lynderup.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus WilkinsTina MariaBex FagerholtMarie Bach Hansen og Flora Ofelias venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan umuligt have undgået at støde på denne uges veninde, der siden år 2018 har gjort sig specielt bemærket på både den nationale og internationale scene. Hun har gået shows for blandt andre Prada, Dior, Burberry, Saint Laurent, Versace og Baum und Pferdgarten.

Vi er stolte af at kunne fortælle, at det i denne uge er den danske model, Josefine Lynderup, der har svaret på en side i ELLEs venindebog.  

Nordjyske Josefine blev som 14-årig opdatet af Unique Models, og herefter har hun taget modeverdenen med storm. Hendes første internationale show var for Prada i 2018, hvilket også er hendes hidtil største oplevelse karrieremæssigt. Her arbejdede hun blandt andet sammen med makeup- og hårstylisterne Path McGrath og Gouido Palau, hvilket hun er særligt stolt over.

Josefine elsker blandt andet sit arbejde på grund de mange enestående øjeblikke, hun får lov til at opleve. Derfor håber og drømmer hun også om, at hun en får æren af at komme på forsiden af Vogue.

Kunne du også tænke dig at lære Josefine Lynderup bedre at kende, kan du læse med herunder, når hun blandt andet svarer på, hvilken film der er hendes absolutte yndlings samt hvilket køb, der har været hendes bedste indtil videre. 

Foto: @josefinelynderup
Josefine Lynderup, Boss x Russell Athletic

Udover mit navn kalder folk mig: Jose.

Alder: 19 år.

Livret: Alle retter, der indeholder en form for kål. Jeg spiser og elsker kål i så høj grad, at mine nærmeste ligefrem driller mig med det. Derudover så elsker jeg alle former for frugtgrød, hvor særligt sveskegrød er i høj kurs, så på det område minder jeg nok lidt (eller meget) om en bedstemor.

Da jeg var lille, ville jeg være: Politimand og senere blev det erstattet med drømmen om at blive udenrigskorrespondent (mere præcist ville jeg gerne være den næste Ulla Terkelsen).

Mit bedste køb nogensinde: Åh der er flere, men blandt andet min fine, lille, hvide Ford Ka, som sørger for, at jeg både når ud til Gymnasiet og derefter hjem til mine heste i hverdagene. Derudover fragter den mig jo også til og fra lufthavnen, når jeg skal på jobs omkring i verden. Den kan vist godt betragtes som en trofast følgesvend i mit travle liv. Derudover er min islandske hest, Sigurbjörn, og min schæfertæve, Tilde, to uundværlige køb, som hver især bringer en masse glæde til mit liv hver evige eneste dag!

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Ambitiøs, følsom og impulsiv.

Min absolut yndlingsby er: Milano og det skyldes i høj grad alt den lækre mad og italienernes skønne væremåde.

Det har jeg altid i tasken: Håndsprit, Ecookings alt-i-én-balm og tyggegummi.

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg så 'Knæk Cancer'-showet. Både grundet de mange sørgelige historier, men specielt også grundet de mange finde historier, hvor patienterne selv, eller deres pårørende, fortæller om deres vilje til at besejre den forbandede sygdom. Jeg beundrer de mange seje og stærke mennesker, der hver evig eneste dag kæmper.

Mit næste køb er: En Harley Davidson 883'er. Hvad angår biler og motorcykler er jeg nok lidt af en drengepige, idet jeg altid har interesseret mig meget for store eksklusive biler og flotte larmende motorcykler.

Jeg vil gerne blive bedre til at: Værdsætte nuet fremfor i for høj grad kun at fokusere på at skulle opnå mål ude i fremtiden. Tiden er kostbar, så vi skal huske også at værdsætte hverdagenes små glæder.

All time favorite movie: 'The Notebook' - fortællingen er så smuk, og jeg græder, hver gang jeg ser den.

Jeg er komplet afhængig af: Eksotiske frugter.

Det gør mig vred, når: Minoriteter (alt lige fra seksualitet til etnicitet og økonomisk ringe levevilkår m.fl.) behandles med manglende respekt.

Jeg er gladest, når: Jeg er sammen med søde og kreative mennesker, som bidrager med en god energi gennem positivitet, åbenhed og personlighed.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: 'Baby' med Justin Bieber eller 'Emotions' med Mariah Carey.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Mine 'Y7 Long Long jeans'. Endelig findes der jeans med en passende længde til mine lange stænger.

Mit højeste ønske er: At kunne udvikle mig gennem hele livet igennem bl.a. et alsidigt arbejdsliv, rejser og sport. Jeg er meget lidt fan af struktur og planer, og derfor ønsker jeg også at kunne navigere i forskellige retninger igennem mit liv alt efter mine interesser og impulser.

Guilty pleasure: Det må helt klart være sneakers. Når jeg shopper, så er det altid dem, der fanger min opmærksomhed, og derudover så må mit ekstreme kaffeforbrug også høre under denne kategori.

Jeg er stolt af at: Kunne, i en så ung alder, sige, at jeg har rejst verden rundt som international model, og at det samtidig er lykkes mig at følge med i gymnasiet. Men nu ser jeg virkelig også frem til at blive student til sommer, så jeg derefter kan fokusere 100% på min modelkarriere, og samtidig få lidt mere tid til mine heste, min familie og venner.