Nike hylder 86-årig Ironman atlet og USA's første transseksuelle mand på landsholdet

Med kampagnen 'Unlimited' sætter Nike spot på OL og hylder såvel de professionelle topatleter, som hverdagens atletiske helte.

Unlimited kampagnen minder os om, at det kun er os selv, der sætter en stopper for, hvor langt vi kan nå. "Unlimited" opfordrer os nemlig til altid at rykke vores grænser, og præstere endnu bedre end sidste gang. Og lige præcis det gør Nike i den nye Unlimited kampagne, hvor de hylder den transseksuelle atlet Chris Mosier og den 86-årige nonne, Sister Border, der har gennemført intet mindre end 40 Ironmans.

Læs også: Sara Slott Petersen: Sådan er livet som sportsstjerne, studerende og mor

Chris Mosiers uovertrufne vilje gjorde ham i 2015 til den første transseksuelle atlet, der fik en plads på det amerikanske mandelandshold i triatlon. 

Allerede som 4-årig følte Chris Mosier sig ikke tilpas i sit biologiske kvindekøn, og konkurrencerne mod de andre piger tilfredsstillede ikke hans høje, atletiske ambitioner.  

Chris Mosier er åben om sin transseksualitet og siden han for fem år siden begyndte sit kønsskifte, har han taget udgangspunkt i et ”Just Do It” mindset. Når spørgsmålet falder på, hvordan han klarer at konkurrere i mændenes kategori, svarer han:

"Jeg vidste ikke hvorvidt jeg kunne konkurrere mod mænd - jeg sprang bare ud i det. Hver en sejr jeg har haft siden da, har vist mig, at alt er muligt"

Se også: Her er de 9 hotteste mandlige atleter til OL i Rio

At blive den første transseksuelle mand på et amerikansk landshold har altid været Chris Mosiers drøm, og samtidig er den flotte præstation med til at rykke de internationale reglerne for transseksuelle atleter mod et mere inkluderende mindset.

Den anden seje atlet, som Nikes nye Unlimited kampagne hylder, er 86-årige Sister Buder, og hun er ikke kendt som "The Iron Nun” for ingenting.
 
Som 82-årig blev den amerikanske nonne den ældste atlet, som nogensinde har gennemført en Ironman og samtidig opnåede hun de 80-84 åriges bedste tid nogensiden. Sister Buder fik i 1984 smag for at løbe, da hun blot et år inden sin første Ironman på Hawaii, deltog i en religiøs work shop, hvor præsten opfordrede hende til at dyrke løb som en måde at opnå harmoni i sind, krop og sjæl. Med sin verdensrekord som den ældste Ironman atlet, er hun fast besluttet på at udfordre den gængse opfattelse af alderens begrænsninger, og trods skader og brækkede knogler fortsætter hun ukueligt.
 
Som hun selv udtrykker det: "Den eneste fejl er ikke at forsøge - forsøget i sig selv er en succes"

Den tredje atlet i fokus for Nikes Unlimited kampagne er bjergbestigeren Kyle Maynard, der trods mangel på både arme og ben har besteget Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro - uden brug af proteser!

30-årige Maynard beskriver sig selv som klatrer, forfatter, atlet og foredragsholder. Som følge af en sjælden sygdom blev han født uden arme og ben, men alligevel begyndte han allerede i high school at dyrke amerikansk fodbold.

“Det afgørende øjeblik som ændrede mit liv var, da jeg lavede min første tackling ved at smadre min hjelm ind i en anden fyrs skinneben, så hårdt jeg kunne.”

Herefter fik Maynard smag for sport og har også dyrket wrestling, jiu-jitsu og vægtløfting i verdensklasse.

Kyle Maynard er en éner, og vi er inspireret af hans vilje til at lykkes. Han understreger dog, at før succes kommer talrige fiaskoer, som har været brænde på Maynards flammende bål: Vilje til at gennemføre against all odds!

 I galleriet kan du se billeder af Nikes Unlimited kampagnes tre udvalgte atleter. 

Nike hylder 86-årig Ironman atlet og USA's første transseksuelle mand på landsholdet

 

 

Relaterede artikler