Hvilken film hittede det år, du blev født?

Foto: All Over Press
Måske husker du mega-hittet Top Gun, filmen om den drønlækre F-14 pilot, Maverick, der har en hed kærlighedserfærre med smukke Charlie, mens han går på eliteskole for at blive jagerpilot? Eller filmen Forrest Gump om den elskværdige løbeentusiast Forrest, hvis eventyrlige rejse fortælles på en bænk ved siden af en gammel dame over en æske fyldte chokolader...
 
Eller hvad med Rose og Jack og deres skæbnesvangre færd over Atlanten i Titanic? De sene nattetimer med den nøgne skønhed som slanger sig på chaiselongen, mens den unge tegner skitserer hendes kurver på det hvide papir. Og de barske scener på det åbne hav, hvor Jacks håbefulde øjne stirrer blindt i Roses, indtil han giver slip og synker ned i dybet.
 
Læs også: Horoskop: Sådan bliver din august måned
 
… Du har sikkert set dem alle, igen og igen, men ved du mon, hvilken film der knytter sig til hvilket årstal? Hvert år har sit filmhit, og vi er gået 35 år tilbage - fra 1980 og frem til i dag – og fundet frem til de største hit hvert år. De var på alles læber og høstede biografgængere i massevis. Og er du nysgerrig på, hvilken film der var allermest populære lige præcis det år, hvor du blev født? Eller savner du blot inspiration til flimmerkassen på en fredag aften med popcorn i skødet?
 
Så se med i galleriet nedenfor, hvor du finder de allerstørste filmhits fra de sidste 35 år.
 

Her er den film, der var et hit det år, du blev født

 

Relaterede artikler