Her er de 39 bedste romantiske komedier - nogensinde (fra 1940-2017)

Foto: Breakfast at Tiffanys, 1961

Der hersker mange meninger om romantiske komedier, men uanset om man er en håbløs romantiker eller ej, er det svært at argumentere i mod, at de søde film får os til at trække på smilebåndet, hver gang vi sætter dem til at afspille. Hvor mange gange har vi måske ikke grinet af (og med!) Bridget Jones, når hun har sat sine kærlighedskvaler og dilemmaer for fuld udblæsning - eller fundet sjælefred helt ind i hjertekuglen med Pretty Woman, når Julia Roberts giver den som den prostituerede Vivian, der samler (den rige) drømmefyr op på Hollywood Boulevard og ender med at finde kærligheden? Suk! 

Læs også: 12 filmklassikere, du skal kende

Nok er det ikke i de romantiske Hollywood komedier, at vi finder svar på livets store spørgsmål, men man skal ikke kimse af indholdet og underholdningsværdien. Og graver man dybt gennem Universal og Paramounts behørige kartoteker, findes der sandt modeguld på filmrullerne, som vi stadig den dag i dag lader os inspirere af gang på gang på gang. Tænk blot på Audrey Hepburn i rollen som den flyvske Holly Golightly i Breakfast at Tiffany's fra 1961, der satte nye standarder for "den lille sorte kjole" med sit pragteksemplar af en Givenchy-kreation (der meget passende er endt på museum), eller 90'er-kultfilmen Clueless, der lærte os, at alt er tilladt, hvis Calvin Klein har lavet det, og at Alaia-sko skal forsvares med livet som indsats, hvis man bliver udsat for røveri. Og behøver vi nævne Diane Keatons episke 70'er-swag med højtaljede kassebukser i filmen Anni Hall fra 1977? Ja tak!

Se med i galleriet, hvor vi giver dig de 29 bedste romantiske komedier nogensinde - der også er 39 stykker modehistorie fra 1940-2017. Enjoy! 

Her er de 39 bedste romantiske film nogensinde

 

 

Relaterede artikler