Emilia Clarke: "Alt, hvad der har med den film at gøre, er magisk"

Emilia Clarke
Foto: Polfoto

Tekst: Tina Jøhnk Christensen

“Jeg er frisk som en havørn,” siger Emilia Clarke om, hvordan hun klarer dagen derpå efter den store premiere på sjette sæson af kultserien Game of Thrones i Chinese Theatre i Hollywood. Den 29-årige skuespiller var elegant i en stropløs sort kjole fra Erdem med blomsterdesign og et par Louboutin-stiletter, som gjorde hende lidt højere end hendes 1,57 meter.

“Det eneste, min mor sagde til mig i morges, var: ’Du skal ikke snakke om penisser’,” siger den smukke brite og ler. Hun henviser til et tidligere interview, hvor hun talte om sin medspiller Jason Momoas store vedhæng, og endnu et, hvor hun kommenterede på, at hun gerne ville se flere closeups af sine mandlige kollegaers kønsdele. Hendes kommentarer kommer, efter der har været kritik af Game of Thrones for at objektgøre nøgne kvindekroppe.  

Læs også: Caroline Wozniacki har fået rolle i HBO serie

”Der er mange flere stærke kvinder i sjette sæson,” siger Emilia Clarke om den sag. ”Det skønne ved Game of Thrones er, at der er så mange kvinder. Der er mange forskellige handlingsforløb, hvor der er mange kvindelige karakterer, hvilket ikke gælder for ret mange TV-serier eller Alm. Og så er der bare nogen, der er mere objektgjorte end andre. Der er også nogle mænd, der er mere objektificerede end andre.”

Emilia Clarke er næsten uigenkendelig ved første øjekast. Hun ligner ikke den smukke dragedronning Daenerys Targaryen i Game of Thrones, som hun er blevet verdenskendt for, for den sølvhvide paryk er skiftet ud med hendes egen naturlige brune hårfarve. Det har indimellem været en fordel for den unge brite ikke at blive hurtigt genkendt i offentligheden.

”Jeg var på pub for nylig,” fortæller skuespillerinden, der selv stod bag baren i Hackney, inden hun blev skuespiller. ”Der gik cirka halvanden time, hvor det gik helt fint. Mine venner gik i baren og hentede drinks, men parykken ændrer kun mit udseende til en vis grad, så efter et stykke tid begynder jeg at tiltrække folks opmærksomhed. Man kan bare mærke det ske, og så er det på tide at tage hjem.”

Emilia Clarke har også skabt en sideløbende filmkarriere og har snust til at lave Hollywoodfilm. Hun fik rollen som Sarah Connor i actionfilmen Terminator Genisys (2015), hvor hun spiller over for Arnold Schwarzenegger og prøvede, hvad det vil sige at være på en kæmpe filmproduktion. Hun medvirkede i Dom Hemingway over for Jude Law i 2013, og lige nu er hun aktuel i filmen Mig før dig, som er filmatiseringen af Jojo Moyes internationale bestseller fra 2012.

”Jeg har aldrig læst en karakter, som jeg følte så tæt en forbindelse til som Louisa Clark,” siger hun om sin rolle i den romantiske Mig før dig. ”Hun har endda også mit efternavn, så det giver mening. Jeg måtte bare spille den rolle. Alt, hvad der har med den film at gøre, er magisk, genialt og vidunderligt, lige fra alle skuespillerne til instruktøren, historien og Jojo Moyes, som skrev romanen. Jeg elskede hver enkelt lille ting ved den.”

Og Emilia Clarke mener det virkelig – hun blev endda inspireret til at få en tatovering efter en scene, hvor Louisa får et par humlebi-stribede strømpebukser af manden Will, magen til dem hun elskede som barn. Det blev til en humlebi tatoveret på lillefingeren af den berømte tatovør Dr. Woo, der arbejder på Shamrock Social Club i West Hollywood.”Hun er bare en spasmager,” siger Emilia Clarke om Louisa Clark. ”Hun er sjov, hun er interessant, og hun fniser og udtrykker sig med hele ansigtet.”

Emilia Clarke spiller over for Sam Claflin, der er kendt fra Hunger Games-filmene og for sit samarbejde med Lone Scherfig. Han medvirkede i den danske instruktørs film The Riot Club og er snart aktuel med Their Finest Hour and a Half. I Mig før dig spiller han den lamme mand Will, som Emilia Clarkes karakter falder for, idet hun plejer ham.”Det er bare en vidunderlig historie,” afslutter Emilia Clarke med sit smittende smil.

I galleriet har vi samlet en række billeder af den altid smukke Emilia Clarke, hvis look altid sidder lige i skabet!

Emilia Clarke: "Alt, hvad der har med den film at gøre, er magisk"

Relaterede artikler