Kultur

Sam Worthington

af Elaine Lipworth Oversættelse Lise Nielsen 13/01/2010
Superskønne SAM WORTHINGTON er verdens nye darling, efter James ‘Titanic’ Cameron har udvalgt ham som stjerne i sin første film siden Titanic, AVATAR. Mød den australske hottie!

Når man møder den australske skuespiller, er hans karisma og appeal slående. Worthington er smuk med markante træk, og han er åben, dynamisk og indtagende. Iført en sort T-shirt og sorte jeans satte skuespilleren sig ned til en snak i L.A.

Hvilken type mand er Jake Sully fra Avatar?
Han er en sej, benhård marinesoldat, men faktisk gik jeg til rollen som en syvårig, der ikke gider at blive fortalt, hvordan han skal opføre sig. Min inspiration var min nevø Ridley, for selv om Jake er marinesoldat, er det essentielle ved ham hans evne til at undres. Filmen handler om undren og om at tro på dig selv. Så i stedet for at spille ham som en kynisk soldat ville jeg have ham til til dels at være som et barn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Optagelserne tog lang tid ...
Jeg arbejdede uafbrudt i 14 måneder, og alt ændrede sig i den tid, ikke kun i forhold til arbejde. Jeg så ikke mine venner lige så meget, mine relationer og mit liv ændrede sig. Jeg arbejdede så hårdt. Men når du arbejder med James, bliver du nødt til at være dedikeret, så du står op, du tager på arbejde, du beklager dig ikke, og han presser dig til at overgå dig selv.

Hvad med den centrale kærlighedshistorie i filmen?
Da Jake ser en meget smuk, blå kvinde med en hale (Na'virumvæsenet Neytiri spillet af Zoe Saldana, red.), er det jo ikke, fordi han siger: 'Det er virkelig en lækker tøs på næsten tre meter der,' han ser hendes sjæl og hendes hjerte, og det er det, han øjeblikkeligt forelsker sig i. Hun presser ham, hun lader ham ikke slappe af, og en kvinde, der på den måde har nosser, er en typisk James Cameron-kvindefigur. Det er sådan, forholdet er, han bliver konstant presset og skubbet til at tage sig sammen
og være en bedre mand, et bedre menneske. Når du møder Zoe, vil du forstå, hvorfor kærlighedsscenerne ikke var særligt svære for mig at lave. Hun er fantastisk, og det her er en film, der viser, at ligegyldigt hvordan du ser ud, er det dit hjerte, der gælder. Na'vi'ernes måde at se verden på er meget romantisk og spirituel, og det kan jeg vildt godt lide.

Du har opnået international succes meget hurtigt. Men hvordan blev du egentlig skuespiller? Var det noget, du drømte om, mens du voksede op?
Overhovedet ikke. Min drøm var at slippe væk fra min by. Jeg var murer, jeg byggede huse, og skuespilleriet startede egentlig med en pige. Jeg var 19 år gammel og mødte en pige, der gerne ville optages på Australiens bedste dramaskole, NIDA, hvor Mel Gibson, Cate Blanchett og mange andre har gået. Hun aflagde så en prøve, og jeg afl agde den sammen med hende som moralsk opbakning; for at opmuntre. Til sidst sagde de: 'Kunne du have lyst til at være her de næste tre år?' Jeg kom ind, hun gjorde ikke, og det var det. Hun droppede mig en uge efter (griner).

Har det sidste års tid ændret dig?
Jeg tror egentlig ikke, at jeg har ændret mig så meget. Jeg er 33 år gammel. Jeg er australier, og mine fødder virker til at være solidt plantet i mulden. Jeg ved, hvem jeg er. Jeg prøver at bevare alt så normalt som muligt, fordi jeg har et unormalt job, så jeg står stadig op og vasker tøj. Altså, verden ændrer sig, du ændrer dig ikke. Verden bliver en smule mere skør, og alle fortæller dig, at du er den næste "hot thing", men det ville de jo aldrig sige, hvis de så mig, når jeg lige er vågnet om morgenen. Det er der ikke noget hot ved. Jeg brænder bare for mit job, jeg elsker det.

Til sidst, Sam, har du nogle passioner eller hobbyer, der ikke har med dit arbejde at gøre?
Det at lave film er min hobby (griner). Det får mig til at slappe af; det er mit liv, og det er et af de bedste job i verden. Altså, jeg tager på arbejde og løser problemer, bekæmper robotter, dræber aliens og kysser smukke kvinder. Jeg er en meget heldig mand, for nu at sige det.

SAM WORTHINGTON
Sam Worthington (f. 1976 i Australien) er Jake Sully i 3-D-storfilmen Avatar, instruktør James Camerons første siden den milliardsælgende Titanic med Kate & Leo. Han er uddannet fra NIDA (den australske skuespilskole), og har tidligere spillet både teater og i tv-serier. Du kender ham fra Bootmen, Somersault og Terminator Salvation (med Christian Bale). Glæd dig også til at se ham i The Debt (med Helen Mirren og Jesper Christensen), Clash of the Titans (med Ralph Fiennes og Mads Mikkelsen) og ikke mindst Last Night, hvor han er del af en ménage a trois med Keira Knightley og Eva Mendes.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her