Annonce

Sådan skal du drikke din champagne denne sommer

Af annonce 17/07/2017
Om sommeren skal din champagne ikke bare være kold. Den skal være iskold - og gerne pink! Her er alt du skal vide om sommerens absolutte it-drink, Moët Ice!

Om sommeren forsvinder hverdagen som dug for solen og bliver overtaget af de dage, hvor ingen anledning er for lille til at gå ubemærket og ufejret hen. Vi fejrer, at det er solskin. Vi fejrer, at vi har fri. Selv onsdagen skal fejres, fordi den falder midt på ugen (og man ikke skal op dagen efter!). Og når der er noget at fejre, eller hverdagen bare skal smage lidt bedre, så skal der champagne til!

Ægte champagne skal nydes afkølet og af høje slanke glas, eller smukke vinglas. Det står ikke til at rokke ved, men om sommeren, når varmen er på sit højeste, kan det dog være fristende at køle de gyldne bobler ekstra ned med en isterning eller to i glasset. Men der vil de fleste champagne-kyndige ryste misbilligende på hovedet. Det kan nemlig bryde den sanselige smagsbalance i den fintfølende champagne, hvis den fortyndes med is. Og det er jo lidt en skam, for champagne er den oplagte drink til alle sommerens fester, og umiddelbart lyder den kun endnu mere tiltalende i eksta-kold version.

Derfor har det stolte franske champagnehus Moët & Chandon brudt med traditionen og skabt en sommerchampagne, Moët Ice Impérial og Moët Ice Impérial Rosé, der netop skal nydes over is. Og det er en ubetinget sommersucces!

Moët Ice Impérial er en smagfuld og lidt sødere champagneoplevelse med frugtige, sommerlige smagsnoter af mango, nektarin, guava og stikkelsbær, der kommer til deres fulde ret, når boblerne møder is i glasset. Rosé-versionen, Moët Ice Impérial Rosé, smager delikat af røde bær som kirsebær og tranebær og saftige frugter som figner og nektarin. Og så er den desuden den første og eneste rosé-champagne, der er skabt til at nydes over is. Og vi er fan af konceptet!

Men hvordan serveres den ekstra kølige champagne så bedst?

  • Køl champagnen til ca. 8 grader
  • Server den i store, runde glas (Cabernet-style) over store isterninger
  • Tilsæt eventuelt et sommerligt bær (helst jordbær eller hindbær), end tynd skive frisk ingefær, agurk, lidt grapeskal eller mynteblade
  • Server den iskolde champagne som en festlig aperitit inden sommermiddagen - eller gør som franskmændene og nyd den à piscine, som betyder, at den nydes enten ved poolen - eller som det første når du kommer hjem fra en lang, varm dag på stranden.

Psst...! Hvis du ikke er i humør til at lade propperne springe derhjemme, så kan du med fordel holde øje med Moët & Chandons rullenende champagnebar, der indtager det danske sommerland fra uge 28-35. Find den blandt andet i Nordsjælland i uge 28 eller i starten af Aarhus Festuge.

Her kan du finde Moët Ice pop-up champagnebar i sommeren 2018:

Uge 28: Restaurant Gilleleje Havn, Gilleleje
Uge 29: Tivoli ved Nimb, København
Uge 30: Marienlyst Badehotel, Helsingør
Uge 31 og 32: Restaurant Anker, Århus
Uge 33: Bar Piccolo, København
Uge 34: Club Riva, Rungsted
Uge 35: Casablanca, Århus