Sveriges nyfødte prinsesse har fået atypisk navn

Foto: All Over Press

Det svenske nyhedsmedie Ekspressen.se har netop oplyst navnet på Sveriges lille nyfødte prinsesse. 

Prinsessen, som blev født natten til fredag d. 9. marts, har fået navnet Adrienne Josephine Alice Bernadotte. Den nyfødte vejede 3465 gram og målte 50 cm ved fødslen og på Instagram fik vi det første billede af den yndige tronarving, som desuden bliver hertuginde af Blekinge:

 

Et opslag delt af Kungahuset (@kungahuset) den

9. Mar, 2018 kl. 7.13 PST

Men med offentliggørelse af navnet er der også en del, som har undret sig. Navnet Adrienne er nemlig en anelse atypisk for det svenske kongehus- ja faktisk også når man kigger på skandinaviens kongehuse som helhed. 

Navnet, som kun 292 andre i Sverige hedder i forvejen, er nemlig slet ikke på listen over de 10 mest populære pigenavne i de skandinaviske kongehuse, historisk set. Her er Louise på førstepladsen og hele fire pigenavne deler 10. pladsen: 

1. Louise
2. Marie
3. Victoria
4. Alexandra, Charlotte, Ingeborg
5. Mary
6. Ingrid
7. Elizabeth, Sofia
8. Dagmar, Elisabeth, Maud, Thyra
9. Alice, Astrid, Carolina, Lovisa
10. Augusta, Margrethe, Maria, Olga

Og hvis du skulle sidde derude og læse med, fordi du leder efter inspiration til baby-navne, skal du bestemt ikke snydes for de 10 mest populære drengenavne i de skandinaviske kongehuse:

1. Christian
2. Carl
3. Frederik
4. Albert
5. Georg
6. Alexander, Oscar
7. Valdemar
8. Wilhelm, Gustaf
9. George
10. Axel, Fredrik

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Hvis alt denne royale baby snak har gjort dig nysgerrig på kongehusene rundt i Skandinavien, så er der god grund til at læse videre. Du ved måske, at Mary og Frederik har tvillinger og at prins Joachim fik sønnerne prins Nikolai og prins Felix med grevinde Alexandra. Men har du helt styr på de royale relationer i de andre kongehuse? Hvis ikke, kan du gå på opdagelse i Expedias interaktive stamtræ og blive klogere på de skandinaviske, royale stamtræ lige her.

Læs også: Prins Nikolai skriver modelkontrakt med Scoop Models

Hvis du, ligesom os, ikke kan få nok af smukke prinsesser, kan du swipe gennem galleriet herunder og se meget mere til de skandinaviske (og engelske!) gravide prinsesser, og hvordan de alle har bevaret deres gode stil med store maver.

Her er de smukkeste, gravide prinsesser med god stil

Relaterede artikler