Prinsessekjoler Forblændes du af de royale garderober i The Crown? Så skal du tage til prinsessekjole-udstilling på Amalienborg

Foto: PR

Skræddersyede aftenkjoler med nænsom brodering, delikate udskæringer og pompøse slæb... Banker dit modehjerte også en tand hurtigere bare ved tanken?

Så skal du vende snuden mod dronning Margrethes hjem, Amalienborg!

Det er desværre ikke, fordi du kan få lov til at kigge indenfor i majestætens private walk-in-closet (gid det var så vel), men derimod fordi slottets udstilling Prinsessekjoler – Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte på Amalienborgmuseet forlænges grundet den store interesse fra publikum.

Prinsesse Benedikte er dronningens ældste lillesøster – og dermed altså den anden datter af Kong Frederik den 9. og Dronning Ingrid. Det er i øvrigt den danske modeskaber Jørgen Bender – der har skabt kjoler til både dronning Ingrid og hendes tre døtre – der sættes i scene, idet udstillingen viser hans mange kreationer til prinsesse Benedikte.

Læs også: Så meget koster de danske og europæiske prinsessers garderober

Udstillingen, der bliver vist i Gallasalen i Christian VIII’s Palæ, åbnede tilbage i juli 2020, men nu kan direktør for Kongernes Samling, Thomas Thulstrup, fortælle at udstillingen forlænges til og med søndag d. 18. oktober 2020.

Foto: PR

”Udstillingen er en markering af Prinsessens skarpe øje for håndværk og kvalitet. Hun har altid støttet op om dansk og bæredygtigt design, hvilket stemmer smukt overnes med Benders Designfilosofi. Det er derfor en stor ære for Kongernes Samling at få lov til at udstille et eksklusivt udvalg af Jørgen Benders Kjoler skabt til Prinsessen,” lød det fra Thulstrup i forbindelse med åbningen af udstillingen.

I alt rummer udstillingen 21 kjoler med alt fra fødselsdagskjoler, en sølvbryllupskjole samt almindelige selskabskjoler i eksklusive tekstiler – altså så almindelige som de nu bliver når man er prinsesse...

Er din nysgerrighed vakt? Så læs mere om Prinsessekjoler – Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte HER.

Psst! Har du en hemmelig drøm om at blive prinsesse, så du også kan iføre dig kreationer a la prinsesse Benedikte? Så kan du måske lade dig inspirere af de 10 kvinder i galleriet herunder, der alle har giftet sig til en prinsessetitel...

10 amerikanske kvinder, der har giftet sig til at blive prinsesse

Relaterede artikler