Enough! Det britiske kongehus opsætter regler for interaktion på de sociale medier - efter falske rygter om Meghan og Harrys barn

Foto: MEGA

Selvom livet som kongelig virker som fryd og gammen, er det det ikke altid.

De to hertuginder, Meghan og Kate, der er gift med hver deres prins, har i den grad skulle finde sig i meget – særligt på de sociale medier.

Den form for overbærenhed er nu forbi. I kølvandet på falske rygter og decideret trolling af de to hertuginder, har det britiske kongehus nu udsendt en række guidelines for, hvordan man skal opføre sig, hvis man vil interagere med hoffets konti på de sociale medier.

I regelsættet står blandt andet, at kommentarer efterladt på kongehusets sociale medier ikke må ærekrænke, bedrage, fornærme, true, misbruge, hade eller promovere seksuelt materiale.

Kommentarer, der indeholder diskriminerende indhold baseret på race, køn, religion, nationalitet, handicap, seksuelle præferencer eller alder, vil desuden blive slettet.

Læs også: Prins Harrys to ekskærester slog op med ham af præcis samme årsag.

En talsperson fra Buckingham Palace har udtalt sig til Vogue i forbindelse med de nye regler: ”Vores konti på de sociale medier har vokset betydeligt over de sidste par år, og de tiltrækker nu flere tusind kommentarer om ugen. Mens flest af dem er positive, er der desværre også nogle kommentarer, der er enormt upassende og endda truende – oftest henvendt til andre kommentatorer”, fortæller talspersonen. De deciderede truende kommentarer vil nu blive meldt til politiet.

Du kan læse de fulde Social Media Guidelines fra det britiske kongehus lige HER.

Men det er ikke kun diverse Instagram- eller Facebook-brugere, der må finde sig i negative kommentarer. Særligt prins William og prins Harrys koner, hertuginde Kate og hertuginde Meghan, skal lægge øjne og øre til en del (hvis de da altså tjekker Instagram i frokostpausen).

Foto: MEGA

For nyligt florerede en række rygter, der proklamerede, at Harry og Meghan planlagde at opfostre deres kommende barn kønsneutralt. Det rygte har det britiske hof dog – ganske usædvanligt – været ude og kommentere på.

De kalder det ”absolut falsk”. Vi kan altså vente os en royal arvefølge, der vil blive opfostret som enten han eller hun, men vi forventede nu eller ikke andet fra The Queen.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Den lille ny er dog endnu ikke kommet til verden, og hertuginde Meghan Markle bærer fortsat sin graviditet smukt. Du kan se præcis hvor smukt i galleriet herunder, hvor vi har samlet en masse af hertugindens graviditetslooks:

Se alle Meghan Markles smukke graviditetsoutfits

 

 

Relaterede artikler