Mad & Vin Festival Kom til mad-, vin-, gin- og chokoladefestival i Tivoli

Foto: Lina Ahnoff, Miklos Szabo, Lasse Salling
Midt i hjertet af København åbner Tivoli nu den helt nye Mad & Vin Festival i samarbejde med Landbrug og Fødevarer.
 
I næsten en hel måned kan de madglade Københavnere, og byens mange besøgende, nyde godt af de uendelig mange smagsoplevelser og arrangementer.
Festivalen har sin officielle åbning lørdag d. 29. august klokken 12.00 og forløber sig helt indtil søndag d. 20. september. 
 

 
Under hele festivalen er der hyggelige madboder, hvor man både kan finde vegansk is, vinbarer, bubble tea, instavenligt mad fra Organic Boho og mange andre delikatesser.
Derudover er der opstillet et program, som er spækket med oplevelser, som alle kan deltage i.
 
 
ELLE har udvalgt nogle af Mad & Vin Festival 2020’s bedste arrangementer, som er perfekte for alle foodies og vinelskere, som værdsætter lige dét ekstra, når det kommer til den gastronomiske oplevelse. Se med herunder.
 
29. august klokken 12.00: Officiel åbning af Mad & Vin Festivalen på Plænen i Tivoli
Festivalen bliver åbnet af direktørerne fra Tivoli og Landbrug og Fødevarer samt med musik fra Tivoli-garden og Pjerrot på scenen.
 
29.-30. august klokken 12.00-15.00: Smørrebrødsfestival og landbrugsdage
Der skrues op for den landlige stemning i Haven, når der afholdes smørrebrødsfestival på H.C. Andersens Slottet og Plænen fyldes med store landbrugsmaskiner og søde gårddyr. 
Book plads til smørrebrødsfest for 495 kr. inklusiv entrébillet til Tivoli HER.
Foto: Lina Ahnoff
 
1. september klokken 14.00-18.00: DM i sommelier
Finalen for DM i sommelier løber af stablen på Axelborg, som en del af Mad & Vin Festival, med Tivolis egen Nimb i front. Her kan du være med som publikum, deltage i blindsmagning af vin eller tage en tur på champagnebar på tagterrassen. 
Book plads for 295 kr. HER.
 
3. september klokken 17.00-21.30: Langbordsmiddag på Gemyse med Aarstiderne og danske vinproducenter
Gemyses gastronomiske chef, Mette Dahlgaard, inviterer til bæredygtig ’fra jord til bord’-middag, med Aarstidernes danske grøntsager og danske vinproducenter i fokus. 
Book plads for 595 kr. inklusiv entrébillet til Tivoli HER.
 
Foto: Tivoli
 
5.-6. september: Chokoladefestival 
I denne weekend står Tivoli i chokoladens tegn. 
Lørdag d. 5. september inviterer Tivolis konditori Cakenhagen på det helt store chokoladeinspirerede kagebord med petits fours, fyldte chokolader og diverse kager.
Herudover inviterer Nimb bar til afternoon chocolate, hvor chokoladeguruen Mikkel Friis-Holm har givet Cakenhagens klassiske afternoon tea et sødt chokolade-twist. 
Book plads for 695 kr. HER.
 
Søndag d. 6. september tryller Mike Adelsten, som er tidligere medlem af Det Danske Konditorlandshold og nu dessertkok på michelin-restauranten Alchemist, på Cakenhagen. Her inviterer han, i samarbejde med Cakenhagens konditor, på 9-retters dessertmenu, som indeholder både det salte og søde. 
Book plads for 1295 kr. inklusiv entrébillet til Tivoli HER.
 
Foto: Lina Ahnoff
 
6. september klokken 14.00-17.00: Krebsegilde 
Hvis ikke du har en sød tand, kan du springe chokoladefestivalen over og tage til et festligt svensk inspireret krebsegilde på Plænen. Her bliver der dækket op med rødternede duge på langborde og skruet op for underholdningen, så du rigtig kan mærke krebsegilde-ånden, mens du propper dig med friskfangede krebs og øl ad libitum. Hvis vejret ikke er til at sidde udenfor, bliver krebsegildet rykket ind på Tivoli Slottet.
Book plads for 495 kr. inklusiv entrébillet til Tivoli HER.
 
 
12. september klokken 17.00-19.00: Ginsmagning 
Den prisvindende ginsmager, Henrik Hammer, byder på ginsmagning i Rotunden Nimb.
Her kan du blandt andet smage Tivolis egen Nimb-gin, som i en af de mest prestigefyldte spirituskonkurrencer i verdenen har opnået sjældne 94 point ud af 100. 
Book plads for 450 kr. for 4 ginsmagninger og 2 signature cocktails HER.
 
16. september klokken 18.00: Dom Perignon-smagning med livestream fra slottet i Epernay
Her har du muligheden for at smage tre champagner fra det legendariske Dom Pérignon-champagnehus, der gennem mange årtier har været anset for at være blandt de bedste. Under smagningen bliver der serveret snacks med efterfølgende skaldyrsmiddag på Nimb Brasserie.
Book plads for 1950 kr. HER.
 
Foto: Lina Ahnoff
 
17. september klokken 18.00: En aften med vin fra Bordeaux 
På Nimb bar kan du sammen med vinekspert Marianne Nicolaisen smage på vine fra det populære franske område Bordeaux, mens hun deler ud af sin ekspertviden. Her har Nimb Brasserie lavet en passende menu til smagningen.
Book plads for 1450 kr. HER.
 
 
Du kan se det fulde programmet HER. 

Relaterede artikler