Rejser

Rejseguide: Sådan får du 48 timer i Lapland, du aldrig glemmer

Af Sofie Valentin 20/04/2022
Du har en god chance for at se nordlys, hvis din næste ferie går til Lapland, men det tyndtbefolkede og naturskønne område i Finland har også meget andet at byde på.

ELLE var inviteret til Lapland af Samsung for at teste den nye Samsung Galaxy S22 Ultra. Alle billeder i artiklen er taget med telefonen. Holdninger i artiklen er skribentens egne.

Der kører en reklame for et rejseprogram på TV2 for tiden, hvor en kvindelig deltager ser nordlys og begejstret udbryder: ’Det var på min bucketliste!’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og det er uden tvivl en livsdrøm for mange at få lov til at se det mytiske nordlys, der bugter sig over en mørk nattehimmel. Det kan opleves flere steder - nogle gange lover meteorologer endda, at man kan se det i Danmark, hvis man holder sig vågen længe nok og bevæger sig langt væk fra storby og lysforurening.

Om man har lyst til at se fænomenet med fremmed sne under støvlerne eller på en øde pløjemark et sted i Danmark skal selvfølgelig være helt op til en selv.

Men hvis man vil opleve nordlys uden for landets grænser, er Lapland et ganske godt bud.

Det tyndtbefolkede og naturskønne område i den nordlige del af Finland giver dig gode chancer for opleve fænomenet med det dansende lys på nattehimlen, og det er helt sikkert en af de største årsager til, at turister vælger Lapland som feriedestination.

Men det er en skam at lade et naturfænomen være det eneste succeskriterie for en ferie, når der jo desværre er en risiko for, at det er hamrende overskyet i lige præcis de dage, du har valgt at tage til Lapland, og chancerne for at se nordlys så er forsvindende små.

Men det skal ikke afskrække dig fra at tage til Lapland, for området har heldigvis også en masse andre fantastiske oplevelser, som er værd at rejse nordpå efter.

Lapland er et område, der befinder sig i den nordlige del af Skandinavien og som strækker sig over flere landegrænser. Denne guide tager udgangspunkt i Lapland i det nordlige Finland.

Bo

Northern Lights Village Resort giver dig mulighed for at ligge i din seng og se op på nattehimlen - eller nordlyset, hvis du er heldig - for resortet består nemlig af små hytter, der er udstyret med tag af glas. Resortet er beliggende langt væk fra den nærmeste by, og du kommer virkelig i ét med naturen, for den omkringliggende natur er egentlig den eneste underholdning, der er til rådighed.

Hytterne i Northern Lights Village Resort kommer kun i én størrelse, og de egner sig bedst til par eller solorejsende.

Northern Lights Village Resort tilbyder gratis udlån af snesko, langrendsski og andet udstyr, så du kan udnytte de smukke (men kolde) omgivelser, og de tilbyder også guidede ture og oplevelser som fx at jagte nordlys. Det er dog ikke unikt for Northern Lights Village Resort, så hvis du vælger at bo et andet sted, kan du sagtens booke lignende oplevelser gennem dit hotel eller et bureau.

Snesko og ski

Det tyndtbefolkede Lapland har i vinterhalvåret sne så langt, øjet rækker. Hvis du gerne vil på tur i den smukke natur, men du hverken føler sig i humør til alpint skiløb eller langrend, kan en gåtur med snesko på fødderne være et glimrende alternativ.

Det er både muligt at drage alene afsted med snesko på fødderne eller at booke en guide, der kan fortælle dig om området, dyrelivet og Lapland generelt.

Hvis du til gengæld gerne vil spænde et par brædder på fødderne, er der også gode muligheder for det. I byen Levi ligger Finland største skiområde, der kan bryste sig af 43 pister og 27 lifter, og hvor det altså burde være muligt at finde noget for enhver ski-smag.

Hundeslæde

Det kan være en enestående oplevelse at blive trukket afsted i en hundeslæde med høj fart og et snelandskab, der suser forbi, og hvis du har muligheden for det, når du er i Lapland, skal du slå til.

Denne aktivitet kræver dog noget research, inden du booker dig ind – for som med alt andet, hvor der er dyr involveret, skal du selvfølgelig sikre sig, at de har ordentlige forhold, som fx at de ikke løber for mange ture med turister om dagen.

Sauna

Du kan ikke have været i Finland uden at have været i sauna, og der er da også rig mulighed for at booke sig ind til en svedig omgang wellness, når du kommer hjem efter en hel dag i sneen og er både træt og gennemkold. Bliv varmet godt igennem, løb ud og rul dig i sneen og hop ind i saunaen igen. Du føler dig – med garanti – som et nyt menneske bagefter.

Nordlys

Når du er rejst helt til Lapland, skal du naturligvis også ud at jagte nordlys om aftenen og de tidlige nattetimer. Det er selvfølgelig muligt at begive sig ud på egen hånd, men både resortet og et væld af andre bureauer tilbyder også at stå for turen.

Den opvarmede slæde kører ud til en tilfrosset sø, hvor der ikke er noget lys, der kan gøre det svært at se nordlyset.

På Northern Lights Village kan du fx komme afsted i en opvarmet slæde, hvor du bliver kørt ud i ødemarken for at se, om nordlyset viser sig på himlen. Det er også muligt at tage turen på snescooter, eller du kan blive kørt til en nærtliggende nationalpark, som også danner en smuk baggrundsramme for nordlyset.

ELLE var inviteret til Lapland af Samsung for at teste den nye Samsung Galaxy S22 Ultra. Alle billeder i artiklen er taget med telefonen. Holdninger i artiklen er skribentens egne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her