Foto: Unsplash
Rejser

Rejseguide: Sådan bruger du 48 timer i Istanbul

Af Josephine Aarkrogh 19/07/2022
Den tyrkiske storby er med sine 15 millioner indbyggere enorm, og du kan umuligt se alt på en kort weekend. Her er de bedste tips til en velsmagende, kulturel og shoppingfyldt tur til den alsidige by.

ELLE blev inviteret til Tyrkiet af Türkiye Tourism Promotion and Development Agency, der betalte overnatninger og fly.

TRØFFEL-ÆG, Batard
Start morgenen på charmerende Batard, der har en skøn fransk brasserie-stemning. Cappuccino, frisk tomatsalat med avocado og spejlæg er at finde på menukortet, men stjernerne er deres røræg med frisk trøffel og french toast med jordbær. Hvis vejret er til det, er deres solterrasse helt perfekt, og skulle du blive hængende indtil frokost, ser både deres pastaretter, buratta-salat og cocktails slet ikke dårlige ud.
Se mere på @batardistanbul

Batard.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MOSKEER OG KERAMIK-MAGI
Sultanahmet-kvarteret Snyd ikke dig selv for et besøg i en af Istanbuls berømte moskeer. Hagia Sophia har en lidt pudsig historie; den blev bygget som kirke i år 537, men i 1453 blev den omdannet til moske, da den muslimske sultan Mehmet II erobrede bygningen. I 1934 omdannede Tyrkiets første præsident den til et museum, og i juli 2020 blev den atter omdannet til moske af præsident Erdogan – under stor debat. Tæt på finder du Den Blå Moske, der blev opført i 1616 med målet om at være både større og smukkere end Hagia Sophia. Du må selv vurdere, om det er lykkedes, men keramiske håndlavede fliser, mosaikvinduer og det markante blå interiør er en attraktion i sig selv. Det er gratis at besøge moskeerne, men husk at dække knæ og skuldre, og at kvinder skal dække deres hår.

Hagia Sophia.

KAFFEPAUSE OG CHOKOLADEMOUSSE, Petra
Når du har brug for en pause, er Petra stedet. Den lille cafe ligger i en af de mange bakkede gader i Nisantası-området, og du ville nok overse den, hvis du ikke vidste, den lå der. Chemex-kander på hylderne afslører, at her er tale om ægte kaffenørder, men bag disken finder du også alt til at stille den søde tand; intens chokoladekage, luftige croissanter, veganske bananmuffins, saftige cookies og et lille bæger chokolademousse, der går godt til en iskaffe. Petra har flere locations rundtomkring i byen, så der er flere muligheder for et koffein-skud.
Se mere her.

Petra Coffee.

SKO OG TASKER I INTERNATIONAL KLASSE, Manu Atelier
Accessory-brandet Manu Atelier er du helt sikkert stødt på på ELLEs modesider. Mærket, der er stiftet af to søstre, produceres i Tyrkiet, og deres cool flagshipbutik finder du i det eksklusive Nisantası-område. De gør sig især godt i lædervarer (som de er vokset op med – deres far har arbejdet med lædervarer i mange år), og deres sandaler, støvler og tasker findes i de smukkeste farver – denne sæson er det pink, lyserød, hvid og cognac, der er på paletten, men det skifter løbende. Det, der skiller dem ud, er detaljer som markante kæder og taskernes overraskende former, som også er grunden til, at de kan spottes på fashionistaer i hele verden.
Se mere her.

Manu Atelier.

LUKSUSSHOPPING, Vakko
På hovedgaden i Nisantası-området finder du alt fra Louis Vuitton og Prada til Chanel – men snyd ikke dig selv for mini-stormagasinet Vakko, der med sin V2K-afdeling sætter fokus på upcoming brands, som bl.a. tyrkiske Siedres, der nok bedst kan beskrives som en farverig blanding af Kerne. milk og Jacquemus – du kommer uden tvivl i feriestemning! Andre brands på hylderne tæller Marni, Sir the Label, Proenza Schouler og Christopher Esber. De har også en herreafdeling, og har du brug for en pick-me-up, er deres cafe fyldt med lækre kager og is.
Se mere her.

Vakko.

PANORAMAUDSIGT OVER BYEN, The Marmara Pera
Selv om Pera er det gamle navn for bydelen Beyoglu, går det for nogle lokale stadig under navnet Pera. Det ses bl.a. også på hoteller, heriblandt The Marmara Pera, der har den perfekte placering til at komme rundt i byen. Med sine 17 etager får du et godt overblik over byen fra værelserne, og i sommersæsonen er rooftoppen et besøg værd til en cocktail eller en dukkert i poolen.
Se mere her.

The Marmara Pera.

HOTSPOTTET, Soho House
Selv om du kun kan hænge ud på Soho House, hvis du er medlem eller hotelgæst, er det alligevel et spot, der er værd at nævne. Den storslåede bygning var den tidligere amerikanske ambassade, og Soho House har renoveret den med respekt for de originale detaljer som vægudsmykninger og marmortrapper. Er du ikke medlem eller gæst, kan du dog alligevel besøge restauranten Cecconi’s, der serverer lækre pastaretter, friske salater, sprøde pizzaer og masser af andre lækkerier. Lige ved siden af finder du cafeen The Allis, der minder om Soho House i indretning (og menukort), og deres grønne have er det perfekte spot at sidde og nyde solen i.
Se mere her.

Soho House.

HIMMELSK HAMAM, Hürrem Sultan Hamam
Midt imellem Den Blå Moske og Hagia Sophia-moskeen ligger Hürrem Sultan Hamam, der blev bygget i 1556 og nok er en af Istanbuls smukkeste. Den har været åben i flere omgange, men er blandt andet blevet brugt til at huse fængselsfanger, da det nærliggende fængsel var fyldt. Den har også været tæppe-bazar indtil 2007 og blev restaureret igen i 2008. Her kan du nyde varmen i 42 grader og blive skrubbet og vasket og slappe af på de enorme marmor-flader. For tyrkerne handlede hamam-traditionen ikke kun om renlighed, men lige så meget om velvære og det sociale i at mødes i et rum kun for kvinder.
Se mere her.

Hürrem Sultan Hamam.

VINTAGE-SKATTEKAMMER, Beyoglu-området
Er du på vintage-jagt, er Istanbul stedet. I Beyoglu ligger vintagebutikkerne side om side, og nogle af de bedste er By Retro og Petra Vintage. Det er svært ikke at falde over en af de mange vintage-solbrille-butikker, og hos Graffity lidt længere nede mod vandet i Karaköyområdet finder du Old Céline og YSL-briller. Bevæger du dig over broen til den asiatiske side, er Caretta Vintage i Kadiköy-området også et besøg værd.

DELERETTER OG STÆRKE COCKTAILS, Aheste
Blot et par minutter fra Soho House finder du restaurant Aheste, der kombinerer traditionel tyrkisk mezze (småretter til deling) med moderne omgivelser. De rå murstensvægge og den velassorterede bar er de perfekte rammer for en hyggelig aften. Menuen skifter løbende, men kast dig endelig ud i lidt af hvert; på menuen, da ELLE var forbi, var der gulerødder med za’taar og gedeostecreme, ceviche med yuzu, grillet blæksprutte og små meatballs. Du kan få en tasting menu til 480 tyrkiske lire (ca. 225 kr.), og vi lover, at du ikke vil gå sulten i seng.
Se mere her.

Aheste.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her