Rejser

Rejseguide: Her skal du bo, spise og shoppe på Mallorca

Af Josephine Aarkrogh 15/07/2022
Turkisblåt vand, fantastiske restauranter, smuk natur og lækre hoteller – Mallorca har det hele. Et par overnatninger i Palma er et must, hvis du er til storbyliv, hippe kaffebarer, lækre restauranter og masser af shopping. Her er de bedste spots, du skal besøge.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

PALMA

SOV GODT
Palma er en populær destination, både i foråret, sommeren og efteråret, og der kommer nye hoteller til nærmest hvert år. De tre bedste hoteller er Concepcio by Nobis, der åbnede i 2021, og som er kendetegnet ved de håndlavede og lokalt fremstillede grønne og hvide fliser, der præger hele hotellet – og poolen, der ligger gemt i en lille oase midt i byen.

Hotel Sant Francesc er en gammel favorit, der stadig fungerer, blandt andet på grund af det høje serviceniveau og en af byens bedste rooftops.

Er du på jagt efter en skøn have midt i byen, er Can Bordoy stedet, der både har pool i den grønne have og på taget og fokus på sunde retter i deres restaurant Botànic.

Foto: PR

Concepció by Nobis. 

SHOP
Palmas charmerende små gader har masser af shopping at byde på. Mimbreria Vidal har eksisteret siden 1955, og her får du alt i flet: ståtasker, hatte, kurve og meget mere.

Den svenskejede interiørbutik Rialto Living er fyldt med alt fra tekstiler og møbler til smådimser som borddækning, Byredo-duftlys og kontorartikler.

Er du ude efter en lokal souvenir, er duftfirmaet Arquinesias smukke butik et besøg værd. Den ligger gemt, trukket væk fra hovedgaden, men indvendigt er den som et skatkammer af velduftende parfumer, sæber og duftlys.

Leder du efter mærker som Prada, Balenciaga, Valentino og lignende, skal du forbi Corner, der har butikker til både herrer og damer på Plaça Rei Joan Carles I.

I gaderne bagved er der masser af små tøj- og solbrillebutikker (som for øvrigt ofte er billigere end derhjemme), og især La Principal, der med brands som Comme des Garcons og Mews, har et godt udvalg af herretøj.

Er du på jagt efter håndlavet keramik, så kig på @vimbivimbi, der åbner showroomet efter aftale.

Foto: PR

Mimbreria Vidal.

KAFFEPAUSE
Tag morgenkaffen ude, og mærk byen vågne, eller bliv kølet ned ud på eftermiddagen med en iskaffe – Palma har overraskende mange gode kaffebarer. La Molienda var en af de første gode, som nu har tre adresser i byen, men den første på Carrer del Bisbe Campins 11 er den mest charmerende. Udover god kaffe kan du nyde lækker morgenmad og simpel frokost på det hyggelige torv.

Andre koffein-kicks, der er værd at nævne, er Cafe Riutort og Mistral, der ligger gemt i de små sidegader, samt Mama Carmens, der også har sunde morgenmadsbowls eller nyest tilkomne Nanø Coffee Lab, der som navnet antyder er lille, men kaffen er god.

Surry Hills er også ny og henter inspiration fra Australien, der ud over koffein i lange baner også har australsk brunch a la avocadotoasts og bananbrød.

Foto: PR

Mama Carmens.

RESTAURANTER
Et sted, du altid kan regne med, er Spot i Santa Catalina-området, der både har stenovnsbagte pizzaer og stærke cocktails på menuen, men også andre lækre småretter som crispy blomkål med misocreme.

Bunker’s er lille, men har heldigvis udvidet deres udeservering og henter inspiration fra både det italienske og japanske køkken.

El Camino serverer tapas på den delikate måde i deres lange bar – der for øvrigt ikke tager imod reservationer.

Tast Club er ikke en nyhed, men stadig et besøg værd, for god stemning, service og lækker mad.

Spot.

ANDRE GODE SPOTS PÅ MALLORCA

ITALIENSKE LÆKKERIER  – Terra di Vino, Binnisalem
Når du har brug for en tapas-pause eller bare craver hjemmelavet pasta, så book et bord på italienske Terra di Vino. Menuen er fyldt med klassiske favoritter, men deres cacio e pepe med trøfler er svær at stå for. Husk at booke bord, allerhelst udenfor på den charmerende plads.

MODERNE TAPAS – Es Taller, Valldemossa
I en gammel garage finder du Es Taller, hvis menukort skifter ofte, men er fyldt med lækre småretter, der kan deles. Fra sesamstegt tun med tomatmarmelade og soya til græskar-cannelloni med gedeost – der er lidt af hvert, og priserne er meget rimelige.

Es Taller. 

ØENS BEDSTE STRANDBAR – Patiki Beach, Port de Soller
På stranden i Soller ligger Patiki Beach, det bedste sted til frokost, en iskaffe eller rosé-sangria. Det er ikke en strandbar med liggestole, men frokosten er svær at finde lige så god andre steder. Maden er ukompliceret og ingredienserne lokale; fra burrata med olivenolie og surdejsbrød til vandmelonssalat med feta og syltede rødløg eller porrer med labneh, linsesalat og salsa verde. Husk at booke bord.

DEN GEMTE SANDSTRAND – Cap Falcó, Calvià
Der er ikke overtal af sandstrande på Mallorca – de fleste er klippestrande. Men Cap Falcó på den sydvestlige del af øen er en lille bugt med uspoleret natur, få strandstole og en strandbar, der serverer simple småretter, og hvad du ellers har brug for af vand, kaffe og is i løbet af dagen. Solsengene kan ikke bookes, så vær tidligt ude, hvis du vil sikre dig en plads. 

Cap Falcó. 

MARKEDSDAG – Hele øen
Der er lokale markeder over hele øen stort set dagligt, nogle mere charmerende end andre. Søndagsmarkedet i Santa Maria del Cami har masser af økologiske grøntsager, lækre oste, pølser og andre delikatesser, fine flettasker og farverig keramik. 

HJEMLIGT ØKO-RETREAT – Ecocirer, Soller
Inde mellem de smalle gader i bjergbyen Soller finder du det hyggelige og stilfulde lille boutiquehotel med blot 6 værelser. Værterne Barbara og Martin sørger for en hjemlig atmosfære og serverer lækre veganske retter, god kaffe samt friskpresset juice med appelsiner fra familiens plantage. 'Dream'-værelset på øverste sal har sin egen terrasse med den flotteste udsigt over bjergene.

Ecocirer. 

LOKAL GOURMETCa Na Toneta, Caimari
I den lille by Caimari finder du Ca Na Toneta, en restaurant, der udelukkende bruger ingredienser fra øen. Du kan kun få dagens 6-rettersmenu, og der er kræset for hver en detalje. Besøg også deres butik ved siden af med, ja, lokalt håndværk som porcelæn, tekstil og glas. 

SOV I TRAMUNTANA-BJERGENE – Sa Pedrissa, Deià
Det er ikke uden grund, at Tramuntana-bjergene er Unesco-fredet, og på det lille, idylliske hotel Sa Pedrissa kan du nyde den smukke udsigt fra både værelserne og poolen.

Sa Pedrissa. 

ASIATISK MED UDSIGT Nama, Deià
Deià er nok en af de smukkeste byer på øen, og den byder på masser af restaurantmuligheder. En af dem er Nama, der serverer afslappet asiatisk med udsigt over Tramuntana-bjergene. Tuntatar, wontons og rispapirsruller eller nudel- og karryretter med masser af friske grøntsager. Et forfriskende pust blandt de mange tapas-steder.

BEACH CLUBS – Hele øen
Har du brug for lidt luksus, har Mallorca masser af beach clubs, hvor du får en solseng, pool, strand og restaurant samme sted. Mhares Sea Club finder du på sydøstsiden, Puro Beach ligger ud for Palmas havn, Balneario Illetas ligger lidt vest for Palma og er en af de få med adgang til sandstrand, og Gran Folies ved Cala Llamp har både pool og nedgang til havet fra klipperne.

Foto: PR

Mhares Sea Club.

SLOW CAFE – Miga de Nube, Soller
I Soller er der åbnet en såkaldt ’slow cafe’, der serverer koldpressede juicer, morgenmadsbowls og veganske kager. Et perfekt lille spot, hvis du har brug for en pause i varmen.

HOTEL I SÆRKLASSE – Can Ferrereta, Santanyí
Can Ferrereta kalder sig et ’håndplukket townhouse’, og der er tænkt på alle detaljer. Det er teamet bag Palma-hotellet Sant Francesc, der sidste år åbnede dette luksushotel på den østlige side af øen, omringet af oliventræer.

Foto: PR

Can Ferrereta.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-09-08/skaermbillede-2022-09-08-131756.png

Jeans, Weekday, 500 kr.

Køb her
/2022-09-08/4.png

Trenchcoat, Cos, 1.400 kr.

Køb her
/2022-09-08/skaermbillede-2022-09-08-131526.png

Hårklemme, Sophie Buhai, 930 kr.

Køb her
/2022-09-08/2.png

Strik, Ganni, 2.700 kr.

Køb her
/2022-09-08/3.png

Duftelys, Loewe, Net a Porter, 560 kr.

Køb her
/2022-09-08/skaermbillede-2022-09-08-132335.png

Trøje, Ginatricot, 180 kr.

Køb her
/2022-09-08/skaermbillede-2022-09-08-133730_0.png

Sengetøj, H&M, 150 kr.

Køb her
/2022-09-08/hay.png

Glas, HAY, Kitchenone, 300 kr.

Køb her
/2022-09-08/flattered.png

Støvler, Flattered, Boozt, 2.600 kr.

Køb her
/2022-09-08/1.png

BH, & Other Stories, 240 kr. 

Køb her
/2022-09-08/holzweiler.png

Kjole, Holzweiler, Boozt, 2.400 kr.

Køb her
/2022-09-08/skaermbillede-2022-09-08-132636.png

Cremet puder, Tromborg, Matas, 200 kr.

Køb her
/2022-09-08/5_1.png

Hjerte vedhæng, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2022-09-08/arket.png

Taske, Arket, 1490 kr.

Køb her