göteborg guide
Foto: Göteborg & Co
Rejser

Rejseguide: En weekend getaway til Göteborg

Af Christoffer Mygind Juul 2/06/2023
Sveriges andenstørste by er en charmerende metropol med en blomstrende madscene, masser af inspirerende butikker og smukke, gamle gader, der er perfekte at fare vild i på en weekend i det svenske. Og så er den kun en fire timers togtur fra København

ELLE var inviteret til Göteborg af Göteborg & Co.

Internationale rammer på Jacy’z Hotel
Det nyåbnede Jacy’z Hotel er med sine 27 etager en af byens højeste bygninger. Med hele to restauranter, to etagers pool-klub med to opvarmede pools, bar og panoramaudsigt over byen, får du her en overnatning lidt ud over det sædvanlige – og så er der tilmed endnu et luksushotel inde i Jacy’z-hotellet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Jacy'z Hotel

En tur gennem Palmhuset
Gå fra Jacy’z ind til centrum og skyd genvej gennem Trädgårdsföreningens store park. Her ligger Palmhuset, der er nemt at overse, hvis ikke du kender til det. Det smukke, gamle glashus er fra 1878, og der er gratis adgang hele året. Og så er der små caféborde, hvor du kan tage plads med en kop medbragt kaffe eller bare nyde stilheden under palmerne.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Palmhuset

Franske fristelser på Wolfgang Vincafé
Spisestedet og vinbaren Wolfgang Vincafé er som et lille stykke Paris i Göteborg med deres marmorborde, høje paneler og hyggelige lokaler. Her kan du mæske dig i franske frokostretter som croque monsieur midt på dagen eller smage en af deres mange naturvine om aftenen. Og snyd ikke dig selv for deres isdessert med kandiseret ingefær og tyk chokoladesovs.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Wolfgang Vincafé

En verden af mad i Store Saluhallen
Fra svenske husmandsretter og lækre specialiteter til lette anretninger og friske råvarer. Store Saluhallen er Göteborgs svar på Torvehallerne – men med lidt mere stemning. Siden 1889 har den smukke bygning huset det indendørs madmarked, hvor du enten kan købe delikatesser med hjem eller nyde en hurtig frokost i en af de mange spiseboder.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Stora Saluhallen

Gourmet-frokost hos Bar Bulot
Melder sulten sig i Saluhallen, skal du lægge vejen forbi Bar Bulot, der er lillesøsteren til den populære restaurant Bulot et stenkast derfra. De to ejere beskriver sig selv som frankofile, hvilket tydeligt ses på manukortet, der byder på lækre frokostretter lavet ud fra franske principper tilført svenske sæsonvarer. Sæt dig i baren, og mærk den summende stemning i den store madhal.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Bar Bulot

Svensk design på Röhsska Museet
Selvom dansk og svensk design er nært beslægtet, er der alligevel masser nyt at lære om nabolandets stolte designtradition, og Röhsska Museet er dermed et must-see for dig, der er interesserer dig for design. Her har man gennem flere årtier skabt en stor samling af objekter, der viser, hvordan svensk design og mode har udviklet sig gennem tiden med indflydelse fra hele verden.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Röhsska Museet

Luksus-fika hos Da Matteo
Hvad hygge er for os danskere, er fika for svenskerne. Begrebet dækker over en social stund, hvor der typisk indgår kaffe og kage eller andet sødt. Netop kaffen er i højsædet hos Da Matteo, der siden 1993 har sat standarden for göteborgsk kaffe med deres hjemmeristede af slagsen. Besøg risteriet på Magasingatan i det rekreative område, der huser små spisesteder og food trucks, og nyd en fika i ekstragod kvalitet.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Da Matteo

Napolitansk pizza på Tavolo
Oprindeligt var den bygget til kanoner, senere blev det en parkeringplads og i dag er det så den italienske restaurant Tavolo, der siden åbningen i 2020 har været en af Göteborgs mest hypede restauranter. Med et gigantisk hestehoved som vidne og til tonerne af italiensk folkemusik kan du spise dig gennem napolitanske pizzaer, antipasti og secondi i de rustikke rammer.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Tavolo

Find vintage-guld i Miss Ragtime
I det indre Göteborg finder du Miss Ragtime med en blanding af nyt og gammel til garderoben. Her er der bl.a. håndplukket second hand-tøj fra skandinaviske modehuse, mens du også finder et bredt udvalg af vintage-tasker og -støvler.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Miss Ragtime

Besøg interiør-himlen hos Artilleriet
Göteborske Artilleriet er en institution, når det kommer til interiør. Brandet har to butikker i byen, hvoraf den ene folder sig ud over to etager, hvor du finder møbler, service, tæpper, parfumer og alskens produkter til hjemmet fra hele verden. Det hele er kurateret med et skarpt øje, der forener klassiske genstande med mere eksperimenterende objekter.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Artilleriet

Nyt møder genbrug hos Aplace
Hos konceptbutikken Aplace finder du ikke bare tøj og accessories fra et nogle af skandinaviens mest populære brands, men også et bredt udvalg af interiør-genstande og beauty-produkter. Og så finder du en hel afdeling i butikken dedikeret til second hand-tøj fra både kendte og ukendte mærker til skarpe priser.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Aplace

Livslange jeans i Nudie Jeans
Denim-brandet Nudie Jeans er startet ud fra konceptet om, at dine jeans skal kunne holde hele livet. Netop derfor er der også livslang garanti på dine jeans købt hos det göteborgske brand, der allesammen er produceret i økologisk bomuld. Og så tilbyder de gratis reparationer i butikken.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Nudie Jeans

Svensk mode hos Acne Studios
En klassiker når det kommer til svensk mode, er selvfølgelig Acne Studios. Selvom modehusets butik i Göteborg ikke er ny, er det altid en fornøjelse at lægge vejen forbi deres butikker og opleve den smukke indretning, der varierer fra by til by og får deres tøj, sko og tasker til at friste endnu mere, end de i forvejen gør.

Kom rundt med sporvogn
Göteborg huser Nordens største sporvejssystem med hele 161 kilometer skinner. Derfor afdækker sporvognene en stor del af byen, hvorfor det er den smarteste måde at komme rundt på, hvis ikke du vil gå. Det er nemt at navigere rundt i de mange linjer og stop, og så kan du nemt købe et weekendpas til offentlig transport, når du ankommer til byen.

Se fine træhuse i Haga
Få et historisk vingesus, og læg vejen vejen forbi kvarteret Haga, der er et af byens ældste områder. Her er ligger charmerende træhuse side om side i fine farver, mens hovedgaden Haga Nygata er fyldt med små caféer og konditorier, der byder på alt fra det svenske fika til den berømte Haga Bullen fra Café Husaren, der er en svensk kæmpeudgave af kanelbollen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her