Foto: PR
Rejser

Rejseguide: Det skal se, opleve og spise i Malibu

af Anette Kirstine Poulsen 25/11/2022
Malibu har kilometerlange strande, en smittende surfkultur, en tilbagelænet vibe og et californisk køkken, du vil tilbage til. Bare husk forarbejdet – for Malibu kræver lidt research.

Først yoga på stranden, så morgenmad

Malibu Beach Inn

Et stille, underspillet “hideaway”, som amerikanerne siger – og på måden, hvor førstehåndsindtrykket ikke blæser en omkuld. Først inden for murene ses det, hvor enkelt, elegant og nærmest nordisk stilrent der er. Du behøver ikke tilbringe en nat her for at booke en morgenyoga på stranden til lyden af brølende bølger. Bagefter er det oplagt at slå sig ned på den udendørs veranda så tæt på vandet, at læberne bliver salte. Bestil kokkens sprøde kærnemælkspandekager og eggs benedict.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: PR
Malibu Beach Inn

Her skal du sove

Surfrider Hotel

Stemningen er surferagtig på det komfortable Surfrider Hotel fra 1953 – nu moderniseret og genskabt som en sofistikeret surfer-lodge med 20 lyse og smukke værelser. En gammel Land Rover sørger for, at du kan blive fragtet frem og tilbage mellem de gode surfspots. Den ægte skat – især for alle os, der aldrig har stået på et bræt – er tagterrassen med en formidabel panoramaudsigt. Her er livemusik, loungemøbler, du synker dybt ned i, levende ild og mad af friske råvarer fra lokale producenter.

Foto: PR
Surfrider Hotel

Hotspottet

Little Beach House

Stedet hører under Soho House-paraplyen og kræver medlemskab eller følgeskab af en, der har det. Her vil alene udsigten sænke blodtrykket, men det også muligt at booke yoga, holde møder eller spise en frokost. Little Beach House ligger direkte på Carbon Beach, som går under navnet Billionaire’s Beach med 800 virkelig pæne og velindrettede kvadratmeter fordelt på to etager. Kommer du ikke ind, så gå ind til naboen, som er Nobu.

Foto: PR
Little Beach House

Drinks

Nobu Kyokan Malibu

Du kan booke en af de 16 overdrevne eksklusive værelsessuiter på Nobu Kyokan Malibu (så ekstravagante, at de ikke engang kan bookes online – man må sende en forespørgselsmail). Lettere er det bare at nyde en virkelig god drink i den altid livlige bar (gå efter dagens specialty cocktail). Udsigten er beundringsværdig med kig til både Malibus berømte mole, og hvad der ligner en uendelig kystlinje.

Foto: PR
Nobu Kyokan Malibu

Hæng ud på molen

Malibu Farm

Malibu Farm står bag molens to hippe spisesteder: En restaurant, hvor alt på menuen kommer fra lokale landmænd, og en ditto morgenmadscafé for enden af molen (bestil deres æggekage med bagte kartofler og laks). Læg endelig telefonen væk, for ellers kommer du ikke til at lave andet end at fotografere alt fra kaffen til stolene med henslængte lokale skind, tunsalaten eller de imponerende rejemadder.

Foto: PR
Malibu Farm

Frokost med James Bond

Geoffrey’s

Det er svært at sige, om det her er maden, det veloplagte personale eller udsigten over Malibus kystlinje, der er mest imponerende. Nå ja, og så er Geoffrey’s også skuespiller Pierce Brosnans stamsted, og uden at give en garanti kan du være heldig at se ham enten i baren med en avis og rødvin eller som den generøse onkel, der inviterer sine nevøer ud til frokost. Restauranten har egen gangsti ned til stranden, som er stille og mennesketom.

Foto: PR
Geoffrey's

Her skal du shoppe

Malibu Country Mart

Afsæt et par timer i det hyggelige og udendørs shoppingområde Malibu Country Mart, og få bilen poleret hos Malibu Car Wash, mens du spiser god is. Hos Fred Segal kan du købe gode T-shirts og CBD-shampoo fra R+Co, ligesom The Mindry har virkelig gode olier til hud og hår.

Stranden, der kræver vækkeur

Ensomme El Matador er en af Malibus strande, hvor det er de hundredvis af trappetrin værd at tage turen helt ned. Udover vand og sand er der kolossale klippeformationer, som ligner noget, der er kastet tilfældigt i havet. Parkeringspladserne er få, så kom meget tidligt for at få plads, medmindre du cykler eller løber hertil.

Foto: PR

De mange strande

Men først, fremmest og vigtigst er der Stillehavet, hvor netop strandene – over 20 – er Malibus sande naturskat. Også selvom de lever op til Malibus tilbagelænede hemmelighedskræmmeri.

Modsat de fleste andre strande tæt på Los Angeles, hvor der bliver skiltet stort med alt fra Newport Beach til Santa Monicas gyldne strækning, er det markant anderledes i Malibu. Her er skiltene så små, at de er nemme at overse. Hold øje med små brune skilte i vejsiden med teksten “costal access”, hvorfra der er adgang til havet og strande så stille, at det er forståeligt, at beboerne vil have dem for sig selv. Tag ikke hjem uden at have besøgt Dume Point – et kaktusland med en rå og dragende havudsigt.

Foto: PR

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her