Rejser

Rejseguide: Det skal du se, spise og opleve på Bornholm

Rose Maria Boelsmand 10/06/2021
Frederik Darres familie har haft hus på Bornholm siden 1990’erne, og Hanna Stefansson var der første gang med Frederik og forelskede sig i ham og øen på samme tid. Siden har parret ikke været til at drive væk, og her deler de deres bedste tips til det, du skal se, spise og shoppe på klippeøen i øst.

Hanna Stefansson, 32, og Frederik Darre, 31, har brugt mange uger på Bornholm. Det var her, i Darres familiesommerhus, at de tilbragte deres første sommer sammen, og siden er de blevet ved med at vende tilbage, nu også med sønnen Arne på et år. Hanna Stefansson arbejder som digital creator og Frederik Darre er fotograf og producer.

Her deler de deres bedste tips til Bornholm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

HER SKAL DU SPISE
Kaffe skal der til, og den bedste kaffe på Bornholm finder du hos Norresan. Du sidder ude og drikker den i solen med udsigt til havet – og der er altid noget lækkert at spise til. Der er allersmukkest om aftenen, når solen går ned. Er du heldig, kan du også købe is fra Kalas, hvis du altså når det, inden den er udsolgt. Du har heller ikke været rigtigt på Bornholm uden en tur på Kadeau, som serverer Michelinmad på stranden i Vestre Sømarken. Et tip er at komme til frokost, hvor det er billigere og lettere at få bord.
Se mere på @norresan @restaurantkadeau

DET SKAL DU SE
Bornholm er kendt for sin smukke natur, og der er ingen undskyldning for ikke at komme ud og opleve den, når du er på øen. Gå en tur langs kysten mellem Nexø og Gudhjem. Hele strækningen er fantastisk smuk, så man kan bare vælge et vilkårligt sted. Skal der mere fart på, er Paradisbakkerne det oplagte sted at løbe en tur. Der findes tre forskellige afmærkede ruter rundt i Paradisbakkerne og forbi Rokkestenen. Alle ruter har forskellige distancer og tager dig gennem natur, du ikke finder andre steder i Danmark. Både klipper, skov og højlyng – og du kan selvfølgelig også gå.

Har du badetøjet med, skal du gå en tur rundt om Hammerknuden og hoppe i den blå Opalsø, medmindre du er til ren strand og indfinder dig i det kridhvide sand på Dueodde, som er Danmarks smukkeste badestrand. Om aftenen skal du lægge vejen forbi Gæsten i Allinge, som er et sted, hvor mange af de største danske artister spiller hen over sommeren. Her er intim stemning, og stedet er altid leveringsdygtig i uforglemmelige sommeraftner.
Se mere på @gaesten

HER SKAL DU BO
Hvis du er til den moderne, upscale camping-stil, glamping, skal du tjekke ind på Eco Beach på Balka Strand. Her sover du i store beduintelte, der er indrettet med rigtige senge. Maden tilberedes over bål og serveres al fresco ved langborde i klitterne på stranden. Mere sommerligt bliver det ikke.

Er du mere til en traditionel hoteloplevelse med fire vægge omkring dig, og står sommeren i kæresteferiens tegn, så skal du booke et ophold på Nordlandet på øens nordlige klipper. Det er perfekt til par, og restauranten er et must.
Se mere her @ecobeachcamp @nordlandet

INSIDERTIPS
Det bedste rugbrød på øen finder du hos Svaneke Brød (@svanekebrod). Hos Kalas-Kalas i Sandvig fås Bornholms bedste is med den smukkeste udsigt (@kalasbornholm). I Listed, helt nede i vandkanten, ligger Vinbaren ved Vandet, og der er kun et at sige: Besøg den! (@vinbaren_ved_vandet). Glem ikke Provianten, som er en superhyggelig vinbar og et godt spisested på havnen i Gudhjem (proviantengudhjem.dk).

DET SKAL DU SHOPPE
VINTAGEMØBLER – Cykelklemmen (Nexø) @cykelklemmen
BRUGT NIPS OG RETROPYNT – Habengood (Svaneke)
VINTAGETØJ – Roger (Svaneke) @butik_roger
KERAMIK – Lov (Listed) @lovilisted og Oh Oak (Nexø) @oh_oak

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her